Έντυπη Έκδοση

Οι δήμοι δίνουν ρεύμα

Δραστηριοποιούνται από χθες οι δήμοι για τις επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά, στα οποία η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα λόγω μη πληρωμής των λογαριασμών. Σύμφωνα όμως με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κ. Μακεδονίας, δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, το πρόβλημα είναι πιο έντονο σε περιοχές όπου ζουν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, Ρομά, μετανάστες και άνεργοι, όπως ο Δενδροπόταμος και η Μενεμένη.

 Γι' αυτό και η ΠΕΔ Κ.Μ. δίνει οδηγίες στους δήμους για την ανεύρεση και καταγραφή των πολιτών που ανήκουν σε αυτές οι ομάδες, ώστε να προχωρήσουν ταχύτερα οι επανασυνδέσεις.

Στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών, τονίζει ο Σ. Δανιηλίδης, δρομολογήθηκε η επανασύνδεση του ρεύματος σε 14 νοικοκυριά, ενώ σε 11 περιπτώσεις που αφαιρέθηκε ο μετρητής, γίνονται νέα συμβόλαια με την εγγύηση του δήμου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έμειναν ανοιχτές και το Σαβατοκύριακο για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, ενώ καλούνται όλοι οι δημότες να ενημερώνουν τις υπηρεσίες για περιστατικά που δεν έχουν καταγραφεί ή δεν έχουν γίνει γνωστά. Στο συγκεκριμένο δήμο, 614 οικογένειες έχουν λάβει από τη ΔΕΗ πρώτο ειδοποιητήριο για διακοπή του ρεύματος και 158 και το δεύτερο ειδοποιητήριο. Συνολικά 1.054 οικογένειες είναι καταγεγραμμένες στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Διασταυρώσεις στοιχείων

Και ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξεκίνησε χθες να δέχεται αιτήσεις πολιτών για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι αιτήσεις θα διασταυρωθούν με τους καταλόγους των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και θα σταλούν στην αρμόδια επιτροπή της ΔΕΗ. Αιτήσεις για επανασύνδεση του ρεύματος παραλαμβάνουν από χθες και οι Δήμοι Λαγκαδά και Θέρμης. Η ίδια διαδικασία έχει ξεκινήσει και σε πολλούς δήμους της Βόρειας Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, διαθέτει το ποσό των 20.000 ευρώ για να προχωρήσει η ΔΕΗ στην επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΕΗ
Περιφέρειες
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ανθρώπινα
Το άστρο των Χριστουγέννων
«Βήματα ιατρικής προόδου στο 19ο αιώνα»
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αύριο η δίκη των χρυσαυγιτών για το φόνο του Πακιστανού
ΕΕΔΑ
Προστατέψτε τα ομόφυλα ζευγάρια
ΕΥΑΘ
Αν πουληθεί η ΕΥΑΘ θα πούμε το νερό νεράκι, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Επιθεωρήσεις/Ελεγχοι
Ξεσκονίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους για να βρουν τους.... «ημετέρους»
Περιβάλλον/Υγεία
Αιθαλομίχλη: το νέφος της ανέχειας σκοτώνει
Σχολές/Πανεπιστήμια
Αρχισαν τα μαθήματα, χάνεται το εξάμηνο
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Οι δήμοι δίνουν ρεύμα
ΥΠΕΚΑ
Παράνομη υπεραξία πολλών... Αστέρων
Φυτοφάρμακα/Εντομοκτόνα
Τι... μέλι γενέσθαι με τα εντομοκτόνα