Έντυπη Έκδοση

Ο Βενιζέλος «πέταξε το γάντι» στον Κουβέλη για συνεργασία

Νέα, έμμεση πρόσκληση στον Φ. Κουβέλη για συνεργασία απηύθυνε χθες ο Ευ. Βενιζέλος, με αφορμή τη συγχαρητήρια επιστολή, που έστειλε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για την επανεκλογή του.

Η ξεκάθαρη απόφαση της πλειοψηφίας του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ κατά της προοπτικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, δυσαρέστησε τον Ευ. Βενιζέλο και δεν το κρύβει. Αρχικά με τη φράση «δεν είναι τώρα η στιγμή να κάνω οποιαδήποτε αναφορά στο μείζον ζήτημα της συσπείρωσης της δημοκρατικής παράταξης» και στη συνέχεια με την κρίση ότι η απόφαση της πλειοψηφίας ήταν «απόφαση που απευθύνεται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα αξιολογηθεί από αυτήν». Ωστόσο, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «διάλογο πάντα ανοικτό μεταξύ μας τόσο σε προσωπικό επίπεδο ως διάλογος μεταξύ παλιών φίλων όσο και εξ ονόματος των κομμάτων μας».

Μαργαρίτης και Λυκούδης

«Το ΠΑΣΟΚ δεν το αποκλείουμε αξιολογικά. Λέμε ότι τώρα αποκλείεται, με τις σημερινές του δεσμεύσεις στις πολιτικές που ασκούνται», σημείωσε ο Θ. Μαργαρίτης, προσθέτοντας ότι στη ΔΗΜΑΡ «παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση των 11 στελεχών του και περιμένουμε να δούμε το βαθμό αυτονομίας και μέσα και έξω από την κυβέρνηση» («Βήμα FM»). Ο ίδιος επισήμανε ότι η κριτική απέναντι στο ΠΑΣΟΚ δεν εστιάζεται στη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, αλλά στο ότι συμπλέει με τη Ν.Δ. .

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος γραμματέας, Σπ. Λυκούδης, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Φ. Κουβέλης θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν ότι ο ίδιος ήρθε πρώτος σε ψήφους για την Κεντρική Επιτροπή.

Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να είναι πάλι υποψήφιος για τη θέση, καθώς πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που όχι απλώς σέβεται τις αποφάσεις του συνεδρίου, αλλά και «τις πιστεύει για να τις υλοποιήσει». Ο κ. Λυκούδης ήταν μεταξύ όσων εξέφρασαν την άποψη ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να συμμετέχει στο διάλογο με τους «58», άποψη με την οποία συντάσσεται ένα στα τέσσερα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
ΔΗΜΑΡ
ΠΑΣΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Βουλή
Προς αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής
Δημοσκοήσεις
Ο ΣΥΡΙΖΑ τραβά την ανηφόρα
Δημοσκοπήσεις
Μαύρη ημέρα για τον Αντώνη
Τσίπρας: Θα λειτουργήσουμε σαν μια πέτρα που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά...
ΕΑΣ
«Καταγράψαμε πρόοδο για ΕΑΣ, γεια σας!»
ΕΚΤ
Ντράγκι: Υποτονική ροή δανειοδότησης των ελληνικών εταιρειών
ΕΟΠΥΥ
Το χειρουργικό ψέμα Σαμαρά
Κυβέρνηση
Με... περικεκομμένα τα φτερά
Λίστα Λαγκάρντ
Η λίστα Λαγκάρντ στέλνει τον Γιάννο για κακούργημα
ΠΑΣΟΚ
Ο Βενιζέλος «πέταξε το γάντι» στον Κουβέλη για συνεργασία
ΠΙΣ
Οταν η... γραφικότητα εισβάλλει στο Μαξίμου!
Πλειστηριασμοί
Πλειστηριασμοί... ανοχής
Πόθεν Εσχες
...κι αυτοί, καλύτερα
Από τις καταθέσεις Βενιζέλου, στη λευκή κόλλα της Βαμβακά
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απ' τα ψηλά στα χαμηλά
Τρόικα
Οταν η τρόικα διορίζει και χαρίζει
Άλλες ειδήσεις
Πλούσιοι αρχηγοί πάμφτωχη χώρα