Έντυπη Έκδοση

Η λίστα Λαγκάρντ στέλνει τον Γιάννο για κακούργημα

Την ιδιότητα του κατηγορουμένου έχει πλέον ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Αμύνης, Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων κακουργηματικής και πλημμεληματικής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, αφού εξέτασε τα στοιχεία της δικογραφίας, πραγματοποιώντας προκαταρκτική εξέταση για το χρηματικό ποσό ύψους 1,3 εκατομμυρίου δολαρίων, που εντοπίστηκε σε λογαριασμό ελβετικής τράπεζας στο όνομα της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, μέσω της λίστας Λαγκάρντ, κατέληξε στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Το αδίκημα για τον Γιάννο Παπαντωνίου είναι αυτό της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» για το 2010 σε βαθμό κακουργήματος και για το 2009 σε βαθμό πλημμελήματος, λόγω αλλαγής του σχετικού νόμου. Ο πρώην υπουργός ήδη διώκεται για την ίδια πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα σχετικά με τα προηγούμενα έτη. Αντίστοιχα, η εισαγγελική λειτουργός άσκησε δίωξη και κατά της Σταυρούλας Κουράκου για άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά την κατάθεση 1,3 εκατ. δολαρίων, που εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και για προηγούμενα έτη. Τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η σύζυγός του είχαν απολογηθεί τον Απρίλιο του 2013 και αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 50.000 και 20.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις γραπτές εξηγήσεις του ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου ποσού, το οποίο -όπως δηλώνει- είχε τοποθετηθεί στο λογαριασμό της ελβετικής τράπεζας HSBC από τη σύζυγό του προ δεκαετίας και εν αγνοία του. Στο υπόμνημα, που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του και όχι ο ίδιος, ανέφερε πως το χρηματικό ποσό για το οποίο ελέγχεται σχετίζεται με τα παιδιά της Σταυρούλας Κουράκου, στα οποία και περιήλθε όταν το 2010 επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
Εισαγγελικές έρευνες
Πόθεν Εσχες
Λίστα Λαγκάρντ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Βουλή
Προς αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής
Δημοσκοήσεις
Ο ΣΥΡΙΖΑ τραβά την ανηφόρα
Δημοσκοπήσεις
Μαύρη ημέρα για τον Αντώνη
Τσίπρας: Θα λειτουργήσουμε σαν μια πέτρα που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά...
ΕΑΣ
«Καταγράψαμε πρόοδο για ΕΑΣ, γεια σας!»
ΕΚΤ
Ντράγκι: Υποτονική ροή δανειοδότησης των ελληνικών εταιρειών
ΕΟΠΥΥ
Το χειρουργικό ψέμα Σαμαρά
Κυβέρνηση
Με... περικεκομμένα τα φτερά
Λίστα Λαγκάρντ
Η λίστα Λαγκάρντ στέλνει τον Γιάννο για κακούργημα
ΠΑΣΟΚ
Ο Βενιζέλος «πέταξε το γάντι» στον Κουβέλη για συνεργασία
ΠΙΣ
Οταν η... γραφικότητα εισβάλλει στο Μαξίμου!
Πλειστηριασμοί
Πλειστηριασμοί... ανοχής
Πόθεν Εσχες
...κι αυτοί, καλύτερα
Από τις καταθέσεις Βενιζέλου, στη λευκή κόλλα της Βαμβακά
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απ' τα ψηλά στα χαμηλά
Τρόικα
Οταν η τρόικα διορίζει και χαρίζει
Άλλες ειδήσεις
Πλούσιοι αρχηγοί πάμφτωχη χώρα