Έντυπη Έκδοση

Η αναβολή δεν απέτρεψε τον πόλεμο ανακοινώσεων

Το δικαστήριο αναβλήθηκε αλλά η αντιδικία αναβίωσε με «πόλεμο ανακοινώσεων». Ο λόγος για τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Σηφουνάκη και τον πρόεδρο του Ομίλου Marfin, Ανδρέα Βγενόπουλο, οι οποίοι με αφορμή την αναβολή εκδίκασης αγωγής του πρώτου σε βάρος του δεύτερου από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας με αντικείμενο τη διαμάχη τους σχετικά με το πού χρησιμοποιήθηκαν τα 50 εκατομμύρια δραχμές που είχε δώσει το 2001 η Marfin για την αναδάσωση καμένης έκτασης στη Σάμο, εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες:

Ο μεν αναπλ. υπουργός κατηγορεί τον κ. Βγενόπουλο για «φυγοδικία» επειδή η αναβολή δόθηκε έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του, ο δε πρόεδρος της Marfin τον απαξιώνει ως «τζάμπα μάγκα» που «επιμένει να λασπολογεί εκ του ασφαλούς λόγω της ασυλίας του».

Υπενθυμίζεται ότι με την αγωγή του ο κ. Σηφουνάκης ζητεί να του επιδικασθούν δύο εκατομμυρία ευρώ ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή προσωπικότητας με αφορμή τις αιχμές και τα ερωτήματα που είχε διατυπώσει σε βάρος του ο Ανδ. Βγενόπουλος για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα που είχε δώσει η Marfin για την αναδάσωση καμένης έκτασης στη Σάμο.

Οπως υποστηρίζει το κυβερνητικό στέλεχος «ο κ. Βγενόπουλος δεν ενεχείρισε ούτε στο υπουργείο Αιγαίου (του οποίου τότε προΐστατο) ούτε στον ίδιο προσωπικά τα 50 εκατομμύρια. Τα χρήματα κατατέθηκαν από την εταιρεία του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με αποκλειστικό αποδέκτη τον Δήμο Πυθαγορείου Σάμου».

Από την πλευρά του ο κ. Βγενόπουλος σε ανακοίνωσή του είχε τονίσει ότι θα μεταβεί στη Σάμο «για να μου δείξουν το δάσος, έστω και με καθυστέρηση περίπου 10 ετών».

Στο μεταξύ χθες αναβλήθηκε και η εκδίκαση αγωγής που έχει καταθέσει σε βάρος του Νίκου Σηφουνάκη η Marfin, με την οποία διεκδικεί χρηματική ικανοποίηση τριών εκατομμυρίων ευρώ για προσβολή του νομικού προσώπου και του νόμιμου εκπροσώπου της εξαιτίας δηλώσεων του αν. υπουργού για «στημένα παιχνίδια» της Marfin σχετικά με την πώληση μετοχών του ΟΤΕ.

Και οι δυο αγωγές προσδιορίστηκε να συζητηθούν στις 15.12.2011.

Οι ανακοινώσεις

Στις χθεσινές σχετικές ανακοινώσεις τους οι δυο αντίδικοι αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Ο μεν αν. υπουργός ΠΕΚΑ ότι «όσο και αν με αναβολές και επινοήσεις προσπαθεί να ξεφύγει από τη Δικαιοσύνη δεν θα αποφύγει τις ευθύνες του, ούτε θα συσκοτίσει τις πράξεις του. Το πάρτι της λάσπης κάποτε τελειώνει, καθώς μόλις αρχίζει για αυτόν και για όσες υποθέσεις εμπλέκεται η λογοδοσία και ο καταλογισμός ευθυνών ενώπιον της Δικαιοσύνης και της κοινωνίας».

Ο δε Ανδρέας Βγενόπουλος αφού διευκρινίζει ότι «οι δικηγόροι μου ζήτησαν αναβολή για δικούς τους λόγους» σημειώνει ότι «αν ήξερα ότι θα ήταν προσωπικά παρών δεν θα έχανα την ευκαιρία να τον συναντήσω». Κι ακόμη ότι «ήδη στη Βουλή έχει παραπεμφθεί το σκάνδαλο των άγονων γραμμών και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του που αναμένει την άρση της ασυλίας για να προχωρήσει. Εάν δεν φροντίσει να φύγει από την προστασία της Βουλής για να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, οτιδήποτε λέει ανήκει στην περιοχή του "τζάμπα μάγκας"».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφθορά
Marfin
Δικαστικό ρεπορτάζ
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Ο εισαγγελέας Φρανκενστάιν και οι «τρεις που λαλούν»...
Μικρο-αλλαγές στην ποινική μεταχείριση υπουργών
Γ. Παπανδρέου
Παπανδρέου: Κριτική σε καταστροφολόγους
Ο πρωθυπουργός πάντως είναι αισιόδοξος
«Υποδοχή» απόγνωσης από τους 650 του Λαναρά
Ημιυπαίθριοι
Ακάλυπτη η κυβέρνηση με την ημιυπαίθρια συγγνώμη
Παραμένει το δικαίωμα των δήμων για αναδρομικά ανταποδοτικά τέλη
Απελευθέρωση επαγγελμάτων
Οπισθεν και για τις δικηγορικές εταιρείες
Υπουργείο Εξωτερικών
Διπλάσια τα μυστικά κονδύλια!
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
«Παρεξήγηση» ο Καλλίμαχος
Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων
Αλαλούμ και με την παραίτηση
Δικαστικό ρεπορτάζ
Η αναβολή δεν απέτρεψε τον πόλεμο ανακοινώσεων
ΣΥΡΙΖΑ
Μύλος με την επανεκκίνηση
Νέα Δημοκρατία
Σαμαράς κατά «τρωκτικών» δημόσιας περιουσίας
Δημοκρατική Συμμαχία
Στη ΔΗΣΥ ο Δημητρακόπουλος
Κυπριακό
Η Αγκυρα συνεχίζει να επιπλήττει Τουρκοκύπριους