Έντυπη Έκδοση

Περισσότεροι στρατιώτες στη Δυτική Οχθη

Ενισχύσεις στη Δυτική Οχθη για το φόβο επεισοδίων, όταν κλιμακωθεί η εκστρατεία των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ την ερχόμενη εβδομάδα, στέλνει το Ισραήλ.

Με πλαστικές σφαίρες αντιμετωπίζει ο Ισραηλινός συνοριακός φύλακας το νεαρό Παλαιστίνιο. Το Τελ Αβίβ περιμένει έξαρση των διαδηλώσεων και παίρνει τα μέτρα του (Ass. Press) Με πλαστικές σφαίρες αντιμετωπίζει ο Ισραηλινός συνοριακός φύλακας το νεαρό Παλαιστίνιο. Το Τελ Αβίβ περιμένει έξαρση των διαδηλώσεων και παίρνει τα μέτρα του (Ass. Press) Τρία τάγματα εφέδρων, δύναμη 1.500 ατόμων, απεστάλησαν ήδη, ενώ ιδιαιτέρως ενισχύονται οι περιοχές γύρω από τις εγκαταστάσεις εποίκων. Σε πολιτικό επίπεδο, το Ισραήλ φοβάται ότι αν οι Παλαιστίνιοι γίνουν δεκτοί στον ΟΗΕ ως κράτος, πλήρες μέλος, θα προσφύγουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (CPI) κατά των εποικισμών. Κάτι τέτοιο θα τους δημιουργήσει «σοβαρό» πρόβλημα, υποστηρίζουν ειδικοί, αλλά, είπε Ισραηλινός αξιωματούχος υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, «το Ισραήλ δεν θα είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει τις όποιες αποφάσεις του Δικαστηρίου, γιατί δεν έχει επικυρώσει τη Συνθήκη της Ρώμης, που αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του CPI».

Η προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, ώστε να αποφευχθεί αίτημα αναγνώρισης, συνεχίζεται εκ μέρους ΗΠΑ και Ε.Ε., η Κίνα όμως προειδοποίησε χθες τις ΗΠΑ πως αν «επιλέξουν να προκαλέσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη εμποδίζοντας την παλαιστινιακή πρωτοβουλία, το Ισραήλ θα απομονωθεί περαιτέρω και οι εντάσεις στην περιοχή θα επιδεινωθούν».

Χθες, σημειώθηκαν αψιμαχίες μεταξύ Ισραηλινών εποίκων και Παλαιστινίων στο χωριό Κούσρα, στη βόρεια Δυτική Οχθη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από κάθε πλευρά ένα άτομο. Ολα άρχισαν όταν οι έποικοι προσπάθησαν να μπουν στο παλαιστινιακό χωριό και οι ντόπιοι το εξέλαβαν ως απόπειρα επίθεσης. Χτύπησαν τους εποίκους και ένας εξ αυτών απάντησε με πραγματικά πυρά από περίστροφο. Φοβούμενο σοβαρά επεισόδια, το Ισραήλ ενίσχυσε την παρουσία του σε όλη τη Δυτική Οχθη διατάσσοντας πάντως τους στρατιώτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Παλαιστίνη
ΟΗΕ
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Ισραήλ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Τουρκία
Βολές Ερντογάν στον Ασαντ
Ισραήλ
Περισσότεροι στρατιώτες στη Δυτική Οχθη
Ρωσία
Διάσπαση στη ρωσική «Δίκαιη/Δεξιά Υπόθεση»
Γ.Γ. της Αραβικής Λίγκα
«Αποκλείεται σύρραξη για την Παλαιστίνη»
Συρία
Δεκαπέντε νεκροί στη Συρία. Φεύγουν οι Αμερικανοί
Κόσοβο
Πέρασε του Θάτσι
Δανία
Αναζητούνται ισορροπίες στη νέα κυβέρνηση της Δανίας
Άλλες ειδήσεις
Διαμαρτυρία Ισραήλ προς Αίγυπτο