Έντυπη Έκδοση

10ήμερο χειρόφρενων

Και τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός θα τραβούν πολύωρο χειρόφρενο τις επόμενες ημέρες. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να υιοθετήσουν τη στάση των συναδέλφων τους στα μπλε λεωφορεία και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Ετσι, το ενδεχόμενο να επικρατήσει -προσωρινά τουλάχιστον- ηρεμία στις συγκοινωνίες μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, φαίνεται ότι πλέον αποκλείεται.

Τα σωματεία του μετρό και του τραμ τηρούν προς το παρόν σιγήν ιχθύος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να μείνουν άπραγα. Το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό (ΣΕΛΜΑ) ξεκίνησε χθες ενημερωτική καμπάνια για το επιβατικό κοινό, απαντώντας σε όσα τους καταλογίζουν το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι οι συγκοινωνίες σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου είναι ελλειμματικές και γι' αυτό επιδοτούνται από τα κράτη. Στην Ελλάδα το κράτος δίνει μόνο το 14% αυτών που θα έπρεπε να δίνει σαν επιχορήγηση και έτσι δημιουργούνται τα ελλείμματα.

1.129 ευρώ *βασικός

Στην κατηγορία ότι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έχουν υψηλούς μισθούς, το ΣΕΛΜΑ απαντά ότι ηλεκτροδηγός στο μετρό με 30 χρόνια προϋπηρεσία (τα 11 στο μετρό), παντρεμένος, με 2 παιδιά, παίρνει 1.129 ευρώ καθαρά μαζί με το ανθυγιεινό επίδομα του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Οσον αφορά την ταλαιπωρία που υφίστανται οι επιβάτες της πρωτεύουσας, αλλά και τις αιτιάσεις περί παράνομων απεργιών, λένε χαρακτηριστικά: «Αυτοί με τόσα σκάνδαλα και απάτες (Βατοπέδια, Siemens, ομόλογα) δεν δικαιούνται να μιλάνε για νομιμότητα γιατί ξεφτίλισαν κάθε έννοιά της. Εμείς δεν υποχωρούμε. Δεν θα παραδοθούμε. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και θέλουμε το επιβατικό κοινό στο πλευρό μας».

Τριμερής συνάντηση

Την ερχόμενη Δευτέρα τα σωματεία των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό,ηλεκτρικός και τραμ) θα πραγματοποιήσουν συνάντηση προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου θα γίνει μεγάλη συνέλευση όλου του κλάδου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Σχετικά θέματα: Συγκοινωνίες
«Δωρεάν Μετακίνηση»
Σηκώνουν μπάρες την Κυριακή
Αγανάκτηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
67χρονη για αρχαιοκαπηλία
Διεθνής επιστημονική διάκριση
ΜΙΤιληνιός στον πλανητάρχη
Εκπαίδευση
8 Ρίχτερ στην εκπαίδευση
11 σχολεία χωρίς σχολικά, αποχές και κινητοποιήσεις
Μικρή αύξηση των μαθητών
Παίζεται η δωρεάν σίτιση 2.500 φοιτητών
Υγεία
Εστελνε και παπάδες για τεστ ΠΑΠ!
Ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού
Ακόμα 8 νεκροί από γρίπη
Ψαλίδι στις προσλήψεις
Ξεκίνησαν μόνοι τους τον διάλογο για την Υγεία
ΚΕΠΕΠ Λεχαινών
Επιχειρούν κουκούλωμα
ΟΚΑΝΑ
7 χρόνια αναμονή για θεραπεία
Κερατέα
Τσίπρας στην Κερατέα
Συγκοινωνίες
10ήμερο χειρόφρενων
«Δωρεάν Μετακίνηση»
Σηκώνουν μπάρες την Κυριακή
Αγανάκτηση
Ενοπλες δυνάμεις
Ο Τέντες κατά συνδικαλισμού των στρατιωτικών
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Απάντηση από τη δημοτική σύμβουλο Χριστίνα Χριστοφάκη
Προς οριστική έκπτωση
Μεταναστευτική πολιτική
Μέχρι τελικής πτώσεως
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Κατάληψη
Άλλες ειδήσεις
Αίτηση Μέγερ
Ικανοποίηση