Έντυπη Έκδοση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ

Εστελνε και παπάδες για τεστ ΠΑΠ!

Ανενόχλητος, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί του, ο γιατρός του ΟΠΑΔ που είχε στείλει άνδρες (ακόμη και έναν παπά) για εξετάσεις για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών εξακολουθεί και εξασκεί το «λειτούργημά» του.

Εναν παπά έστειλε για εξετάσεις για ορμόνες γυναικείου τύπου και για καρκινικούς δείκτες μαστού και ωοθηκών Εναν παπά έστειλε για εξετάσεις για ορμόνες γυναικείου τύπου και για καρκινικούς δείκτες μαστού και ωοθηκών Σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται από το γεγονός ότι, παρά την πλειάδα καταγγελιών για βλάβη εις βάρος του ΟΠΑΔ, που είχαν απευθύνει και στο παρελθόν κατά του γενικού γιατρού της Αρτέμιδος Αττικής (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) συνάδελφοί του, και παρά την έρευνα που διεξάγεται για την υπόθεση ο ίδιος εξακολουθεί και συνεργάζεται με τον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή προς τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης του ΟΠΑΔ (15/3/ 2010) οι συνάδελφοί του είχαν επισημάνει ότι ο καταγγελλόμενος γιατρός σε ασθενείς που τον επισκέπτονταν για ένα απλό τσεκ απ, με διάγνωση «ζάλη, αναιμία, καταβολή» έγραφε πληθώρα δαπανηρών εξετάσεων, μεταξύ των οποίων όλους τους καρκινικούς δείκτες και τις ορμόνες, ακόμη και γυναικείες εξετάσεις σε άνδρες, όπως οι δείκτες για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών, αλλά και έλεγχος τιμών προλακτίνης και προγεστερόνης (ορμόνες γυναικείου κύκλου).

Παρόμοιες εξετάσεις, όπως προκύπτει από τα παραστατικά ο γιατρός είχε συστήσει και σε έναν παπά.

Επίσης στους ίδιους ασθενείς, σε άλλο παραπεμπτικό, την ίδια ημέρα και με διάγνωση «αλλεργική ρινίτις» (κοινώς συνάχι) έγραφε όλους τους αλλεργικούς δείκτες (αξίας περίπου 450 ευρώ).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τις αιμοληψίες τις έκανε ο ίδιος στο γραφείο του και τα δείγματα τα έστελνε σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο στους Αμπελοκήπους.

Δεδομένου ότι, όπως τονιζόταν στην επιστολή προς τον επιθεωρητή του ΟΠΑΔ, στην περίπτωση πολλών και ακριβών εξετάσεων, είτε είναι εξειδικευμένες είτε αφορούν συγκεκριμένο φύλλο, τα εργαστήρια μπορούν άφοβα να δώσουν τιμές ίσως και χωρίς να τις εκτελέσουν, π.χ. οι γυναικείες ορμόνες σε έναν φυσιολογικό άνδρα είναι πάντα οι ίδιες και οι ειδικοί καρκινικοί δείκτες σε υγιές άτομο κατά 99% είναι φυσιολογικοί, οι συνάδελφοι του γιατρού διαπίστωναν σοβαρή ζημία εις βάρος του ΟΠΑΔ και παραβίαση κάθε έννοιας ιατρικής δεοντολογίας.

Το γεγονός ότι ο ίδιος γιατρός το 2008 είχε περάσει από το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τονιζόταν επίσης στην επιστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», νέες καταγγελίες απευθύνονται τώρα προς τον ΟΠΑΔ από τους συναδέλφους του γιατρού σχετικά με το γεγονός ότι ο ίδιος εξακολουθεί ανενόχλητος να συνταγογραφεί αυθαίρετα, ενώ φέρεται ότι ασθενείς του έχουν διαμαρτυρηθεί πως απειλούνται από τον ίδιο για να μη μιλήσουν στους επιθεωρητές του ΟΠΑΔ.

Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ο έλεγχος των καταγγελιών επικαλέστηκε στην «Ε» ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ, Κ. Σουλιώτης, για να αιτιολογήσει το γεγονός πως δεν έχει διακοπεί η σύμβαση του συγκεκριμένου γιατρού με τον οργανισμό. «Ο έλεγχος αυτός είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και περιλαμβάνει μαρτυρίες ασφαλισμένων κ.λπ.», είπε χαρακτηριστικά. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Διαφθορά
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Σχετικά θέματα: Υγεία
Ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού
Ακόμα 8 νεκροί από γρίπη
Ψαλίδι στις προσλήψεις
Ξεκίνησαν μόνοι τους τον διάλογο για την Υγεία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
67χρονη για αρχαιοκαπηλία
Διεθνής επιστημονική διάκριση
ΜΙΤιληνιός στον πλανητάρχη
Εκπαίδευση
8 Ρίχτερ στην εκπαίδευση
11 σχολεία χωρίς σχολικά, αποχές και κινητοποιήσεις
Μικρή αύξηση των μαθητών
Παίζεται η δωρεάν σίτιση 2.500 φοιτητών
Υγεία
Εστελνε και παπάδες για τεστ ΠΑΠ!
Ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού
Ακόμα 8 νεκροί από γρίπη
Ψαλίδι στις προσλήψεις
Ξεκίνησαν μόνοι τους τον διάλογο για την Υγεία
ΚΕΠΕΠ Λεχαινών
Επιχειρούν κουκούλωμα
ΟΚΑΝΑ
7 χρόνια αναμονή για θεραπεία
Κερατέα
Τσίπρας στην Κερατέα
Συγκοινωνίες
10ήμερο χειρόφρενων
«Δωρεάν Μετακίνηση»
Σηκώνουν μπάρες την Κυριακή
Αγανάκτηση
Ενοπλες δυνάμεις
Ο Τέντες κατά συνδικαλισμού των στρατιωτικών
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Απάντηση από τη δημοτική σύμβουλο Χριστίνα Χριστοφάκη
Προς οριστική έκπτωση
Μεταναστευτική πολιτική
Μέχρι τελικής πτώσεως
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Κατάληψη
Άλλες ειδήσεις
Αίτηση Μέγερ
Ικανοποίηση