Έντυπη Έκδοση

Καταπέλτης το πόρισμα για Κυριακάκη και αρχιφύλακα

Ιδιαίτερες σχέσεις με τον Βλαστό και τη σύζυγό του Ι. Χήρα, αλλά και παρεμβάσεις σε νοσκομεία, φυλακές και υπουργείο Δικαιοσύνης για ευνοiκή μεταχείριση του κρατούμενου κακοποιού, αποδίδει το πόρισμα των πειθαρχικών ερευνών και των ΕΔΕ, στον διευθυντή των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων, Μιχ. Κυριακάκη αλλά και στον αρχιφύλακα των φυλακών Αλικαρνασσού, Μαν. Κουγιουμτζάκη.

Ο διευθυντής των αγροτικών φυλακών Αγιάς Μιχ. Κυριακάκης Ο διευθυντής των αγροτικών φυλακών Αγιάς Μιχ. Κυριακάκης Τα πειθαρχικά αδικήματα, για τα οποία κατηγορούνται οι δύο υπάλληλοι, είναι βαρύτατα και επισύρουν ακόμη και την ποινή της οριστικής παύσης από το σώμα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας τούς παρέπεμψε αμέσως στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της αργίας.

Οι δύο υπάλληλοι εγκαλούνται για ανάρμοστη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά. Φέρονται ότι χρησιμοποίησαν την ιδιότητα και τις πληροφορίες που διέθεταν για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων τρίτων προσώπων. Κατηγορούνται επίσης ότι παραβίασαν τον εσωτερικό κανονισμό που απαγορεύει ρητά τη συναλλαγή και ανάπτυξη ιδιαίτερων σχέσεων με κρατούμενους, συγγενείς και φίλους τους. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες και επικαλούνται ανθρωπιστικούς λόγους για τις ενέργειές τους.

Το πόρισμα αναφέρεται στο ενδεχόμενο χρηματισμού επισημαίνοντας: «Ο Βλαστός και η σύζυγός του προσφέρθηκαν να "ευχαριστήσουν" τον διευθυντή για την προσπάθειά του με 5.000 ευρώ τελικά (αφού άλλοτε ο Βλαστός πρότεινε 3.000 ευρώ και άλλες φορές 10.000 ευρώ). Παρ' ότι η σύζυγος του Βλαστού σε συνομιλία, παραδέχεται ότι ο Κυριακάκης πάντοτε άπλωνε το χέρι του, ο ίδιος δηλώνει ότι ουδέποτε δέχθηκε τα χρήματα αυτά και ισχυρίζεται ότι απάντησε στη σύζυγο του Βλαστού, ότι δεν είναι τέτοιος άνθρωπος και το κάνει από ανθρωπιά». Η διερεύνηση τυχόν αδικήματος θα γίνει, ωστόσο, από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Σε άλλα σημεία αναφέρει:

Για τον κ. Μ. Κυριακάκη.

* Γνωρίστηκε πριν από έξι χρόνια με τη σύζυγο του Βλαστού, Ι. Χήρα, στην Αγ. Γαλήνη Κρήτης, όπου βρίσκονταν για διακοπές. Εκεί, η Χήρα τού ζήτησε να μεταγάγει τον Βλαστό από την Αλικαρνασσό, όπου κρατούνταν τότε, στην αγροτική φυλακή Αγιάς. Της απάντησε ότι δεν είχε δυνατότητα αλλά έκτοτε συνομιλούσε μαζί της.

* Πριν από 4 χρόνια συναντήθηκε με Βλαστό και Χήρα, έξω από το γραφείο τού τότε διευθυντή φυλακών Αλικαρνασσού, Π. Βαρότση.

* Οταν έμαθε ότι ο Βλαστός τραυματίστηκε με συνεργό του στην Κόρινθο και εισήλθε στην εντατική του νοσκομείου, παρενέβη παρακλητικά και ανθρωπιστικά -κατά ισχυρισμό του- στους γιατρούς του νοσοκομείου για να δείξουν ευαιασθησία στον Βλαστό.

