Έντυπη Έκδοση

ΕΦΤΑΣΑΝ 2,6 ΕΚΑΤ.

Γινόμαστε χώρα συνταξιούχων

Μόνον το τελευταίο τετράμηνο εκδόθηκαν 56.800 νέες κύριες συντάξεις, με τον αριθμό των συνταξιούχων να προσεγγίζει τα 2,6 εκατομμύρια, δηλαδή αυξημένο κατά 180.000 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014. Συνταξιοδοτούνται περίπου 450 άτομα κάθε ημέρα. Το ετήσιο κόστος υπολογίζεται στα 27,6 δισ. ευρώ.

Πλήρες θέμα...

 • Υπουργείο Εργασίας

  • Παροχές με βάση τις δυνατότητες των Ταμείων ζητεί το υπουργείο
   Αλλάζει ο κανονισμός * Τρίμηνη προθεσμία συμμόρφωσης Τρίμηνη προθεσμία προκειμένου οι διοικήσεις των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) να εφαρμόσουν το νέο κανονισμό λειτουργίας και διαχείρισης ώστε να διασφαλίζουν τις παροχές που «υπόσχονται» δίνει το υπουργείο Εργασίας.
 • ΕΚΤ

  • Μειώνει το discount για τα ομόλογα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
   Σε ακόμα μία κίνηση απελευθέρωσης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, ύψους τουλάχιστον 10 έως 15 δισ. ευρώ, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προσπαθειών να σταματήσει η αναταραχή στις αγορές. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κεντρικής Τράπεζας, η ΕΚΤ θα μειώσει το discount που εφαρμόζει στην εκτίμηση της αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων ή άλλων τίτλων που λαμβάνει ως εχέγγυα για χορήγηση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.
  • ΜΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ Δώρο ρευστότητας 10-15 δισ. από ΕΚΤ στις τράπεζες
   Μετοχές αξίας 10 δισ. «άλλαξαν χέρια» στο Χ.Α. τις μέρες του μίνι κραχ Δείχνει να «κατανοεί» το ελληνικό πρόβλημα ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Στη φωτογραφία με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα Μετά το μαστίγιο, το καρότο. Μετά την ep'i τριήμερο κατάρρευση στις αγορές μετοχών και ομολόγων, οι δανειστές προχωρούν στον κατευνασμό της «ελληνικής κρίσης».
 • Επενδύσεις/Κίνα

  • Επιβεβαίωσε η Κίνα το επενδυτικό της ενδιαφέρον
   Το ενδιαφέρον της κινεζικής πλευράς για το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο περιλαμβάνει αεροδρόμια (Αθήνα και Καστέλι) και σιδηροδρόμους, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το πρωί στο Μιλάνο.
 • Οικονομικές έρευνες

  • ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: ΟΚΤΩ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ Ημέρες του 2009 στην Ε.Ε.
   Μέρες 2009 θυμίζει το νέο χαμηλό επίπεδο ετήσιου πληθωρισμού 0,3% που κατέγραψε η Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο 2014 (από 0,4% τον Αύγουστο 2014 και 1,1% τον Σεπτέμβριο 2013) αφού ανάλογο ποσοστό είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο 2009 λίγο μετά τη μεγάλη κρίση του 2008. Ο μηνιαίος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2014 ήταν 0,4%, σύμφωνα με την Eurostat.
 • Υπουργείο Ανάπτυξης

  • 730 «ώριμα» έργα είδε ο Δένδιας
   Ηελληνική οικονομία δεν θα μείνει χωρίς επενδύσεις. Περίπου 730 ώριμα έργα με έτοιμες μελέτες ή έργα-γέφυρες θα προχωρήσουν και το 2015, με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε. και η απορρόφηση στο τωρινό ΕΣΠΑ αγγίζει το 85,7%.
 • ΣΑΤΕ

  • Νέα «δωράκια» στους μεγαλοεργολάβους
   Ο ΣΑΤΕ καταγγέλλει δημοπρασίες 122 εκατ. ευρώ στην Εγνατία Οδό στα μέτρα των μεγάλων κατασκευαστών Μετά τη δημοπράτηση του αυτοκινητόδρομου Πάτρας-Πύργου ως ενιαίου έργου και την πρόσκληση συμμετοχής σ' αυτή μόνο των ελάχιστων μεγάλων κατασκευαστικών επιχειρήσεων, ακόμη δύο έργα δημοπρατούνται με αποκλεισμό των εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αφού καλούνται να συμμετάσχουν μόνο οι κατασκευαστικές εταιρείες 7ης και 6ης τάξης.
 • Υπουργείο Υποδομών

  • ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Το νέο οργανόγραμμα «Βραχυκύκλωσε» τα έργα
   Δύο εβδομάδες πριν από την εφαρμογή του νέου σχήματος δεν έχουν ορίσει διευθυντές και ψάχνουν κτήρια να στεγάσουν τους υπαλλήλους Νέο «βραχυκύκλωμα» εκδηλώνεται στον τομέα των δημοσίων έργων, απειλώντας να βάλει φρένο για πολλούς μήνες στην πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη και απασχόληση του κατασκευαστικού τομέα, με άμεσες συνέπειες το «πάγωμα» δημοπράτησης των έτσι και αλλιώς λιγοστών δημοσίων έργων αλλά και νέες εμπλοκές και καθυστερήσεις σε μικρά και μεγάλα έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.