Έντυπη Έκδοση

Ο υπουργός Πολιτισμού δεσμεύτηκε

Μέσα Οκτωβρίου ο νόμος για τις αδειοδοτήσεις των θεάτρων

Το χρονίζον πρόβλημα των αδειοδοτήσεων των θεατρικών χώρων φαίνεται να οδεύει προς την οριστική λύση μετά τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο δημάρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Γεωργακόπουλος και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Χώρων Πολιτισμού Αντιγόνη Γύρα και των Μη Κερδοσκοπικών Θιάσων Αννίτα Δεκαβάλλα.

Ο υπουργός Πολιτισμού δεσμεύτηκε η πρόταση νομοθετικού πλαισίου που συντάχθηκε από τους άμεσα ενδιαφερομένους και το Δήμο Αθηναίων να ψηφιστεί έως τις 15 Οκτωβρίου. Στη συζήτηση τέθηκε το ζήτημα της έκδοσης των αδειών. Υπεύθυνος είναι ο δήμος. Εξ ου, από πλευράς του, ο δήμαρχος Αθηναίων εγγυήθηκε ότι μέχρι να ψηφιστεί η νομοθετική πρόταση «δεν θα τεθεί κανένα ζήτημα σφράγισης» θεάτρου. Προτίθεται να θέσει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας «πάγωμα όλων των λουκέτων». Μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, το θέμα εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Σε κλίμα ομοθυμίας κινήθηκε η διυπουργική σύσκεψη, με μοναδική παραφωνία την τοποθέτηση του Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος έθεσε ζητήματα στατικότητας και χρήσης γης.

«Τα πράγματα βρίσκονται σε εξαιρετικά καλό δρόμο. Δεν περιμέναμε να ξεμπλοκάρουν και να οδεύσουν προς τη λύση», σχολιάζει η Αννίτα Δεκαβάλλα.

Αμέσως μετά την ψήφιση του νέου νόμου ο Πάνος Παναγιωτόπουλος σκοπεύει να συγκροτήσει, όπως έχει ήδη προβλεφθεί, νέα επιτροπή από νομικούς συμβούλους, τεχνικούς των συναρμόδιων υπουργείων και μέλη της θεατρικής κοινότητας, η οποία θα προετοιμάσει νέο νόμο με την κωδικοποίηση των διατάξεων που εν τω μεταξύ θα ισχύουν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Πολιτισμού
Θέατρο
Αδειοδοτήσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Φιλολογία
Η Ζακλίν ντε Ρομιγί «επέστρεψε» στην Αθήνα
Μπιενάλε
Μπιενάλε με έργα πολλών ταχυτήτων
Θέατρο
Κατάληψη του «Εμπρός» από το ΤΑΙΠΕΔ
Φιλοτελισμός
Παρά τις αντιδράσεις έγινε ο Αλιάγας γραμματόσημο...
Υπουργείο Πολιτισμού
Ο υπουργός Πολιτισμού δεσμεύτηκε
TV & Media
Στήριξη στον Σαμαρά, πριόνισμα στον Τσίπρα
Ε, όχι και στημένη η Eurovision!
Στάση εργασίας στα ΜΜΕ
360 μοίρες στην ενημέρωση
Κι αυτά
Μάγεψε η «Κάρμεν» του Σάουρα
Κι εκείνα
Τα βραβεία Καζαντζάκη
Τα αγάλματα είναι γυμνά
Χαλκογραφίες του Τέτση
Κινηματογράφος
Βραβείο Σέσιλ ντε Μιλ στον Γούντι Αλεν
Φεστιβάλ
Αντι-Δημήτρια σε αντισυμβατικούς χώρους