Έντυπη Έκδοση

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ «ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΩΝ»

Βολές Ερντογάν στον Ασαντ

Σκληρές μάχες βρίσκονταν χθες σε εξέλιξη στη Λιβύη για τον έλεγχο του Μπάνι Ουαλίντ και της Σύρτης, των δύο τελευταίων προπυργίων του Μουαμάρ Καντάφι, την ώρα που στην Τρίπολη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτιζε τη νίκη των εξεγερθέντων και διεμήνυε, προς τουλάχιστον δύο πλευρές, ότι η εποχή των καταπιεστών έχει τελειώσει.

η δόξα Σαρκοζί - Κάμερον ζήλεψε ο Ερντογάν και τη βρήκε στην Τρίπολη (Ass. Press) η δόξα Σαρκοζί - Κάμερον ζήλεψε ο Ερντογάν και τη βρήκε στην Τρίπολη (Ass. Press) Μία μέρα μετά τη θριαμβευτική επίσκεψη των ηγετών της Γαλλίας και της Βρετανίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός μετέβη στη Λιβύη στο πλαίσιο της περιοδείας του στον αραβικό κόσμο και σε μια περίοδο έντονης κρίσης στις ισραηλοτουρκικές σχέσεις. Ο Ταγίπ Ερντογάν, που πήρε μέρος στην προσευχή της Παρασκευής, αξιοποίησε την επίσκεψή του αυτή όχι μόνο για να εδραιώσει μια σχέση με τη νέα λιβυκή ηγεσία αλλά και για να κατακρίνει εκ νέου την αιματηρή καταστολή στη Συρία:

«Εχετε αποδείξει στον κόσμο ότι δεν υπάρχει καθεστώς που να μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη δύναμη και τη βούληση του λαού», είπε ο κ. Ερντογάν στο πλήθος που τον επευφημούσε σε πλατεία της Τρίπολης, προσθέτοντας: «Αυτό είναι που πρέπει να συνειδητοποιήσουν εκείνοι που καταπιέζουν το λαό της Συρίας. Ο ηγέτης αυτού του είδους πρέπει να καταλάβει ότι η εποχή των καταπιεστικών καθεστώτων έχει πάρει τέλος». Ο Ερντογάν αναμενόταν να συζητήσει μεταξύ άλλων με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (ΕΜΣ) τους τρόπους επανέναρξης των επενδύσεων στη Λιβύη, όπου, πριν από την εκδίωξη του Καντάφι, τουρκικές εταιρείες συμμετείχαν σε κατασκευαστικά έργα ύψους 15 δισ. δολαρίων.

Στο πεδίο των μαχών, το ΕΜΣ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του εισήλθαν στο Μπάνι Ουαλίντ (170 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης), ενώ μαχητές τού διαβεβαίωναν ότι ελέγχουν τη μισή Σύρτη, συμπεριλαμβανομένου του παλιού αεροδρομίου στη δυτική πλευρά της πόλης. Ωστόσο και στα δύο μέτωπα οι κανταφικές δυνάμεις προέβαλλαν ισχυρή αντίσταση και οι μάχες προμηνύονταν σκληρές και μακρές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συρία
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Τουρκία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Τουρκία
Βολές Ερντογάν στον Ασαντ
Ισραήλ
Περισσότεροι στρατιώτες στη Δυτική Οχθη
Ρωσία
Διάσπαση στη ρωσική «Δίκαιη/Δεξιά Υπόθεση»
Γ.Γ. της Αραβικής Λίγκα
«Αποκλείεται σύρραξη για την Παλαιστίνη»
Συρία
Δεκαπέντε νεκροί στη Συρία. Φεύγουν οι Αμερικανοί
Κόσοβο
Πέρασε του Θάτσι
Δανία
Αναζητούνται ισορροπίες στη νέα κυβέρνηση της Δανίας
Άλλες ειδήσεις
Διαμαρτυρία Ισραήλ προς Αίγυπτο