Έντυπη Έκδοση

Κύπριος αξιωματικός εκπαίδευε ακροδεξιούς

Αξιωματικός της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς φέρεται να εκπαίδευε ακροδεξιά στοιχεία (μέλη του ΕΛΑΜ, που είναι το πλοκάμι της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο) στη σκοποβολή, σύμφωνα με καταγγελία της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Ο εν λόγω αξιωματικός έχει επιδείξει και στο παρελθόν ακραία συμπεριφορά, χωρίς να ληφθούν μέτρα εναντίον του από την ηγεσία του στρατεύματος.

Πρόκειται για ανθυπίλαρχο, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2011 είχε συλληφθεί σε σχέση με τα επεισόδια που δημιούργησαν νεαροί που φέρονται ως μέλη του ΕΛΑΜ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τότε σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του ανθυπίλαρχου βρέθηκαν σπρέι με επιβλαβή αέρια, μια μαύρη κουκούλα και δεκάδες φυλλάδια του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής. Ο ανθυπίλαρχος είχε θεωρηθεί ύποπτος για κλοπή, παράνομη οπλοφορία, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, επίθεση προς πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και κατοχή πέντε συσκευών σπρέι που εκπέμπουν επιβλαβή για τον άνθρωπο αέρια.

Είχε συλληφθεί

Ο ίδιος αξιωματικός τον Ιούλιο του 2011 κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά την έκρηξη στο Μαρί, είχε συλληφθεί και πάλι έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε ερώτησή της προς την υπουργό Αμυνας σημειώνει ότι «είναι άξιον λοιπόν απορίας, πώς ο εν λόγω ανθυπίλαρχος, ο οποίος έχει συλληφθεί κατ' επανάληψη από την Αστυνομία, εξακολουθεί να υπηρετεί σε πόστο, γεγονός που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για στρατιώτες με δημοκρατικές ιδεολογικές προσεγγίσεις». Η βουλευτής ζητάει από τον υπουργό Αμυνας να διερευνήσει το θέμα και να ενημερώσει τη Βουλή το συντομότερο δυνατό για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει.

Σε επικοινωνία της «Ε» με το υπουργείο Αμυνας, μας ενημέρωσαν ότι ο υπουργός Αμυνας, Φώτης Φωτίου, έχει διαβιβάσει τις καταγγελίες στον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, με οδηγίες να διερευνηθούν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ναζισμός/νεοναζισμός
Κύπρος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Portas βλέπει ο Σαμαράς
Αποκρατικοποιήσεις
Μήνυμα Πούτιν σε Μαξίμου και Βρυξέλλες
Γάλλοι, Ρουμάνοι και Ρώσοι οι «μνηστήρες»
Ενδιαφέρεται εκ νέου η Gazprom για ΔΕΠΑ αν υπάρχει τελεσίδικη έγκριση της Ε.Ε.
Ανεξάρτητοι Έλληνες
Εισαγγελέας ερευνά τις δηλώσεις Καμμένου
ΣΥΡΙΖΑ
Μεθοδεύσεις βλέπει η Κουμουνδούρου
Νεοναζισμός
Αμυνα, η θεωρία των δύο άκρων
Υπουργείο Οικονομικών
Αγώνας δρόμου οι έλεγχοι της τρόικας
ΟΤΑ
ΟΤΑ: δάνεια με εγγύηση τη δημοτική περιουσία
Πολιτικά κόμματα
Συμφωνία για τρίτο πόλο κεντροαριστεράς
EESC
Ανοιχτή επιστολή ενός ένθερμου Ευρωπαίου
Κύπρος
Κύπριος αξιωματικός εκπαίδευε ακροδεξιούς
Βουλή
Στα χαρτιά το «εγγυημένο εισόδημα»
Ψάχνουμε μέτρα για προστασία όσων καταγγέλλουν φοροφυγάδες
Άλλες ειδήσεις
Τα βρόντηξε και η ΒΙΟΧΑΛΚΟ