Έντυπη Έκδοση

Σαμαράς κατά «τρωκτικών» δημόσιας περιουσίας

Τα «τρωκτικά» που λυμαίνονται τη δημόσια περιουσία κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει μετά τις υποδείξες της τρόικας «πουλήστε για να σωθείτε», αλλά και τη μεγάλη έκταση που έχουν προσλάβει οι καταπατήσεις (έφτασαν στο 40%, σύμφωνα με έρευνα του ΙΣΤΑΜΕ).

«Υπάρχουν "τρωκτικά" που σφετερίζονται (φιλέτα του Δημοσίου), ενώ υπάρχουν καταπατητές ή επίδοξοι καταπατητές που τα έχουν ήδη αρπάξει ή καραδοκούν να τα αρπάξουν!», είπε στην ομιλία του σε εκδήλωση του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας του κόμματος με θέμα «Διαφάνεια, προϋπόθεση δημοκρατίας».

«Γι' αυτό δεν θέλουν να αλλάξει το καθεστώς της τεράστιας περιουσίας που παραμένει αδρανής», τόνισε. «Καταλαβαίνετε ότι η διαφάνεια χρειάζεται για να γνωρίζουμε τι έχουμε. Για να το προφυλάξουμε από το σφετερισμό ή την καταπάτηση. Για να το ανακτήσουμε, αν έχει καταπατηθεί, διότι "χρησικτησία" κατά περιουσίας του Δημοσίου δεν νοείται».

Αιχμές Κυριάκου

Επιχείρησε να στείλει μηνύματα, εντός και εκτός, ότι η Ν.Δ. δεν θα αποδεχθεί την πώληση δημόσιας περιουσίας. Θεωρεί αναγκαία την καταγραφή της «για να την αξιοποιήσουμε, όχι για να την εκποιήσουμε, όχι για να τη "σκοτώσουμε", όχι για να την πουλήσουμε, ώστε να μειώσουμε το χρέος μας...».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -όπως και άλλα στελέχη- επέμεινε και χθες ότι θα πρέπει να εξεταστεί και ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Προσωπικά, αν με ρωτήσετε εάν στο ευρύτερο φάσμα της αξιοποίησης συμπεριλαμβάνω και ως υποκατηγορία την ενδεχόμενη πώληση ακινήτων, δεν θα με βρείτε αντίθετο σε αυτήν τη λογική», δήλωσε στον «9,84».

Παρενέβη ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να έχει άλλη άποψη», δήλωσε στον «105,8». «Η γραμμή του κόμματος καθορίζεται από τον Σαμαρά. Ο Σαμαράς έφαγε τη λάσπη της ζωής του όταν είπε "όχι" στο Μνημόνιο. Το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος». Ο εκπρόσωπος επισήμανε μάλιστα ότι «το νομικό γραφείο που χειρίστηκε το Μνημόνιο είναι το ίδιο που χειρίστηκε το σχέδιο Ανάν».

«Πόθεν έσχες»

Την πρότασή του να ελεγχθεί το «πόθεν έσχες» των βουλευτών από το 1974, για να φανεί ποιος μπήκε φτωχός και βγήκε πλούσιος από το Κοινοβούλιο, επανέφερε ο Α. Σαμαράς. «Πριν από μερικές εβδομάδες ακούσαμε τον κ. Μπεγλίτη, για παράδειγμα, να λέει δημόσια ότι "από τα εξοπλιστικά προγράμματα, διαχρονικά, φτιάχτηκαν προσωπικές σταδιοδρομίες και προσωπικές περιουσίες"!», είπε. «Αλλά κανείς δεν τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις. Ποιοι; Πότε; Πώς; Πόσα; Αυτή η φοβερή καταγγελία... "εξατμίστηκε"! Και δεν είχε καμία συνέχεια».

Σήμερα το πρωί στις 10.30 ο Α. Σαμαράς επρόκειτο να επισκεφθεί τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έπειτα από πρόσκληση των εργαζομένων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Ο εισαγγελέας Φρανκενστάιν και οι «τρεις που λαλούν»...
Μικρο-αλλαγές στην ποινική μεταχείριση υπουργών
Γ. Παπανδρέου
Παπανδρέου: Κριτική σε καταστροφολόγους
Ο πρωθυπουργός πάντως είναι αισιόδοξος
«Υποδοχή» απόγνωσης από τους 650 του Λαναρά
Ημιυπαίθριοι
Ακάλυπτη η κυβέρνηση με την ημιυπαίθρια συγγνώμη
Παραμένει το δικαίωμα των δήμων για αναδρομικά ανταποδοτικά τέλη
Απελευθέρωση επαγγελμάτων
Οπισθεν και για τις δικηγορικές εταιρείες
Υπουργείο Εξωτερικών
Διπλάσια τα μυστικά κονδύλια!
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
«Παρεξήγηση» ο Καλλίμαχος
Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων
Αλαλούμ και με την παραίτηση
Δικαστικό ρεπορτάζ
Η αναβολή δεν απέτρεψε τον πόλεμο ανακοινώσεων
ΣΥΡΙΖΑ
Μύλος με την επανεκκίνηση
Νέα Δημοκρατία
Σαμαράς κατά «τρωκτικών» δημόσιας περιουσίας
Δημοκρατική Συμμαχία
Στη ΔΗΣΥ ο Δημητρακόπουλος
Κυπριακό
Η Αγκυρα συνεχίζει να επιπλήττει Τουρκοκύπριους