Έντυπη Έκδοση

Μπίζνες στην Τσάινα Τάουν

Το κινέζικο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, πώς εισάγονται τα προϊόντα και πώς έρχονται οι υπάλληλοι.

Η κινέζικη νομοθεσία απαγορεύει ρητά τη διπλή υπηκοότητα στους πολίτες της. Οποιος Κινέζος αποκτήσει άλλη υπηκοότητα παύει να είναι Κινέζος και θεωρείται προδότης! Στην Ελλάδα, πάντως, η πλειονότητα των κινέζων καταστηματαρχών διαθέτει νόμιμο ευρωπαϊκό διαβατήριο και επομένως ευρωπαϊκή υπηκοότητα! Είναι όλοι τους «προδότες» ή μήπως στις μπίζνες ξεχνιούνται όλα;

Πλήρες θέμα...

 • Ερευνα

  • Ποια επαγγέλματα έχουν μέλλον
   Αρκετές διαφοροποιήσεις παρατηρούνται στις προοπτικές της αγοράς εργασίας και των επαγγελμάτων για τα επόμενα 5-10 περίπου χρόνια, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της επιστημονικής ομάδας του καθηγητή Θεόδωρου Κατσανέβα.
 • Θεοδόσης Πελεγρίνης

  • Ενας πρύτανης στο σανίδι
   «Η διπλή ζωή του πρύτανη": Θα μπορούσε να είναι τίτλος θεατρικού έργου με θέμα τη ζωή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή της Φιλοσοφίας , συγγραφέα, ηθοποιού και παραγωγού θεατρικών παραστάσεων, Θεοδόση Πελεγρίνη.
 • Σπύρος Κιτσινέλης:

  • «Δεν βλέπουν φως οι νέοι επιστήμονες στην Ελλάδα»
   Ο Σπ. Κιτσινέλης, μεταδιδακτορικός ερευνητής εδώ και 4 χρόνια, μάταια αναζητά εργασία στη χώρα του. Το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας την τηλεόραση στο πατρικό του στη Νέα Σμύρνη, ο Σπύρος Κιτσινέλης έπεσε πάνω στην ομιλία του Γ. Παπανδρέου, που προανήγγειλε την αναμόρφωση των ελληνικών πανεπιστημίων. Κάπου μεταξύ των αναφορών περί «αδιαφάνειας», «φυγής των νέων στο εξωτερικό» και μεγαλοστομιών για το πώς θα ανατραπούν όλα αυτά, του ήρθε η επιθυμία να σπάσει τη συσκευή απέναντί του.
 • Παραπέμπονται 4 αστυνομικοί

  • Το ξύλο βγήκε από το... Τμήμα
   Ο Χρ. Χρονόπουλος υποφέρει από δυσχέρεια βάδισης και αμνησία 3,5 χρόνια μετά την περιπέτειά του. Θα μπορούσε να καταγραφεί σαν ένα ακόμη περιστατικό αδιερεύνητης και ατιμώρητης αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών. Ο Χρήστος Χρονόπουλος, άτομο με φανερό ψυχικό πρόβλημα, που τον Μάιο του 2007, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του και τη μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας, βρέθηκε να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και άλλα χτυπήματα, δεν είναι ακόμη και σήμερα σε θέση να μιλήσει.
 • Υγεία

  • ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΘΗ Περικόπτουν χειρουργεία για οικονομία
   Σε βάρος των ασθενών που καταφεύγουν στο ΕΣΥ γίνονται οι περικοπές δαπανών. Εχουν μειωθεί ακόμη και οι κρίσιμες επεμβάσεις. «Μειώστε τις δαπάνες» είπε ο Α. Λοβέρδος στους διοικητές των νοσοκομείων, διαμηνύοντας πως αν δεν το πράξουν θα δουν την πόρτα της εξόδου σε περίπου δύο μήνες από σήμερα. Και εκείνοι τις μείωσαν κατά μέσον όρο 5% με 7%, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και 20% με 30%. Πώς το πέτυχαν; Με μειώσεις χειρουργείων και μη διάθεση απαραίτητων υλικών. Δηλαδή υποβαθμίζοντας τις ιατρικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς.
 • Προστασία περιβάλλοντος

  • Βροχή τα πρόστιμα
   «Καμπάνα» 4,8 εκατ. ευρώ φάγαμε για τη χωματερή στον Κουρουπητό Χανίων. Δώδεκα χρόνια ύστερα από την πονεμένη υπόθεση του Κουρουπητού -λόγω της οποίας η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που «έφαγε» πρόστιμο ύψους 4,8 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο- η χώρα μας παραμένει στην πρώτη θέση της «μαύρης λίστας», με 35 καταδίκες που αφορούν καταστρατηγήσεις, καθυστερήσεις ή ελλιπή εφαρμογή των οδηγιών για την προστασία του περιβάλλοντος.
 • Από το "Ε" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας

  • Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Κι αν φύγουν;
   ...ε, ρε, θέσεις εργασίας που μας περιμένουν (Τσάπα, σφουγγαρόπανο και ποιος μας πιάνει!) Δουλειές βρόμικες και επικίνδυνες. Όλοι γνωρίζουμε κάποιον συμπατριώτη μας άνεργο που αρνείται να τις κάνει (και καλώς πράττει, εάν μπορεί να ζήσει πιο άνετα), αλλά, όταν έχουμε μία τέτοια μπροστά μας, αμέσως αναζητούμε «τον Αλβανό που μένει εδώ, παρακάτω», και του λέμε να φέρει μαζί του και κάνα-δυο Πακιστανούς, Κούρδους ή Ιρακινούς. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε ένα όνειρο· έγινε γνωστός γι' αυτό και πέθανε γι' αυτό. Αλλοι πολιτικοί ηγέτες, λιγότερο επιφανείς (και όχι περισσότερο ειλικρινείς), έχουν κι αυτοί τα όνειρά τους. Αλλά δεν τα λένε δημοσίως, τα υπονοούν, τα αφήνουν να αιωρούνται, τα ψιθυρίζουν στους ψηφοφόρους τους, κλείνοντας το ματάκι, βγάζοντας έτσι τα προς το ζην. Αλλά τι θα γίνει εάν, κάποτε, τα όνειρά τους ζωντανέψουν; Αφού η μόδα θέλει τη «what if» λογοτεχνία να ανθεί, γράψαμε κι εμείς ένα ρεπορτάζ πολιτικής φαντασίας - βασισμένο, ωστόσο, σε πραγματικά νούμερα.