Έντυπη Έκδοση

Στάσεις εργασίας σε ΑΠΕ-ΜΠΕ, δικαστικά για συμβασιούχους

Σε τρίωρες στάσεις στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) αποφάσισαν να προχωρήσουν ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ στις 21 και 22 του μηνός αντιδρώντας στην απόπειρα μετατροπής του σε ΔΕΚΟ, όπως έχει γίνει ήδη με την ΕΡΤ.

Μάλιστα, η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της αμφισβητεί τη διαφάνεια των τελευταίων επιλογών για την πρόσληψη συμβασιούχων, συμπαρίσταται στους συναδέλφους που «αποκλείστηκαν αδίκως» και τονίζει ότι θα ασκήσει «πρόσθετη παρέμβαση και στη δικαστική διαδικασία» καθώς ορισμένοι εκ των αποκλεισμένων έχουν κινηθεί νομικά.

Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας στις 21-22/2 τις ώρες: 09.00-12.00, 14.00-17.00 και 21.00-24.00, καθώς ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ διαμαρτύρονται για κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες επιχειρείται κατάργηση του ενημερωτικού χαρακτήρα του πρακτορείου ειδήσεων και ζητούν την απόσυρση κάθε απόπειρας μετατροπής του σε ΔΕΚΟ. Παράλληλα ζητούν άμεση καταβολή δεδουλευμένων, να μην πραγματοποιηθεί νέα περικοπή 10% στους μισθούς σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών και να τηρηθούν όσα προβλέπονται στη συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ.

Η ΕΣΗΕΑ για το θέμα των συμβασιούχων, που για τις τελευταίες προσλήψεις σημειώνει ότι πήραν «χαρακτήρα κατευθυνόμενης επιλογής», επαναλαμβάνει ότι όλοι οι συνάδελφοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πρέπει να επαναπροσληφθούν με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Τονίζει μάλιστα ότι οι διαγωνισμοί και οι επιλογές προσλήψεων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου «συντηρούν και αναπαράγουν καθεστώς αδιαφάνειας, ομηρίας και ευνοιοκρατίας».

* Να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία στις 25/2 στην εφημερίδα «Χρηματιστήριο» αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ καθώς η ιδιοκτησία αρνείται να καταβάλει δεδουλευμένες αποδοχές συναδέλφων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Η έμμεση διαφήμιση αλλάζει τη μικρή οθόνη
Σε ανοδική πορεία η Web TV του ΑΝΤ 1
Απεργία στον «Alter»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Θέατρο
Φυγή και όραμα μέσα από τα ερείπια
Λίφτινγκ σ' έναν 77χρονο μύθο
Αυλαία για το «Αμφι-θέατρο»;
Μουσική
Η πιανίστα με τις μπαγκέτες
61ο Φεστιβάλ Βερολίνου
Ψιλοσνόμπαραν το Οσκαρ
Μουσεία
Ψηφιακός ο πύργος όπου μαρτύρησε ο Ρήγας
Τηλεόραση
Η έμμεση διαφήμιση αλλάζει τη μικρή οθόνη
Στάσεις εργασίας σε ΑΠΕ-ΜΠΕ, δικαστικά για συμβασιούχους
Σε ανοδική πορεία η Web TV του ΑΝΤ 1
Απεργία στον «Alter»