Έντυπη Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ!

Μύλος με την επανεκκίνηση

Τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών επανέφερε με χθεσινή του δήλωση ο Αλέκος Αλαβάνος, ως προϋπόθεση για να πετύχουν οι διεργασίες εντός του σχήματος της Αριστεράς.

Ο άτυπος επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής περιέγραψε τη δική του θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ανακοινώσεις της Γραμματείας. Και σε κανένα σημείο απ' όσα είπε δεν άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος ενδέχεται να αποχωρήσει από το πολιτικό σχήμα.

Σύμφωνα με τον Αλέκο Αλαβάνο, «οι διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχουν θετική εξέλιξη, στον βαθμό που δεν περιοριστούν σε οργανωτικές διευθετήσεις, αλλά κινούνται στην προοπτική της μετωπικής λογικής των πιο πλατιών δυνάμεων, που αντιστρατεύονται την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και αγωνίζονται για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου. Στηρίζονται στη δημοκρατική συμμετοχή των μελών. Και εντάσσονται στην ευρύτερη συνάντηση όλης της ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι η ΚΟΕ, που είναι μία από τις συνιστώσες του «Μετώπου», διαχωρίζοντας τη θέση της έσπευσε να διευκρινίσει ότι «η πρόσφατη ανακοίνωση του "γραφείου Τύπου" δεν απηχεί ακριβώς όσα έχουν συμφωνηθεί, ούτε είναι γραμμένη στο πνεύμα των πολύ προσεκτικών βημάτων που πρέπει να γίνουν». Και περιγράφοντας ένα είδος κρίσης εντός του «Μετώπου», σχολίασε ότι η ΚΟΕ δεν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο και δεν συμφωνεί σε πολλές διατυπώσεις.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από την άλλη έσπευσε να... κουνήσει το μαντίλι, αποχαιρετώντας τον Αλέκο Αλαβάνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας σχεδόν δεδομένο ότι θα αποχωρήσει από την πολιτική συμμαχία της Αριστεράς.

«Εδώ και καιρό διαφαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε μια τροχιά δημιουργίας ενός σχηματισμού στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στον οποίο λειτουργεί άτυπα ως εν δυνάμει επικεφαλής εδώ και καιρό», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε ραδιοφωνική συνέντευξη, θυμίζοντας ότι στις περιφερειακές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου υπήρξαν δύο ψηφοδέλτια. Ενα του ΣΥΝ και μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, με υποψήφιο τον Αλέξη Μητρόπουλο και ένα του «Μετώπου», που είναι μέρος του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέκο Αλαβάνο.

Ωστόσο, το σχήμα της Αριστεράς αν και περιήλθε σε κρίση, για άλλη μια φορά δεν διαλύθηκε, αφού κανένας δεν ήθελε να επωμιστεί τις συνέπειες μιας σύγκρουσης που θα οδηγούσε στα άκρα. Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο «Κόκκινο», αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αυτό το οποίο θα κρίνει αν θα ξαναμπούμε σε μια περίοδο αντιπαραθετικών σχεδίων είναι η πολιτική ωριμότητα του καθενός που συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ να αναζητεί κάθε φορά τον αναγκαίο πολιτικό τόπο, ο οποίος τουλάχιστον ως προς τη φωνή, τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κοινά αποδεκτός από όλους».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Ο εισαγγελέας Φρανκενστάιν και οι «τρεις που λαλούν»...
Μικρο-αλλαγές στην ποινική μεταχείριση υπουργών
Γ. Παπανδρέου
Παπανδρέου: Κριτική σε καταστροφολόγους
Ο πρωθυπουργός πάντως είναι αισιόδοξος
«Υποδοχή» απόγνωσης από τους 650 του Λαναρά
Ημιυπαίθριοι
Ακάλυπτη η κυβέρνηση με την ημιυπαίθρια συγγνώμη
Παραμένει το δικαίωμα των δήμων για αναδρομικά ανταποδοτικά τέλη
Απελευθέρωση επαγγελμάτων
Οπισθεν και για τις δικηγορικές εταιρείες
Υπουργείο Εξωτερικών
Διπλάσια τα μυστικά κονδύλια!
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
«Παρεξήγηση» ο Καλλίμαχος
Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων
Αλαλούμ και με την παραίτηση
Δικαστικό ρεπορτάζ
Η αναβολή δεν απέτρεψε τον πόλεμο ανακοινώσεων
ΣΥΡΙΖΑ
Μύλος με την επανεκκίνηση
Νέα Δημοκρατία
Σαμαράς κατά «τρωκτικών» δημόσιας περιουσίας
Δημοκρατική Συμμαχία
Στη ΔΗΣΥ ο Δημητρακόπουλος
Κυπριακό
Η Αγκυρα συνεχίζει να επιπλήττει Τουρκοκύπριους