Έντυπη Έκδοση

ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ

Πυροτέχνημα Ζαγοριανού

Κανένα νέο στοιχείο δεν οδήγησε στο τρίτο κατά σειρά ένταλμα σύλληψης κατά του Μιχ. Χριστοφοράκου, που αποτελεί μία από τις τελευταίες κινήσεις... «ματ» του 4ου ειδικού ανακριτή, Ν. Ζαγοριανού, ο οποίος από σήμερα αναμένεται να σταματήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» της Siemens, καθώς συνεδριάζει η Ολομέλεια Εφετών για να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής.

Η έκδοση του εντάλματος σύλληψης από τον Ν. Ζαγοριανό (αριστερά) για τον Μιχ. Χριστοφοράκο αφορά τις ήδη γνωστές καταβολές από το ελληνικό Δημόσιο ύψους 80 εκατ. ευρώ Η έκδοση του εντάλματος σύλληψης από τον Ν. Ζαγοριανό (αριστερά) για τον Μιχ. Χριστοφοράκο αφορά τις ήδη γνωστές καταβολές από το ελληνικό Δημόσιο ύψους 80 εκατ. ευρώ Στο νέο ένταλμα εις βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Ελλάδος, Μιχ. Χριστοφοράκου, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης σχετικά με τη σύμβαση για την προμήθεια του συστήματος των Ολυμπιακών Αγώνων, C4Ι, για την περίοδο 2004 έως 2007, έλαβε χώρα από κοινού με τον επίσης κατηγορούμενο και τέως γενικό διευθυντή της Siemens, Δ. Δενδρινό, και με... άγνωστα για την ανάκριση πρόσωπα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκδοση του εντάλματος δεν ήταν αποτέλεσμα νέων στοιχείων της έρευνας, αλλά αφορούν τις ήδη γνωστές καταβολές από το ελληνικό δημόσιο, συνολικού ύψους περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κατάληξη της κίνησης αυτής του ανακριτή είναι πιθανόν να μην επιφέρει το επιθυμητό για την ελληνική Δικαιοσύνη αποτέλεσμα, να μεταβεί δηλαδή ο Μιχ. Χριστοφοράκος στην Ελλάδα, αναφέρουν νομικοί κύκλοι. Και αυτό γιατί, αν και το Εφετείο Μονάχου μπορεί να εισηγηθεί θετικά, η απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας μπορεί να είναι αρνητική, ανακόπτοντας έτσι την πορεία του εντάλματος. «Ακόμη όμως και αν τελικά επιτευχθεί η επιστροφή Χριστοφοράκου, ας μην ξεχνάμε ότι ενδέχεται η ελληνική Δικαιοσύνη να υποχρεωθεί στην επιβολή ποινής κατά το γερμανικό δίκαιο, που είναι πολύ μικρότερη από αυτή του ελληνικού», υποστηρίζουν μεταξύ άλλων.

Και όλα αυτά ενώ και ο τελευταίος προσωρινά κρατούμενος στην υπόθεση και πρώην διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ελλάς, Πρόδρ. Μαυρίδης, προσέφυγε και αυτός με τη σειρά του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητώντας την αποφυλάκισή του. Είχε προηγηθεί αίτημα του κατηγορούμενου στον ανακριτή Ζαγοριανό, το οποίο όμως τόσο ο δικαστικός λειτουργός όσο και ο αρμόδιος εισαγγελέας απέρριψαν.

Σήμερα πάντως αναμένεται να συγκληθεί η Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών, έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάν. Τέντε, προκειμένου, λόγω της σπουδαιότητας και της σοβαρότητας της υπόθεσης Siemens, να διορίσει ειδικό εφέτη ανακριτή, ο οποίος στο εξής θα χειρίζεται την έρευνα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Σχετικά θέματα: Υπόθεση Siemens
Στο κενό η προσπάθεια αμφισβήτησης του πορίσματος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Κλιματική αλλαγή
Το μέλλον μας έχει καύσωνες και καταιγίδες
Αερομεταφορές
Πτήσεις στο χάος
Κόβει 70 δρομολόγια η Olympic Air
Καταφύγιο προσωπικού η ΥΠΑ
Αναδάσωση καμένων εκτάσεων
Καταψήφισαν την αναδάσωση των καμένων οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ.
Συνέντευξη Θανάσης Παντελόγλου
«Κοκτέιλ τοξικών στη ΛΑΡΚΟ»
Διαχείριση απορριμμάτων
«Μπουκώνει» ο ΧΥΤΑ Μαυρορράχης και η νομαρχία ...σφυρίζει
Εκπαίδευση
Χαμένοι στην αμάθεια του διαδικτύου
Ιστορία
«Μεγάλη Ιδέα» Μεγάλη Υποκρισία Μεγάλη Καταστροφή
Νέα γρίπη
Γρίπη: Ακόμα 48 με τον ιό
Ειδικό σχέδιο δράσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών
Υπόθεση Siemens
Πυροτέχνημα Ζαγοριανού
Στο κενό η προσπάθεια αμφισβήτησης του πορίσματος
Απαγωγή Γιώργου Μυλωνά
Εδώλιο σε 11 για την απαγωγή Μυλωνά
Μετρό
17 νέα βαγόνια για τις επεκτάσεις του Μετρό
Απόσυρση αυτοκινήτων
Τα παλιά ΙΧ φεύγουν τα νέα τέλη έρχονται
Τύπος
Κατάσχεση στην «Εξπρές»
Άλλες ειδήσεις
Ξύλο στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Πρωτότυπη διαμαρτυρία
Ευχαριστήριο αντάμωμα για την προστασία από τους Γερμανούς