Έντυπη Έκδοση

ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΟΥΛΙΟΥ

Οι συνομιλίες καίνε και τη δικηγόρο του

Για συγκρότηση και ένταξη στην εγκληματική ομάδα που φέρεται ότι οργάνωσε και εκτέλεσε την απαγωγή του εφοπλιστή, Περ. Παναγόπουλου, συνέτασσε «χρυσά» συμβόλαια θανάτου και μοίραζε... λουκούμια (βόμβες), κατηγορείται η δικηγόρος τού φερόμενου ως εγκεφάλου της σπείρας, Παν. Βλαστού.

Πρόκειται για την Ελισάβετ Πούλιου, που έλαβε χθες από την ανακρίτρια κλήση σε απολογία, εξέλιξη που δεν προκάλεσε έκπληξη καθώς η «περαιτέρω αξιολόγηση της συμπεριφοράς της δικηγόρου», όπως έκρινε αναγκαίο η Ασφάλεια ότι έπρεπε να γίνει, εξαιτίας του περιεχομένου των τηλεφωνικών συνομιλιών της με τον πελάτη της Παν. Βλαστό, είχε ερμηνευθεί ως προάγγελος της ποινικής εμπλοκής της.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του διαβιβαστικού της Αστυνομίας προς την Εισαγγελία, σύμφωνα με το οποίο:

**«Κρίνεται αναγκαίο να αξιολογηθεί περαιτέρω η συμπεριφορά-ενέργειες της δικηγόρου Πούλιου Ελισάβετ που προκύπτουν από το απομαγνητοφωνημένο υλικό σε ό,τι αφορά τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, καθ' όσον επέδειξε συμπεριφορά συγκλίνουσα των προθέσεων αυτής, παρέχοντας στα μέλη πληροφορίες, βοηθώντας έτσι στον σχεδιασμό της παραβατικής δραστηριότητας της ομάδας. Συγκεκριμένα, παρείχε ουσιαστική πληροφόρηση στον Βλαστό για την πραγμάτωση του σχεδίου του να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στον Διευθυντή Φυλακών Τρικάλων, δίνοντάς του τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του... ακόμη, σε άλλη συνομιλία φαίνεται να συναινεί στο αίτημα Βλαστού να προμηθεύσει την ομάδα με ηλεκτρονικούς πυροκροτητές, μεσολαβώντας σε οικείο της πρόσωπο... και σε συνομιλίες κατά τις οποίες ο Βλαστός της εξέθετε το σχέδιο για τη δολοφονία του Ναστούλη επέδειξε συναινετική στάση, εγγίζουσα τα όρια της προτροπής».

Στις επίμαχες συνομιλίες, οι οποίες καταγράφονταν με τη «βούλα» της Δικαιοσύνης και αποτελούν στοιχείο της δικογραφίας, η δικηγόρος ακούγεται ακόμη να ανταλλάσσει ιδέες με τον πελάτη της για το πώς θα γίνουν οι «μπουγάδες» ώστε να ξεπλυθεί το μαύρο χρήμα, να τον ενημερώνει για τις κινήσεις της προκειμένου δικός τους γιατρός να γράψει στη γνωμάτευση αυτά που του ζητούσαν για την κατάσταση της υγείας του Βλαστού, να μιλά για προσβάσεις της σε φυλακή και υπουργείο. Συγκλονιστικότερη όλων είναι η συνομιλία που ακολουθεί, όπου η δικηγόρος ακούγεται να λέει τη γνώμη της για το ποια μάνα θα 'πρεπε να αφήσουν «να ζήσει για να τα δει» (σ.σ. εννοώντας την κηδεία του παιδιού της).

«Να ζήσει η μάνα του να τα δει»

Βλαστός: Θα φάει γαμήσι αυτός, αυτός δεν παίρνει και καμιά άδεια να βγει ο γαμημένος άνδρας.

Πούλιου: Δεν πρόκειται να πάρει, δεν παίρνει τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ξέχνα τον.

Βλαστός: Ο πούστης να πάρει μια άδεια ο γαμημένος.

Πούλιου: Δεν παίρνει, κατάλαβες; Θα κάθεται και θα μας σπάει τα νεύρα τώρα.

Βλαστός: Η πουτάνα η μάνα του, στο λόγο τής τιμής, θυμήσου την κουβέντα που θα σου πω, η πουτάνα η μάνα του δεν θα το.... το φέρετρο θα 'ναι κλειστό επάνω. Θα 'ναι το κεφάλι του τόσο ανοιγμένο, θα 'χει φάει τόση σφαίρα στο κεφάλι, που θα 'ναι ανοιγμένο.

Πούλιου: Την αξίζει αυτός, να σου πω κάτι; Την αξίζει να το ζήσει αυτό αυτή.

Βλαστός: Αν θα το ζήσει; Θα δεις πώς θα το ζήσει.

