Έντυπη Έκδοση

Παρά τις αντιδράσεις έγινε ο Αλιάγας γραμματόσημο...

«Δεν θέλουμε ούτε να μας φτύνουν, ούτε να μας γλείφουν», είπε ο γνωστός παρουσιαστής

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία το 'παν και το κάναν... Καταστρατηγώντας τις αρχές του φιλοτελισμού που επικρατούν διεθνώς αλλά και τη φιλοτελική πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας εδώ και δεκαετίες, κυκλοφόρησαν χθες μια αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων όπου εμφανίζονται φύρδην μίγδην εν ζωή προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της φιλανθρωπίας και των τεχνών, η οποία, σύμφωνα με τους ειδήμονες, δεν διαθέτει την παραμικρή συλλεκτική αξία ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό.

Νίκος Αλιάγας Νίκος Αλιάγας Σε πείσμα των αντιδράσεων που εκφράστηκαν εγκαίρως από την Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία, η διοίκηση του οργανισμού, συμπράττοντας με το νεοσύστατο ίδρυμα της Ασπασίας Λεβέντη International Foundation for Greece και με το πρόσχημα ότι αφουγκράζεται τους σφυγμούς της εποχής μας, εξέδωσε γραμματόσημα που διαφημίζουν από εν ενεργεία επιχειρηματίες των ΗΠΑ έως τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον Νίκο Αλιάγα, τιμή που, για να αναφέρουμε δύο μόνο παραδείγματα, ούτε ο Χατζιδάκις ούτε ο Θεοδωράκης έχουν αξιωθεί. Κι ενώ τα ΕΛΤΑ διαβεβαίωναν πως η πρώτη μέρα της κυκλοφορίας των γραμματοσήμων θα συμπέσει με τη βράβευση όσων απεικονίζονται στα γραμματόσημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας πήρε τις αποστάσεις του.

Ανδρέας Λιβέρης Ανδρέας Λιβέρης Πέρα από τον βραβευμένο με Οσκαρ μουσικοσυνθέτη και τον γνωστό δημοσιογράφο και τηλεπαρουσιαστή, στη σειρά απεικονίζονται επίσης ο Τζιμ Γιαννόπουλος, επικεφαλής της 20th Century Fox, ο Αντριου Λιβέρης, πρόεδρος της συνδεδεμένης με τεράστιες οικολογικές και ανθρωπιστικές καταστροφές βιομηχανίας «Dow Chemicals», ο καινοτόμος γενετιστής Αρης Πατρινός, καθώς και ο Σταύρος Νιάρχος, ως δημιουργός του ομώνυμου φιλανθρωπικού Ιδρύματος. Κοινό σημείο των παραπάνω, η ελληνική τους καταγωγή, η δραστηριοποίησή τους εκτός συνόρων και η βράβευσή τους από το International Foundation for Greece ως πρέσβεις «της ιδέας της Ελλάδας» σε κάθε γωνιά της γης.

Αριστείδης Πατρινός Αριστείδης Πατρινός Στη χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου των ΕΛΤΑ και του IFG, όπου ο Βαγγέλης Παπαθανασίου έλαμψε διά της απουσίας του και το Ιδρυμα Νιάρχος εκπροσωπήθηκε από απλό στέλεχός του, η συγκίνηση των υπολοίπων ήταν εμφανής. Ολοι τους εξέφρασαν την πεποίθηση πως η Ελλάδα αξίζει καλύτερης μοίρας και υποσχέθηκαν να κάνουν ό,τι καλύτερο ώστε ν' αξιοποιηθεί η γνώση και η δύναμη της διασποράς. Το ότι έγιναν γραμματόσημο, άλλωστε, εξέπληξε τους ίδιους όσο κι εμάς. Ο μόνος πάντως που έδειξε να έχει συνείδηση των αντιδράσεων από τους φιλοτελικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους ήταν ο Νίκος Αλιάγας: «Δεν θέλουμε ούτε να μας φτύνουν, ούτε να μας γλείφουν», είπε χαρακτηριστικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΛΤΑ
Φιλοτελισμός
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Φιλολογία
Η Ζακλίν ντε Ρομιγί «επέστρεψε» στην Αθήνα
Μπιενάλε
Μπιενάλε με έργα πολλών ταχυτήτων
Θέατρο
Κατάληψη του «Εμπρός» από το ΤΑΙΠΕΔ
Φιλοτελισμός
Παρά τις αντιδράσεις έγινε ο Αλιάγας γραμματόσημο...
Υπουργείο Πολιτισμού
Ο υπουργός Πολιτισμού δεσμεύτηκε
TV & Media
Στήριξη στον Σαμαρά, πριόνισμα στον Τσίπρα
Ε, όχι και στημένη η Eurovision!
Στάση εργασίας στα ΜΜΕ
360 μοίρες στην ενημέρωση
Κι αυτά
Μάγεψε η «Κάρμεν» του Σάουρα
Κι εκείνα
Τα βραβεία Καζαντζάκη
Τα αγάλματα είναι γυμνά
Χαλκογραφίες του Τέτση
Κινηματογράφος
Βραβείο Σέσιλ ντε Μιλ στον Γούντι Αλεν
Φεστιβάλ
Αντι-Δημήτρια σε αντισυμβατικούς χώρους