Έντυπη Έκδοση

ΚΟΥΒΕΛΗΣ - ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Συμφωνία για τρίτο πόλο κεντροαριστεράς

Σε συμφωνία για την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η συγκρότηση του τρίτου πόλου της Κεντροαριστεράς ήρθαν χθες ο Φ.Κουβέλης και ο Α. Λοβέρδος, ύστερα από τη συνάντησή τους που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα.

Στη χθεσινή συνάντησή τους Λοβέρδος και Κουβέλης Στη χθεσινή συνάντησή τους Λοβέρδος και Κουβέλης Δεν έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση ποια θα είναι η στάση τους στο προσκλητήριο του ΠΑΣΟΚ, αν και ο Α. Λοβέρδος με παλαιότερες τοποθετήσεις του έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ο διάλογος για την ενιαία Κεντροαριστερά πρέπει να γίνει χωρίς αποκλεισμούς, την ίδια ώρα που η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικός εταίρος της Ν.Δ. δεν μπορεί να συμμετάσχει.

«Συζητήσαμε με τον φίλο, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, για τα ζητήματα που έχουν σχέση με την ανάγκη πια να δημιουργηθεί ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων ότι πρέπει να δημιουργηθεί, είναι ανάγκη για την κοινωνία, είναι ανάγκη για την πολιτική. Βεβαίως, η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δεν μπορεί να γίνει γενικά και αόριστα, αλλά στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών και μάλιστα στη βάση συγκεκριμένου πολιτικού περιεχομένου για την παρούσα κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και για το μέλλον αυτού του τόπου που δικαιούται να βαδίσει δρόμους εξόδου από την κρίση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ η τοποθέτησή του ότι «ο χώρος αυτός πολιτικά πρέπει να προσδιορίζεται με την αντίθεσή του στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και με την αντίθεσή του προς τη δημαγωγία, το λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας ή της στάσης πληρωμών» παραπέμπει στη λήψη σαφών αποστάσεων τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση μεταξύ Δημοκρατικής Αριστεράς και Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα θα συνεχιστεί. Οχι μόνο στη βάση της συνεννόησης για τις αλλαγές που αφορούν την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά ευρύτερα. Η αποστροφή του κ. Κουβέλη ότι «το πρόγραμμα αυτό, η εναλλακτική πολιτική πρόταση, αναμφισβήτητα πρέπει να έχει ως άξονα την κοινωνική συνοχή αλλά και την ανάπτυξη του τόπου, και αυτά δεν είναι γενικά και αόριστα ζητήματα. Είναι πάρα πολύ συγκεκριμένα μεγέθη, εξαιρετικά και αναγκαία προσδιοριστικά του χώρου που πρέπει να διαμορφωθεί, του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού» ήταν ενδεικτική.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα
Πολιτικά κόμματα
Πολιτικοί αρχηγοί
ΔΗΜΑΡ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Portas βλέπει ο Σαμαράς
Αποκρατικοποιήσεις
Μήνυμα Πούτιν σε Μαξίμου και Βρυξέλλες
Γάλλοι, Ρουμάνοι και Ρώσοι οι «μνηστήρες»
Ενδιαφέρεται εκ νέου η Gazprom για ΔΕΠΑ αν υπάρχει τελεσίδικη έγκριση της Ε.Ε.
Ανεξάρτητοι Έλληνες
Εισαγγελέας ερευνά τις δηλώσεις Καμμένου
ΣΥΡΙΖΑ
Μεθοδεύσεις βλέπει η Κουμουνδούρου
Νεοναζισμός
Αμυνα, η θεωρία των δύο άκρων
Υπουργείο Οικονομικών
Αγώνας δρόμου οι έλεγχοι της τρόικας
ΟΤΑ
ΟΤΑ: δάνεια με εγγύηση τη δημοτική περιουσία
Πολιτικά κόμματα
Συμφωνία για τρίτο πόλο κεντροαριστεράς
EESC
Ανοιχτή επιστολή ενός ένθερμου Ευρωπαίου
Κύπρος
Κύπριος αξιωματικός εκπαίδευε ακροδεξιούς
Βουλή
Στα χαρτιά το «εγγυημένο εισόδημα»
Ψάχνουμε μέτρα για προστασία όσων καταγγέλλουν φοροφυγάδες
Άλλες ειδήσεις
Τα βρόντηξε και η ΒΙΟΧΑΛΚΟ