Πούλιου: Αυτή πρέπει να το ζήσει αυτό, το λέω αλήθεια. Γι' αυτό σου λέω, μην την πειράζετε αυτή, αφήστε την. Αυτή πρέπει να τα ζήσει αυτά, πρέπει να τα δει.

Δικηγόρος: Είμαι αθώα

Από την πλευρά της, η δικηγόρος διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι οι σχέσεις της με τον Παν. Βλαστό, «τον οποίο γνώρισα μόλις τον Φεβρουάριο του 2009 σε δικαστήριο στο Ναύπλιο όπου υπερασπιζόμουν συγκατηγορούμενό του», ήταν καθαρά επαγγελματικές και δεν παρέβη τους κανόνες της δικηγορικής δεοντολογίας.

«Εγώ είχα εντολές για να του κάνω συγκεκριμένες νόμιμες ενέργειες, όπως αιτήσεις για άδεια καθώς πληρούσε τις προϋποθέσεις, και για μεταγωγή σε φυλακή όπου θα είχε την ειδική διατροφή που απαιτεί σοβαρό πρόβλημα υγείας του», υποστηρίζει η κ. Πούλιου, μέσω του συνηγόρου της, Ιπ. Μυλωνά.

Μάλιστα για τη συνομιλία για το «φύτεμα» του Ναστούλη έχει υποστηρίξει ότι προσπαθούσε με τον τρόπο της να σώσει τη γυναίκα, ενώ ο δικηγόρος της, Ιπ. Μυλωνάς, μιλά για «ποινικοποίηση της σχέσης εμπιστοσύνης πελάτη και δικηγόρου στο όνομα της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος» και επισημαίνει ότι το σε βάρος της κατηγορητήριο είναι «απολύτως αόριστο» καθώς «δεν αναφέρει ούτε ένα στοιχείο που να προσδιορίζει τη συμμετοχή της» στην εγκληματική οργάνωση.

Ο ίδιος ο Παν. Βλαστός σε συνομιλία με συγκατηγορούμενό του στην υπόθεση χαρακτηρίζει τη δικηγόρο του «λίγο τρελή αλλά... καλό εργαλείο».

«Γιατί ρε νομίζεις μιλάω εγώ μαζί της; Γαμώ τα εργαλεία την έχω εγώ, τρελός είσαι;», λέει χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη πήραν χθες και οι κατηγορούμενοι Κων. Ανδρέου και Ristevski Boban, οι οποίοι μετήχθησαν στην ανακρίτρια από τη φυλακή όπου κρατούνται ήδη. *

Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ

! Στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας παραπέμπεται η Ελισάβετ Πούλιου, δικηγόρος του Παν. Βλαστού και κατηγορούμενη ήδη στην υπόθεση του συνδικάτου του εγκλήματος.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημ. Παξινός την παρέπεμψε στο πειθαρχικό για παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων και Κώδικα Δεοντολογίας. Η κ. Πούλιου εγκαλείται για ανάρμοστη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά που εκθέτει την ίδια και το Δικηγορικό Σώμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Οργανωμένο έγκλημα
Σχετικά θέματα: Οργανωμένο έγκλημα
Καταπέλτης το πόρισμα για Κυριακάκη και αρχιφύλακα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Απόρρητο επικοινωνιών
Κρας τεστ για τη γνωμοδότηση του Σανιδά
Βολές στην κυβέρνηση από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Ρατσιστική βία
Νέο κρούσμα βίας στα φραουλοχώραφα
Λαθρομετανάστευση
Ελπίζουν σε πακέτο 12 εκατ. ευρώ από Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης
Δημόσια Νοσοκομεία
«Χρυσάφι» από το ΕΣΥ στις εταιρείες καθαριότητας
Διόδια
Τα ηλεκτρονικά διόδια της ταλαιπωρίας
Trafficing
1,2 εκατ. παιδιά κάθε χρόνο θύματα του τράφικινγκ
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Λουκέτο στις «βρώμικες» χωματερές
Greenpeace
Ανοχύρωτος ο καταναλωτής για ζωικά μεταλλαγμένα
Οργανωμένο έγκλημα
Καταπέλτης το πόρισμα για Κυριακάκη και αρχιφύλακα
Οι συνομιλίες καίνε και τη δικηγόρο του
Υπουργείο Δικαιοσύνης
«Αδιάφθοροι» στις φυλακές
Θεσσαλικός κάμπος
Ρήγματα 2 μέτρων στον κάμπο
Χανιά
Προς κινητοποιήσεις διαρκείας για το αιολικό πάρκο
Άλλες ειδήσεις
Απεργιακό «φρένο» στον ΟΣΕ
Ράμπο στα αζήτητα
Στο πόδι οι Μεσολογγίτες για τις αλυκές