Έντυπη Έκδοση

Ενας μήνας παράταση για τους συμβασιούχους Καθαριότητας

Την παραμονή τους στην εργασία εξασφάλισαν δικαστικά για περίπου ένα μήνα ακόμη 250 συμβασιούχοι της Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, με συνέπεια παράταση της ανακωχής και ελπίδες ότι θα ομαλοποιηθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Χθες εκδικαζόταν η προσφυγή των 250 συμβασιούχων και στη διάρκεια της διαδικασίας ο Δήμος Αθηναίων κράτησε την υπόσχεσή του να τηρήσει συναινετική στάση χωρίς «διγλωσσίες». Υπενθυμίζεται ότι η ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων είχε διακοπεί μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης λόγω κατάληψης στη διεύθυνση Καθαριότητας, η οποία ανεστάλη μετά την υπόσχεση ότι ο δήμος θα συναινέσει στο χθεσινό δικαστήριο.

Θετική ήταν η στάση και της νομικής υπηρεσίας, που σε αντίστοιχες δίκες στο παρελθόν δήλωνε έλλειψη συναίνεσης. Συμβασιούχοι άλλων κλάδων (π.χ. διοικητικοί) έχουν χάσει προσωρινά στις προσφυγές τους και φαίνεται ότι στο μέλλον ο δήμος θα συναινεί μόνο στις περιπτώσεις που αφορούν την Καθαριότητα.

Πάντως και χθες επικράτησε εκνευρισμός μεταξύ των παριστάμενων συμβασιούχων στα δικαστήρια καθώς «δι' ασήμαντον αφορμήν» κάποιοι πιάστηκαν στα χέρια, στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και άλλοι, με συνέπεια να χρειαστεί η παρέμβαση της Αστυνομίας.

Οι προσφυγές των 250 της χθεσινής δίκης μαζί με εκείνες άλλων 200 της περασμένης Δευτέρας, που επίσης παραμένουν, επανεξετάζονται σε επίπεδο ασφαλιστικών μέτρων μετά ένα μήνα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Διατροφή
Τελεσίγραφο για τα αβγά με τοξίνες
Υπόθεση υποκλοπών
Οι γκρίζες ζώνες τής υπόθεσης Τσαλικίδη
Απεξάρτηση
Οπου δεν βρήκαν κλειστές πόρτες, βρήκαν άδειες μονάδες ΟΚΑΝΑ
Συμβούλιο της Επικρατείας
Πονοκέφαλος, οι δίκες που εκκρεμούν
Περιβάλλον
Τα λύματα
Μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα στην Πέλλα από τις χωματερές φρούτων
Εκπαίδευση
«Θέλουν κολεγιακού τύπου πανεπιστήμια»
Δήμος Αθηναίων
Ενας μήνας παράταση για τους συμβασιούχους Καθαριότητας
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
«1.880 θέσεις λιγότερες»
Θεσσαλονίκη
Αυτοπυρπολήθηκε
Άλλες ειδήσεις
Δώρο ζωής σε εφτά
Πορεία αύριο με ποδήλατα
Απεργία στο μετρό τη Δευτέρα