Έντυπη Έκδοση

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απ' τα ψηλά στα χαμηλά

Εκπληξη και συζητήσεις προκάλεσε η δήλωση εισοδήματος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην προέδρου της ΟΤΟΕ Δημ. Τσουκαλά, ο οποίος δηλώνει ως «αποζημίωση συνταξιοδότησης» το ιλιγγιώδες ποσό του 1.100.000 ευρώ!

Στον αντίποδα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τζένη Βαμβακά δεν δήλωσε κανένα περιουσιακό στοιχείο «διότι δεν έχω», όπως είπε στην «Ε».

Ο Δημήτρης Τσουκαλάς

Σύμφωνα επίσης με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του βουλευτή Δημ. Τσουκαλά, οι καταθέσεις του -από κοινού με τη σύζυγό του- ανέρχονται σε 1.071.000 ευρώ το 2012 και επιπλέον 350.000 για τις οποίες δηλώνει ότι προήλθαν από αποζημίωση συνταξιοδότησης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει εισόδημα για το 2012 840.831 ευρώ. Επιπλέον διαθέτει δύο Ι.Χ. (το ένα 2.300 cc αξίας αγοράς 44.000 ευρώ) και μία μοτοσικλέτα 1.200 cc αξίας 26.000 ευρώ.

Ο ίδιος, απαντώντας στην ερώτηση της «Ε», διευκρίνισε τα εξής: «Δεν πρόκειται για εφάπαξ αλλά για αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία "GENERALLI". Δεν εργάσθηκα ποτέ σε κρατική τράπεζα, ούτε καν σε κάποια ελληνική ιδιωτική. Εργαζόμουν 35 χρόνια σε ολλανδική τράπεζα, την "ΑΒΝ-AMRO", και συγκεκριμένα από το 1975 μέχρι το 2010. Κι αυτή η τράπεζα είχε ασφαλίσει όλο το προσωπικό, από την καθαρίστρια μέχρι το διευθυντή, σε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα».

Πρόσθεσε ότι ένα μέρος του ποσού, 300.000 ευρώ, προέρχεται από εθελούσια έξοδο: «Στο ποσό του 1.100.000 ευρώ, περίπου 300.000 δόθηκαν ως αποζημίωση διότι έφυγα τρία χρόνια νωρίτερα, στις 31 Δεκεμβρίου 2010». Διαβεβαίωσε επίσης ότι τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά δηλώθηκαν και φορολογήθηκαν και υπογράμμισε: «Τότε δεν ήμουν ούτε βουλευτής ούτε συνδικαλιστής, αλλά ένας τραπεζοϋπάλληλος, διότι διετέλεσα πρόεδρος της ΟΤΟΕ μέχρι το 2006».

Σχετικά με τα ακίνητα, ο Δ. Τσουκαλάς απάντησε: «Το μοναδικό σπίτι που αγόρασα βρίσκεται στην περιοχή της Βάρης. Τα υπόλοιπα τα κληρονόμησα από τον πατέρα μου, που ήταν πολιτικός μηχανικός. Χρησιμοποιώ ένα αυτοκίνητο, το δεύτερο είναι της γυναίκας μου, όπως και η μοτοσικλέτα. Λάθος παράδειγμα βρήκανε...».

Η Τζένη Βαμβακά

Μια λευκή κόλλα χαρτί αποτελεί το «πόθεν έσχες» της βουλευτού Τζένης Βαμβακά, η οποία εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιά: «Δεν δηλώνω ακίνητη περιουσία. Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία. Ενας απ' αυτούς είμαι κι εγώ» δήλωσε η Τζ. Βαμβακά.

Επίσης πρόσθεσε: «Ασκούσα εθελοντικά το επάγγελμα του παιδοψυχολόγου σε παιδικούς σταθμούς της Νίκαιας. Δεν έπαιρνα χρήματα, διότι οι γονείς δεν είχαν χρήματα να με πληρώσουν».

Τέλος, η Τζ. Βαμβακά μάς είπε: «Βρέθηκα σε οικονομικό αδιέξοδο. Αυτό το διάστημα δεν μπορούσε κανείς να με βοηθήσει... Πληρώνω ακόμα τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν πριν από την εκλογή μου. Ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν βουλευτές που έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες στη ζωή τους. Αυτοί καταλαβαίνουν όσα συμβαίνουν στην κρίση. Βεβαίως, υπάρχουν και ορισμένοι που είχαν περιουσιακά στοιχεία πριν εκλεγούν».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

11 σχόλια

11 Ο/Η θανασης έγραψε: (πριν 6 έτη)
αλεξανδρε ο φασισμος αρχιζει απο την απορριψη της αποψης του αλλου.με αηδιαζουν οι πολυεκατομυριουχοι,οπως και οι εκατομυριουχοι.ειμαι ανεργος.αν δουλευεις,χαιρομαι.αν εισαι ανεργος τοτε βρες αλλους ηρωες για την καθημερινοτητα σου.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 11

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Πόθεν Εσχες
Κύριο θέμα
Από τις καταθέσεις Βενιζέλου, στη λευκή κόλλα της Βαμβακά
Σχετικά θέματα: Πόθεν Εσχες
...κι αυτοί, καλύτερα
Από τις καταθέσεις Βενιζέλου, στη λευκή κόλλα της Βαμβακά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Βουλή
Προς αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής
Δημοσκοήσεις
Ο ΣΥΡΙΖΑ τραβά την ανηφόρα
Δημοσκοπήσεις
Μαύρη ημέρα για τον Αντώνη
Τσίπρας: Θα λειτουργήσουμε σαν μια πέτρα που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά...
ΕΑΣ
«Καταγράψαμε πρόοδο για ΕΑΣ, γεια σας!»
ΕΚΤ
Ντράγκι: Υποτονική ροή δανειοδότησης των ελληνικών εταιρειών
ΕΟΠΥΥ
Το χειρουργικό ψέμα Σαμαρά
Κυβέρνηση
Με... περικεκομμένα τα φτερά
Λίστα Λαγκάρντ
Η λίστα Λαγκάρντ στέλνει τον Γιάννο για κακούργημα
ΠΑΣΟΚ
Ο Βενιζέλος «πέταξε το γάντι» στον Κουβέλη για συνεργασία
ΠΙΣ
Οταν η... γραφικότητα εισβάλλει στο Μαξίμου!
Πλειστηριασμοί
Πλειστηριασμοί... ανοχής
Πόθεν Εσχες
...κι αυτοί, καλύτερα
Από τις καταθέσεις Βενιζέλου, στη λευκή κόλλα της Βαμβακά
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απ' τα ψηλά στα χαμηλά
Τρόικα
Οταν η τρόικα διορίζει και χαρίζει
Άλλες ειδήσεις
Πλούσιοι αρχηγοί πάμφτωχη χώρα