Έντυπη Έκδοση

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προλαμβάνεται με τον εμβολιασμό

Επτά μύθοι και μία αλήθεια

Μήνυμα ελπίδας για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μέσω του εμβολιασμού και του τεστ Παπανικολάου στείλαμε φέτος από το Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης, το οποίο αφιερώθηκε σε όλα τα κορίτσια και τις νέες κοπέλες που έχουν πληγεί - και κυρίως σε εκείνες που έχουν χάσει τη μάχη με τη νόσο.

Πλήρες θέμα...

 • Εμβόλια

  • Στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών το 13-δύναμο κατά του πνευμονιόκοκκου
   Χάρη στο σωστό και προγραμματισμένο εμβολιασμό, ασθένειες που ταλαιπωρούσαν την ανθρωπότητα στο παρελθόν (πολιομυελίτιδα, φυματίωση) έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. Κάποιες ασθένειες όμως παραμένουν στο προσκήνιο, προσθέτοντας άγχος στους γονείς για τη σωστή πρόληψή τους, καθώς η σοβαρότητα της νόσησης ενός παιδιού από αυτές μπορεί να επηρεάσει τη μετέπειτα ζωή του (μηνιγγίτιδα, πνευμονία).
  • Τέλος στις φήμες κατά των εμβολίων
   Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς είναι μια ευκαιρία για τους γονείς να κάνουν ένα προληπτικό έλεγχο της υγείας των παιδιών τους, ελέγχοντας την όραση, την ακοή, τη σωματική τους ανάπτυξη καθώς και τα εμβόλια που παραμελήθηκαν ή που πρέπει άμεσα να γίνουν.
 • Καρκίνος

  • 15 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη Σύγχρονη αντιμετώπιση καρκίνου του προστάτη
   Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους άνδρες, καθώς ένας στους δέκα θα αναπτύξει τη συγκεκριμένη νόσο. Μάλιστα, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα αποτελεί τη δεύτερη (9%) αιτία θανάτου από κακοήθεια.
 • Νευροχειρουργική

  • Κρανιοτομία κλειδαρότρυπας μια νέα τεχνική για την αντιμετώπιση εγκεφαλικών παθήσεων που υπερέχει
   Σημαντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις συμβατικές κρανιοτομίες προσφέρουν οι χειρουργικές τεχνικές της «κρανιοτομίας κλειδαρότρυπας» για την αντιμετώπιση παθήσεων του εγκεφάλου. Την ιδέα της «κλειδαρότρυπας» και την τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα, την «κρανιοτομία υπερκόγχιου κλειδαρότρυπας», διέδωσε ο Γερμανός νευροχειρουργός Perneczky και οι συνεργάτες του, κατά τη δεκαετία του 1990, συμβάλλοντας στην ασφαλέστερη αντιμετώπιση διαφόρων εγκεφαλικών παθήσεων, όπως αδενώματα, μηνιγγιώματα και κρανιοφαρυγγιώματα.
 • Άλλες ειδήσεις