Έντυπη Έκδοση

Κομπίνα εις βάρος ανέργων

Τον «Γιώργο Κρασόπουλο» από την Ελλάδα, που δεν είναι ο Γιώργος Κρασόπουλος, αναζητεί η Κυπριακή Αστυνομία, για την πρωτοφανή απάτη 210 άνεργων Κυπρίων, στους οποίους έταξε δουλειά με υψηλά εισοδήματα στη Γαλλία, εισπράττοντας από τον καθένα 620 ευρώ ως εγγύηση.

Ο άνθρωπος που δημιούργησε την εταιρεία «Krasopoulos International ltd» δεν είναι ο Γιώργος Κρασόπουλος από την Ελλάδα. Ο άνθρωπος που εμφανιζόταν με αυτό το όνομα φαίνεται πως είχε στην κατοχή του την ταυτότητα του Γιώργου Κρασόπουλου, ο οποίος εντοπίστηκε στην Ελλάδα και δήλωσε πως είχε χάσει την ταυτότητά του. Η χαλαρότητα στη διαδικασία σύστασης εταιρειών στην Κύπρο φαίνεται πως επέτρεψε στον άγνωστο μέχρι στιγμής απατεώνα να εγγράψει εταιρεία με πλαστά στοιχεία και να αρχίσει να εισπράττει χρήματα από απελπισμένους ανέργους.

Συνολικά εισέπραξε 130.000 ευρώ από 210 ανέργους, στους οποίους υποσχέθηκε εργασία στον κατασκευαστικό τομέα σε συγκρότημα πολυκατοικιών στη Λιλ της Γαλλίας. Οι πρώτοι 72 έπειτα από πολλές αναβολές πήραν τα εισιτήριά τους και έφυγαν για τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα. Εκεί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε δουλειά και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που τους υποδέχθηκε έγινε καπνός.

Οταν αποκαλύφθηκε η απάτη, τα γραφεία της εταιρείας στη Λάρνακα της Κύπρου έκλεισαν και ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε και όπως εικάζει η Αστυνομία έχει εγκαταλείψει την Κύπρο. Πληροφορίες από την Interpol αναφέρουν ότι το ίδιο άτομο χρησιμοποιώντας το όνομα Γιώργος Κρασόπουλος έχει απασχολήσει και τις αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών με διάφορες απάτες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφθορά
Απασχόληση και ανεργία
Κύπρος
Σχετικά θέματα: Κύπρος
Πίθηκος δάγκωσε πέντε γυναίκες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Κύπρος
Πίθηκος δάγκωσε πέντε γυναίκες
Κομπίνα εις βάρος ανέργων
Διαθεσιμότητα
Χημική καταστολή σε ειρηνική διαμαρτυρία
Μαζική απεργία εναντίον της διαθεσιμότητας
Μέχρι 100% συμμετοχή η απάντηση στην κυβέρνηση
«Εχει διαφορά αυτή η πορεία, είμαστε όλοι εδώ»
Υπουργείο Υγείας
Κυνήγι για παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες
Συγκοινωνίες
Πιο τσουχτερές οι συγκοινωνίες
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Φθινοπωρινό αντάμωμα με τον Εγκέλαδο
Νοσοκομεία
Αντεπίθεση γιατρών του «Ωνασείου» στα περί χρηματισμού
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Με πριόνι εκδικήθηκε τη γιαγιά του!
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ανέσυραν τη δικογραφία για τα 500 χαμένα παιδιά
Ανθρώπινα
Μαγικοί μουσικοί αυλοί και ηχοχρώματα
«Labor improbus omnia vincit*»