Έντυπη Έκδοση

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ, ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Η ΝΟΜΙΚΗ

Αρχισαν τα μαθήματα, χάνεται το εξάμηνο

ΕΔΕ για «κατάδειξη των συκοφαντιών» διέταξε ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης

Με 3,5 μήνες καθυστέρηση άνοιξε χθες τις πύλες του το Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Παρά την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, που συνεχίζεται για 14η εβδομάδα, οι φοιτητές και οι καθηγητές προσήλθαν χθες κανονικά στα αμφιθέατρα των σχολών, εκτός από της Νομικής, που βρίσκεται σε κατάληψη.

Το πιθανότερο σενάριο για την κάλυψη των μαθημάτων είναι να παραταθούν αυτά μέσα στο καλοκαίρι Το πιθανότερο σενάριο για την κάλυψη των μαθημάτων είναι να παραταθούν αυτά μέσα στο καλοκαίρι «Τα πάσης φύσεως προβλήματα που έχουν προκύψει γίνεται τώρα προσπάθεια να θεραπευτούν», δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος είπε ότι σε βάρος του Ιδρύματος γίνεται συκοφαντική εκστρατεία και ζήτησε τη διεξαγωγή ΕΔΕ.

«Η συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος του Καποδιστριακού συνεχίζεται από τους γνωστούς συκοφάντες», δήλωσε ο κ. Πελεγρίνης, «που επιδιώκουν τη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να ασχολείται με την αντιμετώπιση των συκοφαντών καθημερινά, πράγμα που θα πράξει ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά του.

Προς πλήρη τεκμηρίωση των αποφάσεων του Πανεπιστημίου και κατάδειξη της συκοφαντίας διέταξα ήδη τη διεξαγωγή ΕΔΕ προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για τα καταγγελλόμενα από τους συκοφάντες η Σύγκλητος και η κοινή γνώμη, ώστε να προστατευτεί το κύρος του Πανεπιστημίου και η πανεπιστημιακή κοινότητα».

Σε ό,τι αφορά την τύχη του εξαμήνου, αυτό θεωρείται χαμένο για το ΕΚΠΑ, αφού μέχρι την επόμενη εξεταστική έχουν απομείνει μόνο 3 εβδομάδες, εάν αφαιρέσουμε τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο νόμος προβλέπει ότι οι εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εάν έχουν γίνει μαθήματα 13 εβδομάδων.

Θερινό σενάριο

Το πιθανότερο σενάριο για την κάλυψη των μαθημάτων είναι να παραταθούν αυτά μέσα στο καλοκαίρι. Ο αριθμός των εβδομάδων για τη διένεργεια των εξετάσεων ορίζεται στον οργανισμό του κάθε Ιδρύματος. Η πραγματοποίηση του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού εβδομάδων διδασκαλίας είναι ευθύνη του εκάστοτε διδάσκοντος του τμήματος ή της σχολής.

Με αφορμή την επαναλειτουργία του ΕΚΠΑ, η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων ενημέρωσε χθες τη Σύγκλητο για μια σειρά προβλημάτων που πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει το Ιδρυμα εξαιτίας της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων.

Οπως ανέφεραν:

Οι φοιτητές προσέρχονται σε χώρους όπου δεν τηρούνται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας λόγω κατάργησης του κλάδου των φυλάκων και μεγάλου αριθμού συντηρητών. Οι χώροι δεν φυλάσσονται ούτε συντηρούνται επαρκώς, με ό,τι κινδύνους αυτό εγκυμονεί.

* Στις Γραμματείες των τμημάτων ο μέσος όρος απώλειας προσωπικού είναι 67%. Εκτός του ότι ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση βασικών λειτουργιών, όπως εγγραφών, έκδοσης πιστοποιητικών κ.λπ.

* Τα σπουδαστήρια και οι βιβλιοθήκες αδυνατούν να λειτουργήσουν με λιγότερο από το μισό προσωπικό τους τόσο στην πρωινή όσο και στην απογευματινή βάρδια.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί/Καθηγητές
Σχολές/Πανεπιστήμια
Φοιτητές
Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)
Παιδεία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ανθρώπινα
Το άστρο των Χριστουγέννων
«Βήματα ιατρικής προόδου στο 19ο αιώνα»
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αύριο η δίκη των χρυσαυγιτών για το φόνο του Πακιστανού
ΕΕΔΑ
Προστατέψτε τα ομόφυλα ζευγάρια
ΕΥΑΘ
Αν πουληθεί η ΕΥΑΘ θα πούμε το νερό νεράκι, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Επιθεωρήσεις/Ελεγχοι
Ξεσκονίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους για να βρουν τους.... «ημετέρους»
Περιβάλλον/Υγεία
Αιθαλομίχλη: το νέφος της ανέχειας σκοτώνει
Σχολές/Πανεπιστήμια
Αρχισαν τα μαθήματα, χάνεται το εξάμηνο
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Οι δήμοι δίνουν ρεύμα
ΥΠΕΚΑ
Παράνομη υπεραξία πολλών... Αστέρων
Φυτοφάρμακα/Εντομοκτόνα
Τι... μέλι γενέσθαι με τα εντομοκτόνα