Έντυπη Έκδοση

Ξεσκονίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους για να βρουν τους.... «ημετέρους»

Φύλλο και φτερό θα γίνουν οι φάκελοι όλων των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο να βρεθούν και να εκδιωχθούν από το Δημόσιο όσοι διορίστηκαν, αξιολογήθηκαν ή πήραν προαγωγές με πλαστούς τίτλους ή «μαϊμού» πιστοποιητικά, ενώ στο στόχαστρο θα μπουν και όσες εκθέσεις υπαλλήλων θεωρηθούν «σικέ».

Ο πλήρης και ενδελεχής έλεγχος όλων των πιστοποιητικών όλων των δημοσίων υπαλλήλων πραγματοποιείται ύστερα από εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία, την οποία θα εποπτεύσει το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Ο κ. Μητσοτάκης με χθεσινές του δηλώσεις χαρακτήρισε το πρόβλημα με τα πλαστά δικαιολογητικά στο Δημόσιο «υπαρκτό», υπογραμμίζοντας ότι μόνο στη Δημοτική Αστυνομία βρέθηκαν 45 τέτοιες περιπτώσεις.

Οι λεπτομέρειες για τη σχετική διαδικασία περιέχονται σε εγκύκλιο που υπέγραψε χθες ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ζητεί από όλες υπηρεσίες του Δημοσίου τον εμπεριστατωμένο έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης όλων των υπαλλήλων που υπηρετούν στο Δημόσιο.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητεί από τους αρμόδειους προϊσταμένους Διοικητικού -Προσωπικού να ελέγξουν τα στοιχεία του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων και να διασταυρώσουν τα δικαιολογητικά που αποτέλεσαν τυπικά προσόντα διορισμού, μετάταξης ή μετατροπής της εργασιακής σχέσης, σε συνεργασία με τις καθ' ύλην αρμόδιες υπηρεσίες ή εκδούσες αρχές.

Αποφασισμένος ο Μητσοτάκης

Οπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, σε περίπτωση που βεβαιωθεί η ανακρίβεια των στοιχείων στην έκδοση τίτλου σπουδών, βαθμός πτυχίου, επιτυχής συμμετοχή σε εξετάσεις ή σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν είναι τα απαιτούμενα, τότε οι Διευθύνσεις Διοικητικού - Προσωπικού πρέπει να προχωρήσουν στην ανάκληση του διορισμού των υπαλλήλων αιτιολογώντας επαρκώς την απόφασή τους επικαλούμενοι δόλια πρόκληση ή υποβοήθηση παρανομίας. Στην περίπτωση αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να κινήθει διαδικασία αναζήτησης τυχόν πειθαρχικών ευθυνών των οργάνων διοίκησης που είχαν την ευθύνη ή συνήργησαν στην παράνομη πράξη.

«Είμαστε αποφασισμένοι», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, «να συνεχίσουμε τη δύσκολη αυτή προσπάθεια ώστε να αποκαταστήσουμε παλαιές αδικίες και να αποτρέψουμε τη δημιουργία νέων, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναμόρφωσης των δομών της δημόσιας διοίκησης».

Τέλος, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «υπενθυμίζει» ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου πρέπει να συγκεντρωθούν όλες οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων, καθώς η συμπλήρωση του σχετικού εντύπου είναι υποχρεωτική. Ταυτόχρονα, επισημαίνεται με νόημα ότι «η αδικαιολόγητα μη έγκαιρη σύνταξη ή η σύνταξη μεροληπτικής έκθεσης αξιολόγησης ή η σύνταξη έκθεσης με κρίσεις ή χαρακτηρισμούς που δεν εξειδικεύονται με αναφορά συγκεκριμένων στοιχείων αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Επιθεωρήσεις/Ελεγχοι
Δημόσιος Τομέας
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ανθρώπινα
Το άστρο των Χριστουγέννων
«Βήματα ιατρικής προόδου στο 19ο αιώνα»
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αύριο η δίκη των χρυσαυγιτών για το φόνο του Πακιστανού
ΕΕΔΑ
Προστατέψτε τα ομόφυλα ζευγάρια
ΕΥΑΘ
Αν πουληθεί η ΕΥΑΘ θα πούμε το νερό νεράκι, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Επιθεωρήσεις/Ελεγχοι
Ξεσκονίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους για να βρουν τους.... «ημετέρους»
Περιβάλλον/Υγεία
Αιθαλομίχλη: το νέφος της ανέχειας σκοτώνει
Σχολές/Πανεπιστήμια
Αρχισαν τα μαθήματα, χάνεται το εξάμηνο
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Οι δήμοι δίνουν ρεύμα
ΥΠΕΚΑ
Παράνομη υπεραξία πολλών... Αστέρων
Φυτοφάρμακα/Εντομοκτόνα
Τι... μέλι γενέσθαι με τα εντομοκτόνα