* Καθ' υπόδειξιν της Ι. Χήρας, επέδειξε υπέρμετρο ζήλο και κατέβαλε συνεχή προσπάθεια προς τη διευθύντρια σωφρονιστικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης(τηλεφωνικά και δια ζώσης), προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα Βλαστού να μεταχθεί για λόγους υγείας στην Αλικαρνασσό.

* Διαβεβαίωνε τον Βλαστό και τη σύζυγό του ότι το αίτημά του θα ικανοποιηθεί μετά τις ευρωεκλογές.

* Τηλεφωνούσε σε διευθυντή άλλης φυλακής, πλέκοντας το εγκώμιο του Βλαστού.

Για τον Μαν. Κουγιουμτζάκη.

* Γνώρισε τον Βλαστό στην Αλικαρνασσό και τη γυναίκα του στα επισκεπτήρια. Επέτρεπε απαγορευμένα είδη διατροφής(ψάρια, χόρτα), λόγω προβλημάτων διατροφής του.

* Οταν ο Βλαστός πήρε διαβεβαίωση από τον Μ. Κυριακάκη ότι θα μεταχθεί στην Αλικαρνασσό άρχισε να τηλεφωνεί στον πρώην «ευεργέτη» του, προκειμένου να διερευνήσει την κατάσταση με τις άδειες, τα μεροκάματα κ.α. Ο Αρχιφύλακας ήταν θετικός σε όλα και του ευχήθηκε «καλοδεχούμενος».

* Ο Βλαστός τού υπέδείξε να τηλεφωνήσει στον Κυριακάκη για να τον βοηθήσει στο πειθαρχικό του, ώστε να παραμείνει υπαρχιφύλακας και να μην απολυθεί.

* Ο Κυριακάκης τού υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθήσει, χωρίς να του πει πώς.

* Από τις συνομιλίες του Βλαστού με τη σύζυγό του, χαρακτηρίζεται «καλό παιδί, αλλά αρπακτικό».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οργανωμένο έγκλημα
Δικαστικό ρεπορτάζ
Σχετικά θέματα: Οργανωμένο έγκλημα
Οι συνομιλίες καίνε και τη δικηγόρο του
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Απόρρητο επικοινωνιών
Κρας τεστ για τη γνωμοδότηση του Σανιδά
Βολές στην κυβέρνηση από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Ρατσιστική βία
Νέο κρούσμα βίας στα φραουλοχώραφα
Λαθρομετανάστευση
Ελπίζουν σε πακέτο 12 εκατ. ευρώ από Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης
Δημόσια Νοσοκομεία
«Χρυσάφι» από το ΕΣΥ στις εταιρείες καθαριότητας
Διόδια
Τα ηλεκτρονικά διόδια της ταλαιπωρίας
Trafficing
1,2 εκατ. παιδιά κάθε χρόνο θύματα του τράφικινγκ
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Λουκέτο στις «βρώμικες» χωματερές
Greenpeace
Ανοχύρωτος ο καταναλωτής για ζωικά μεταλλαγμένα
Οργανωμένο έγκλημα
Καταπέλτης το πόρισμα για Κυριακάκη και αρχιφύλακα
Οι συνομιλίες καίνε και τη δικηγόρο του
Υπουργείο Δικαιοσύνης
«Αδιάφθοροι» στις φυλακές
Θεσσαλικός κάμπος
Ρήγματα 2 μέτρων στον κάμπο
Χανιά
Προς κινητοποιήσεις διαρκείας για το αιολικό πάρκο
Άλλες ειδήσεις
Απεργιακό «φρένο» στον ΟΣΕ
Ράμπο στα αζήτητα
Στο πόδι οι Μεσολογγίτες για τις αλυκές