Έντυπη Έκδοση

Kung-Fu από μοναχούς Σαολίν στην Ελλάδα

Δεκαπέντε μέλη από την αυθεντική ομάδα μοναχών Σαολίν, δεξιοτέχνες του Kung-Fu, φέρνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις πιο τολμηρές και μαγικές σκηνές μιας κινέζικης πολεμικής τέχνης, που έχει ηλικία πολλών χιλιετιών.

Επειτα από τέσσερις συνεχόμενους μήνες στο Παρίσι και 1.000.000 θεατές, οι Shaolin Kung - Fu masters έρχονται με το νέο σόου «Shaolin Legend»: 22 Σεπτεμβρίου, στη Μονή Λαζαριστών και 24 & 25 Σεπτεμβρίου στο Badminton. Πετάνε στον αέρα, εντυπωσιάζουν με τα σπαθιά τους, σπάνε πέτρες στο σώμα ή το κεφάλι τους, ακουμπάνε τα σώματά τους πάνω σε λόγχες και όλα αυτά σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με αναμμένα κεριά και εντυπωσιακά σκηνικά.

Ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός βουδιστής Bodhidarma, ο οποίος πέρασε στην Κίνα από τις Ινδίες. Ιδρυσε ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας, το οποίο αργότερα μετασχηματίστηκε στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών, που επικρατούν στην Ανατολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολεμιστές του Σαολίν ήταν βουδιστές μοναχοί, γεγονός που δεν τους επέτρεπε τον φόνο. Μπορούσαν, όμως, να θέσουν εκτός μάχης πολυάριθμους εχθρούς. Πολλές φορές οι τεχνικές τους έστρεφαν το όπλο του εχθρού πάνω του ή τον καθιστούσαν ανίκανο να συνεχίσει τη μάχη. Η τέχνη της μάχης ήταν αλληλένδετη με την ιστορία της φιλοσοφίας, με τη θρησκεία, την ιατρική, την ποίηση, τη ρητορική.

Με το πέρασμα του χρόνου, η φήμη του μοναστηριού εξαπλώθηκε παγκοσμίως εξαιτίας των φαινομενικά υπερφυσικών του χαρακτηριστικών που αποδόθηκαν στους μοναχούς. Καμιά σχέση. Απλώς οι Σαολίν παρατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ζώων, είδαν ότι οι τρόποι με τους οποίους πολεμούν αντικαθρέπτιζαν τη μάχη των δυνάμεων της φύσης. Οποιος θα κατάφερνε να πραγματώσει αυτές τις τεχνικές ήταν πια μια δύναμη της φύσης. Και στη φύση τίποτα δεν αντιστέκεται. Πέντε ζώα τούς δίδαξαν: ο δράκοντας, το φίδι, η τίγρη, η λεοπάρδαλη και ο πελαργός.

info:Θεσσαλονίκη: 20 ευρώ, φοιτητικό-παιδικό 15 ευρώ, Vip 30 ευρώ. Προπώληση: www.ticketservices.gr/, Ιανός, Metropolis.

Αθήνα: 20, 30, 40 ευρώ, φοιτητικό-παιδικό 15 ευρώ, VIP 50 ευρώ. Προπώληση: www.ticketnet.gr, Public, Metropolis. Πληροφορίες: 210-9514779.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Ομάδα Φιλοπάππου
Επόμενη δράση: βίλα Ιόλα
Παράσταση
Kung-Fu από μοναχούς Σαολίν στην Ελλάδα
Κριτική μουσικής
Επιτάφιος για τη Νέα Υόρκη
Η εκδίκηση της κιθάρας
Νέες κυκλοφορίες
Κριτική θεάτρου
Οι ωραίοι της Βιέννης
Θέατρο
Ηθοποιός σημαίνει; Το δραματικό ταξίδι προς τη σκηνή
Αφιέρωμα
Κιβωτός σε ρότα άγνωστη
«Μας φαίνεται σαν φυλακή το μουσείο»
Εγκατάλειψη του κτιρίου, απαξίωση του θησαυρού
«Παντού στον κόσμο βρίσκονται στο κέντρο της πόλης»
182 χρόνια περιπλάνησης
Εικαστικά
Η Ελευσίνα δεν είναι πανάκεια
Γελοιογραφίες
Το γέλιο βγαίνει από την Κόλαση
Κινηματογράφος
«Απόγονοι» για Οσκαρ
Κομικ(ς)οδρόμιο
ΤΡΑΜ 1852: στα χνάρια του Λάβκραφτ
Μουσική και ιστορία στην υπηρεσία του αδάμαστου Αστερίξ