Έντυπη Έκδοση

ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ * ΣΥΜΒΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΑ, ΕΞΥΠΝΕΣ TV

Σσσσ, τα Windows 8 έρχονται με πλακίδια και θα τρέχουν παντού

Η παράδοση λέει πως για κάθε νέα έκδοση των Windows η Microsoft φροντίζει να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο θόρυβο για όσο περισσότερο χρόνο μπορεί, και στα Windows 8 οι παλιές συνήθειες δεν ξεχνιούνται.

Τα παράθυρα παραχωρούν τη θέση τους στα «πλακίδια επαφής» Τα παράθυρα παραχωρούν τη θέση τους στα «πλακίδια επαφής» Αν και η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος δεν θα βγει στα ράφια των καταστημάτων πριν περάσουν από το ημερολόγιο αρκετοί μήνες του 2012, η Microsoft μάζεψε την περασμένη εβδομάδα προγραμματιστές από όλο τον κόσμο για να τους δείξει τα Windows 8.

Κρίνοντας απ' όσα διαβάσαμε, οι προσκεκλημένοι του συνεδρίου «Windows 8 Build» έδειξαν τουλάχιστον θετικοί για τη νέα έκδοση. Φαίνεται πως μετά τα Windows 7 -τα οποία διαδέχτηκαν τα όχι ιδιαιτέρως επιτυχημένα Vista-, η Microsoft συνεχίζει σε έναν καλό δρόμο με τη νέα έκδοση, στην οποία υπάρχουν αρκετές αλλαγές τόσο στην εμφάνιση όσο και στο εσωτερικό τους.

Πρώτα πρώτα, τα Windows 8 (υπόσχεται η Microsoft) θα τρέχουν παντού, από κινητά τηλέφωνα μέχρι «έξυπνες» τηλεοράσεις. Φυσικά το εύρος αυτό περιλαμβάνει τόσο τους επίπεδους όσο και τους συμβατικούς, σταθερούς και φορητούς, υπολογιστές. Επιπροσθέτως, η Microsoft θα υποστηρίζει πλέον τους επεξεργαστές ARM (σε φορητές συσκευές), ενώ σε επίπεδο αισθητικής μάλλον καλούμαστε να ξεχάσουμε τα «παράθυρα» που ξέραμε.

Σε γενικές γραμμές, η Microsoft υιοθετεί μια αισθητική «πλακιδίων» που παραπέμπει στις συσκευές με οθόνες αφής, ενώ υπόσχεται πως η εγκατάσταση (εικάζουμε και η απεγκατάσταση;) περιφερειακών συσκευών θα γίνεται εύκολα και γρήγορα. Επίσης, τα Windows 8 θα μπορούν να λειτουργήσουν με τις υπηρεσίες «νέφους» της Microsoft και, αν σας ενδιαφέρει, θα έχουν καλύτερη υποστήριξη για λειτουργία σε υπολογιστές με 2 ή περισσότερες οθόνες.

Στα μέσα του 2012

Λέγαμε νωρίτερα πως τα Windows 8 θα εμφανιστούν έτοιμα προς χρήση κάποια στιγμή προς τα μέσα του 2012, αλλά μην απορήσετε αν το χρονοδιάγραμμα «κοντύνει» στα γρήγορα.

Η Samsung φέρεται να έχει έτοιμο επίπεδο υπολογιστή για τα Windows 8 και με δεδομένη τη νομική της διένεξη με την Apple για τα μοντέλα της με Android, δεν αποκλείεται να «βγάλει» συσκευή με το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft νωρίτερα.

Εάν συμβεί αυτό, θα αποτελεί εξαιρετική πρωτοτυπία, με δεδομένη την παράδοση που έχει δημιουργήσει η Microsoft με τις διαδοχικές αναβολές. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Σχετικά θέματα: Τεχνοοικονομία
34+1 αρχηγοί κρατών τιτιβίζουν κανονικά
9 στους 10 κατοίκους του πλανήτη έχουν σύνδεση κινητού
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Χαράτσι ακινήτων
Το «μπάλωμα» ανοίγει νέες τρύπες
ΓΕΝΟΠ: Προσφυγή στα δικαστήρια και άρνηση διακοπής ρεύματος
Τα βάζουν με τους υπαλλήλους στο Ηράκλειο
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κάψτε τα ειδοποιητήρια
Το έκτακτο τέλος επιβαρύνει ακίνητα ηλεκτροδοτούμενα μέχρι σήμερα
Απελευθέρωση επαγγελμάτων
Αυστηρότερο νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα απαιτεί τώρα η τρόικα
Αποκρατικοποιήσεις
Ψάχνουν «μεσίτες» για 10 κρατικές επιχειρήσεις
Μια θεαματική αποκρατικοποίηση σώζει(;) την παρτίδα προσέλκυσης επενδυτών
Επενδύσεις
Οι ξένοι επενδυτές περιμένουν την Ελλάδα να πιάσει πάτο
Ευρωζώνη
Ιταλικό σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας με ελβετική σκηνοθεσία
Τράπεζες
«Κρατικοποίηση ή θάνατος»
Επιχειρήσεις
Με τις «ζημιές» φοροαποφεύγουν πλέον οι πολυεθνικές
Ενέργεια
Βγήκαν τα μαχαίρια για τους υδρογονάνθρακες της Κασπίας
Σε καλό δρόμο ο South Stream
Τεχνοοικονομία
Σσσσ, τα Windows 8 έρχονται με πλακίδια και θα τρέχουν παντού
34+1 αρχηγοί κρατών τιτιβίζουν κανονικά
9 στους 10 κατοίκους του πλανήτη έχουν σύνδεση κινητού