Έντυπη Έκδοση

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

Παράνομη υπεραξία πολλών... Αστέρων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για τέλεση κακουργηματικής απιστίας

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης και της έκτασης Μικρό Καβούρι.

Ζημιά της Εθνικής Τράπεζας και του Δημοσίου επικαλείται ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γαλανός από  την αύξηση της οικοδομήσιμης έκτασης στο προς πώλησιν ακίνητο του Αστέρα Βουλιαγμένης σε 39.500 τ.μ. Ζημιά της Εθνικής Τράπεζας και του Δημοσίου επικαλείται ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γαλανός από την αύξηση της οικοδομήσιμης έκτασης στο προς πώλησιν ακίνητο του Αστέρα Βουλιαγμένης σε 39.500 τ.μ. Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γαλανός κατέθεσε προσφυγή τόσο ενώπιον του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής όσο και της Επιτροπής του άρθρου 7 αρμόδιας για τον έλεγχο νομιμότητας αποφάσεων των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, ζητώντας προσωρινή αναστολή εκτέλεσης και ακύρωση αντίστοιχα της επίμαχης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία ανάβει το «πράσινο φως» στην πώληση του ακινήτου.

Μετά τη μήνυση

Οι εν λόγω προσφυγές έρχονται περίπου δύο εβδομάδες μετά τη μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο κ. Γαλανός για το ίδιο ζήτημα και αποτέλεσε το εφαλτήριο εισαγγελικής έρευνας κατ' εντολήν της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση να ελέγχει το ενδεχόμενο της τέλεσης αξιόποινης πράξης και δη και της κακουργηματικής απιστίας.

Ταυτόχρονα ο κ. Γαλανός σε σημερινή επιστολή του προς τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη και τον αναπληρωτή υπουργό Στ. Καλαφάτη ζητεί την παρέμβασή τους ώστε να «παγώσει» η διαδικασία του διαγωνισμού και να καταστεί δυνατή, όπως τονίζει, η προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Ειδικότερα, ο κ. Γαλανός υποστηρίζει ότι μετά την παρουσία 13 ενδιαφερομένων στο διαγωνισμό, με τους τέσσερις να δίνουν δεσμευτικές προσφορές, υπό τον όρο ότι μπορούν να χτίσουν 8.600 τ.μ. για κατοικίες στην προστατευόμενη έκταση κατά παράβαση του Προεδρικού Διατάγματος 1/3/2004, η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ συνέταξαν εκ των υστέρων Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δίνοντας το δικαίωμα στον επενδυτή να οικοδομήσει έως 39.500 τ.μ.

Τόσο το αίτημα των δύο φορέων για την αλλαγή των όρων χρήσης γης όσο και η σχετική θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 29ης.11.2013 έρχονται να παραβιάσουν, όπως τονίζει, κατάφωρα τους όρους του διαγωνισμού πώλησης του ακινήτου, με αποτέλεσμα να ζημιώνονται η Εθνική Τράπεζα και το Δημόσιο.

Ο ιδιώτης καρπούται

«Αυτή η απόφαση, που δίδει τεράστιες υπεραξίες στο ως άνω ακίνητο, πάρθηκε λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης - Μικρό Καβούρι. Αρα τις υπεραξίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τις καρπούται παρανόμως ο ιδιώτης, ενώ ζημιώνονται αντιστοίχως η Εθνική Τράπεζα και το Δημόσιο» υποστηρίζει στις προσφυγές του ο κ. Γαλανός.

Αν και διατύπωσε τις ενστάσεις του, όπως αναφέρει, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρότεινε την απόρριψη της σχετικής εισήγησης για γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, εντούτοις δεν εισακούστηκε και η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ο κ. Γαλανός ζητεί από την Επιτροπή του άρθρου 7 την ακύρωση της επίμαχης απόφασης επειδή, μεταξύ άλλων, δεν προσκομίστηκε από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ η διακήρυξη πώλησης του ακινήτου ώστε να γνωστοποιηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο η εκ των υστέρων ρύθμιση και να προσμετρηθούν οι πιθανές βλαπτικές συνέπειες σε βάρος του Δημοσίου, καθώς και επειδή δεν προσκομίστηκαν πρόσθετοι περιβαλλοντικοί όροι για την επίδραση στον ευρύτερο χώρο του Δήμου Βουλιαγμένης από τη δημιουργία ενός νέου οικισμού στο χώρο του Αστέρα, αφού αναμένεται η μόνιμη διαμονή και κυκλοφορία αγνώστου αριθμού νέων κατοίκων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλιαγμένη
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)
Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εθνική Τράπεζα
Αγορές-Πωλήσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ανθρώπινα
Το άστρο των Χριστουγέννων
«Βήματα ιατρικής προόδου στο 19ο αιώνα»
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αύριο η δίκη των χρυσαυγιτών για το φόνο του Πακιστανού
ΕΕΔΑ
Προστατέψτε τα ομόφυλα ζευγάρια
ΕΥΑΘ
Αν πουληθεί η ΕΥΑΘ θα πούμε το νερό νεράκι, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Επιθεωρήσεις/Ελεγχοι
Ξεσκονίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους για να βρουν τους.... «ημετέρους»
Περιβάλλον/Υγεία
Αιθαλομίχλη: το νέφος της ανέχειας σκοτώνει
Σχολές/Πανεπιστήμια
Αρχισαν τα μαθήματα, χάνεται το εξάμηνο
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Οι δήμοι δίνουν ρεύμα
ΥΠΕΚΑ
Παράνομη υπεραξία πολλών... Αστέρων
Φυτοφάρμακα/Εντομοκτόνα
Τι... μέλι γενέσθαι με τα εντομοκτόνα