Έντυπη Έκδοση

ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ

Κυνήγι για παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες

Σε σαφάρι ελέγχων στα δημόσια νοσοκομεία επιδίδονται το τελευταίο διάστημα οι «ράμπο» του υπουργείου Υγείας με εντολή Αδώνιδος Γεωργιάδη, προκειμένου να «καθαρίσουν» το σύστημα υγείας από παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες!

Μόνο όσες έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα και δικαιολογητικά θα εγγραφούν στο νέο μητρώο Μόνο όσες έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα και δικαιολογητικά θα εγγραφούν στο νέο μητρώο Τις επόμενες ημέρες μάλιστα διαβεβαιώνει ότι θα είναι έτοιμο το εθνικό μητρώο των αποκλειστικών νοσοκόμων στο οποίο θα εντάσσονται μόνο όσες διαθέτουν πτυχίο, εμπειρία, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αλλά μεταξύ άλλων και καθαρό ποινικό μητρώο. Εργασία θα βρίσκουν μόνο όσες είναι ενταγμένες στο εθνικό μητρώο και διαθέτουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Η αρχική παρότρυνση, πάντως, για ελέγχους στα νοσοκομεία ήρθε διά χειρός της Χρυσής Αυγής στην οποία και απάντησε ο κ. Γεωργιάδης στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι καιρό τώρα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πιέζουν να απομακρυνθούν οι αλλοδαπές αποκλειστικές από τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ είναι γνωστά και τα επεισόδια που έχουν προκαλέσει κατά καιρούς με αιφνιδιαστικές επισκέψεις τους στο ΕΣΥ.

Πρόσφατα οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής με ερώτησή τους στη Βουλή ζητούσαν να ενημερωθούν για τις παράνομες αποκλειστικές του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός». Στην απάντησή του ο κ. Γεωργιάδης επικαλείται έγγραφο της διοίκησης του ΓΝΑ «Ερυθρός Σταυρός» σύμφωνα με το οποίο «λειτουργεί καθ' όλο το 24ωρο η υπηρεσία ασφαλείας του νοσοκομείου και σε περίπτωση κατά την οποία εντοπίζονται άτομα, κυρίως αλλοδαπές, που παραμένουν δίπλα στους ασθενείς και συμπεριφέρονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες, απομακρύνονται άμεσα».

Να σημειωθεί ότι κατά τον υπουργό Υγείας το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) έχει πραγματοποιήσει πολλούς ελέγχους για τον εντοπισμό των παράνομων αλλοδαπών αποκλειστικών που εργάζονται στα νοσοκομεία.

Μεταξύ αυτών ο «Ευαγγελισμός», το «Λαϊκό», το Γ.Ν. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», το «Αττικόν» και το «Τζάνειο».

Τα δικαιολογητικά

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια:

Στη Διεύθυνση Προσωπικού κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) τηρείται αντίγραφο του Εθνικού Μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων, στο οποίο εγγράφονται οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές σε όλη την επικράτεια.

Για την εγγραφή στο μητρώο, απαιτείται να προσκομίζονται στις κατά τόπους ΥΠΕ:

* Χορήγηση βεβαίωσης (πρώην άδειας) άσκησης επαγγέλματος νοσηλευτή/τριας ή βοηθού νοσηλευτή/τριας.

* Αδεια εργασίας από το ΙΚΑ.

* Επικυρωμένο αντίγραφο οποιουδήποτε πτυχίου ή διπλώματος ή τίτλου σπουδών κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ΔΕ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο Ιδρυμάτων και Σχολών της αλλοδαπής.

* Ο ΑΜΚΑ.

* Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Επιθεωρήσεις/Ελεγχοι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Κύπρος
Πίθηκος δάγκωσε πέντε γυναίκες
Κομπίνα εις βάρος ανέργων
Διαθεσιμότητα
Χημική καταστολή σε ειρηνική διαμαρτυρία
Μαζική απεργία εναντίον της διαθεσιμότητας
Μέχρι 100% συμμετοχή η απάντηση στην κυβέρνηση
«Εχει διαφορά αυτή η πορεία, είμαστε όλοι εδώ»
Υπουργείο Υγείας
Κυνήγι για παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες
Συγκοινωνίες
Πιο τσουχτερές οι συγκοινωνίες
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Φθινοπωρινό αντάμωμα με τον Εγκέλαδο
Νοσοκομεία
Αντεπίθεση γιατρών του «Ωνασείου» στα περί χρηματισμού
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Με πριόνι εκδικήθηκε τη γιαγιά του!
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ανέσυραν τη δικογραφία για τα 500 χαμένα παιδιά
Ανθρώπινα
Μαγικοί μουσικοί αυλοί και ηχοχρώματα
«Labor improbus omnia vincit*»