Έντυπη Έκδοση

Οπου δεν βρήκαν κλειστές πόρτες, βρήκαν άδειες μονάδες ΟΚΑΝΑ

Σε χώρους που βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή βρέθηκαν χθες οι εργαζόμενοι, που παρουσιάστηκαν για πρώτη ημέρα στις μόλις επτά μονάδες φαρμακευτικής υποστήριξης του ΟΚΑΝΑ εντός νοσοκομείων που άνοιξαν (;) στην Αθήνα -από τις προαναγγελθείσες σε πρώτη φάση 15-, ενώ αρκετοί από τους 25 για κάθε μονάδα ασθενείς που είχαν ειδοποιηθεί να παρουσιαστούν, έφταναν εκεί περί τις 10 το πρωί με την εντύπωση πως θα τους χορηγηθεί υποκατάστατη ουσία, η οποία βεβαίως υπό αυτές τις συνθήκες δεν είχε παραδοθεί.

Καμία από τις 5 μονάδες που προβλέπονταν για τον Πειραιά δεν άνοιξε χθες καν τις πόρτες της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Υγείας «ξεκίνησαν τη λειτουργία τους 10 νέες μονάδες φαρμακευτικής υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων του ΟΚΑΝΑ», στις οποίες κατανεμήθηκαν περίπου 200 ασθενείς (που προήλθαν με προτεραιότητα μεν, αλλά από μια λίστα αναμονής τουλάχιστον 5.000 ατόμων στην Αττική) βάσει του κριτηρίου της εντοπιότητας. Ωστόσο στη συνέχεια αναφέρονται μόνο επτά νοσοκομεία και προαναγγέλλεται η λειτουργία άλλων τριών μονάδων, αλλά αποκλειστικά για συνταγογράφηση. Τα νοσοκομεία είναι: Κωνσταντοπούλειο-«Αγία Ολγα», Αλεξάνδρα, Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», «Γ. Γεννηματάς», «Ευαγγελισμός», ΚΑΤ και «Σισμανόγλειο». Συνταγογράφηση θα γίνεται στο μέλλον σε «Ιπποκράτειο», «Σπηλιοπούλειο» και ΙΚΑ Πατησίων.

Στη Θεσσαλονίκη προστέθηκε η 6η μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο «424 ΓΣΝΕ» με την προσέλευση των 5 πρώτων ασθενών.

Οι μονάδες, δηλώνει το υπουργείο, στελεχώθηκαν με ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, νοσηλευτές. Η επιλογή του προσωπικού έγινε κατά προτεραιότητα από τους εργαζομένους στον ΟΚΑΝΑ με τη συμμετοχή προσωπικού από τα νοσοκομεία, όπου αυτό ήταν εφικτό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Διατροφή
Τελεσίγραφο για τα αβγά με τοξίνες
Υπόθεση υποκλοπών
Οι γκρίζες ζώνες τής υπόθεσης Τσαλικίδη
Απεξάρτηση
Οπου δεν βρήκαν κλειστές πόρτες, βρήκαν άδειες μονάδες ΟΚΑΝΑ
Συμβούλιο της Επικρατείας
Πονοκέφαλος, οι δίκες που εκκρεμούν
Περιβάλλον
Τα λύματα
Μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα στην Πέλλα από τις χωματερές φρούτων
Εκπαίδευση
«Θέλουν κολεγιακού τύπου πανεπιστήμια»
Δήμος Αθηναίων
Ενας μήνας παράταση για τους συμβασιούχους Καθαριότητας
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
«1.880 θέσεις λιγότερες»
Θεσσαλονίκη
Αυτοπυρπολήθηκε
Άλλες ειδήσεις
Δώρο ζωής σε εφτά
Πορεία αύριο με ποδήλατα
Απεργία στο μετρό τη Δευτέρα