Έντυπη Έκδοση

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΩΣΕ Ο ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Τα ΕΛΤΑ θα πωληθούν... αναβαθμισμένα

Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας

Στο... απώτερο μέλλον τοποθέτησε την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων το υπουργείο Μεταφορών, θεωρώντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού, αλλά και ο εκσυγχρονισμός του οργανισμού.

Ιδού τα νέα ψηφιακά γραμματόσημα Ιδού τα νέα ψηφιακά γραμματόσημα Αυτό ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε εκδήλωση παρουσίασης της νέας στρατηγικής των ΕΛΤΑ, για τη μετάβαση από το παραδοσιακό στο ψηφιακό ταχυδρομείο.

«Η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ δεν αφορά το άμεσο παρόν και μέλλον. Μεγάλη προτεραιότητα δεν είναι η ιδιωτικοποίηση, αλλά η αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η ανάκτηση της αξίας τους», επισήμανε ο υπουργός Μεταφορών.

Ζημιογόνα

Η αποκρατικοποίηση των ΕΛΤΑ προβλεπόταν να ξεκινήσει εντός του έτους, αλλά λαμβάνει συνεχώς παρατάσεις, προφανώς λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος. Η ιδιωτικοποίηση του ελληνικού οργανισμού γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, δεδομένου ότι τα ΕΛΤΑ παραμένουν, σε επίπεδο τελικού οικονομικού αποτελέσματος, ζημιογόνα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός παρουσίασε τη σταδιακή μετάβαση των ΕΛΤΑ από το φυσικό στο ψηφιακό ταχυδρομείο. Μερικά από τα βήματα περιλαμβάνουν το ηλεκτρονικό γραμματόσημο, το ασφαλές ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τη μεταφορά μεγάλων ψηφιακών δεδομένων, την ηλεκτρονική γραμματοθυρίδα και την ψηφιακή πιστοποίηση και υπογραφή.

Στη νέα σειρά γραμματοσήμων, που παρουσιάστηκε με τίτλο «Από το φυσικό στο ψηφιακό ταχυδρομείο», απεικονίζεται για πρώτη φορά, σε ελληνικό γραμματόσημο, γραμμωτός κώδικας τεχνολογίας δύο διαστάσεων (QRC).

Σκανάροντας το γραμματόσημο της κλάσης του 0,72 ευρώ, πραγματοποιείται αυτόματη σύνδεση με το εταιρικό site των ΕΛΤΑ, στο οποίο παρέχονται όλες οι πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία: διευθύνσεις καταστημάτων, ωράριο λειτουργίας και παροχή υπηρεσιών e-shop.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ τόνισε ότι το ωράριο των καταστημάτων διευρύνεται και μάλιστα τα μεγάλα σημεία θα περάσουν σε ολοήμερη λειτουργία.

Ψηφιακή Σύγκλιση

Επίσης, ο κ. Μελαχροινός σημείωσε ότι τα ΕΛΤΑ έχουν εντάξει μία σειρά από δράσεις για τη διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», συνολικού προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ.

Αυτές περιλαμβάνουν την αυτοματοποίηση του δικτύου, την παρακολούθηση και ιχνηλασιμότητα των ταχυδρομικών αντικειμένων, τη μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων και την αυτοματοποίηση της παραλαβής.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ψηφιακά Μέσα
Ιδιωτικοποιήσεις
Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
ΕΛΤΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Απασχόληση
Μαύρα μαντάτα από την απασχόληση στο λιανεμπόριο
ΕΛΤΑ
Τα ΕΛΤΑ θα πωληθούν... αναβαθμισμένα
Εθνική Τράπεζα
Πρώτο κύμα εθελουσίας 2.000 στην Εθνική Τράπεζα
Εξαγωγές
Μείωση των εξαγωγών
Καζίνο/Λέσχες
Φέσι 30 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο
ΟΑΕΔ
Στις 20 Δεκεμβρίου το δώρο από τον ΟΑΕΔ
Συγκοινωνίες
Το μαχαίρι στις αποδοχές Μετρό - Τραμ - ΗΣΑΠ έφερε κέρδη
Υπάλληλοι Ασφαλείας/Σεκιούριτι
Τρώνε πόρτα οι 150 σεκιουριτάδες της Eldorado Gold
Υπουργείο Εργασίας
Η «ΕΡΓΑΝΗ» ανακάλυψε τη φθηνή και ανειδίκευτη εργασία
Υπουργείο Οικονομικών
Φοροέλεγχοι πλέον κατ' επιλογήν
Χρηματίστηριο Αθηνών
Δεν υπήρξαν μετοχές - φούσκες!