Έντυπη Έκδοση

Προεκλογική ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ

Πολιτική εμφάνιση «προεκλογικού» χαρακτήρα, στέλνοντας μηνύματα εντός και εκτός συνόρων, αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της 76ης ΔΕΘ σήμερα το βράδυ, στην ομιλία που θα απευθύνει στους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας και στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει αύριο στη μία το μεσημέρι.

Ο Αντ. Σαμαράς Ο Αντ. Σαμαράς Στον αρνητικό απόηχο από το 6ο χαράτσι στην ακίνητη περιουσία, που έχει προκαλέσει ευρεία κοινωνική δυσαρέσκεια, αναμένεται να δεσμευτεί για την κατάργηση του και θα καλέσει τον Α. Παπανδρέου να φύγει. Θα ζητήσει πρόωρες εκλογές και «καθαρή εντολή», να του δώσουν οι πολίτες την «ευκαιρία», όπως θα τονίσει, να προχωρήσει στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ανοιχτό έχει μπροστά του το στοίχημα να αποδείξει πως θα επιτύχει να εφαρμόσει το δικό του σχέδιο το οποίο, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνει αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις, μείωση των φόρων κ.λπ.

Η Συγγρού δίνει βαρύνουσα σημασία στην παρουσία Σαμαρά στη ΔΕΘ. Ο στόχος είναι να δημιουργήσει μια «κυβερνητική προοπτική της Ν.Δ.» απέναντι «σε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που καταρρέει», όπως τόνισε σύμβουλος του προέδρου με τον οποίο συνομίλησε η «Ε». Γι' αυτό και η βραδινή ομιλία «δεν θα είναι ένα Ζάππειο 3 -αν και το μεγαλύτερο μέρος της θα αφορά την οικονομία και κυρίως την ανάπτυξη- αλλά θα περιγράφει την Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η ενίσχυση της «καταλληλότητας» του Α. Σαμαρά για την πρωθυπουργία η Συγγρού αντιλαμβάνεται ότι περνάει και μέσα από τα μηνύματα που θα φτάσουν στην τρόικα, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, του οποίου μέλος είναι η Ν.Δ. και μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν το «μαύρο» πρόβατο, γιατί αρνιόταν να επιδείξει συναίνεση «στη λάθος συνταγή» της μνημονιακής πολιτικής. Ο Αντώνης Σαμαράς θα ξεκαθαρίσει στη ΔΕΘ ότι θα ζητήσει επαναδιαπράγματευση όχι για να αλλάξει τους δημοσιονομικούς στόχους και να υπάρξει χαλάρωση, αλλά για να εφαρμόσει άλλη συνταγή, το δικό του σχέδιο, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη, να ενισχυθεί η ρευστότητα και η επιχειρηματικότητα, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Στο «Βελλίδειο» αναμένεται να δώσει το «παρών», εκτός από τον επιχειρηματικό κόσμο, σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. και βεβαίως ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δήλωσε ότι είναι χρέος του να στηρίξει τη Ν.Δ. και τον πρόεδρο. Υπάρχει κομματική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Θα υπάρξει θερμή υποδοχή του Α. Σαμαρά. Οπως φαίνεται όμως και του Κ. Καραμανλή, που και πέρσι είχε τους προσωπικούς οπαδούς του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
Εκλογές ζητεί το «Αρμα»
Για το ίδιο θέμα
Περιορισμό της πολιτικής παρέμβασης στη ΔΕΘ θέλει ο Σαμαράς
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ελληνικό χρέος
Μόνο σε Φινλανδία εγγυήσεις, τηλεδιάσκεψη τρόικας - Βενιζέλου
«Τον Οκτώβριο και βλέπουμε αν...»
«Δεν πληρώνουμε χωρίς πιστή εφαρμογή μέτρων»
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Την Παρασκευή Παπανδρέου με Ερντογάν
«Ομπρέλα προστασίας το διεθνές δίκαιο»
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
Προεκλογική ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ
Εκλογές ζητεί το «Αρμα»
Ευρωπαϊκή Ένωση
Προτείνουν να ανοιγοκλείνει το Σένγκεν
Ελληνική Στατιστική Αρχή
Ζητούν εξηγήσεις για το έλλειμμα
ΕΛΣΤΑΤ: Υπό αναθεώρηση το Μητρώο
Με τροπολογία έπαυσαν πέντε από το Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ
Αφιέρωμα: Μικρασιατική καταστροφή
Πώς φτάσαμε στην Καταστροφή
Ο Χέμινγουεϊ για την πολιτική των μοναρχικών στη Μικρά Ασία
Η ολοκλήρωση της Γενοκτονίας
Η αντιμετώπιση των προσφύγων στην Ελλάδα
Βαλκάνιοι εθνικιστές κατά Μικρασιατών σοσιαλιστών
Η ιστορία της Αγγελικής Ματθαίου (*)
Άλλες ειδήσεις
Αντίθετη στην αποποινικοποίηση ναρκωτικών η Παπαρήγα