Έντυπη Έκδοση

ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

Επιχειρούν κουκούλωμα

Με συσκέψεις, ευχολόγια και προσπάθειες υποβάθμισης του θέματος που ανέδειξε με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ η «Ε» για την «αποθήκη» παιδικών ψυχών του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, επιχειρούν οι διάφοροι τοπικοί παράγοντες της Ηλείας να αντιμετωπίσουν το θέμα, ενώ κάποιοι εξ αυτών ψάχνουν τα βρουν τον τρόπο, με τον οποίο διέρρευσαν στον Τύπο οι συγκλονιστικές φωτογραφίες με τα δεμένα παιδάκια.

Η «Ε», με αφορμή τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για το ίδρυμα-αποθήκη παιδικών ψυχών, έλαβε αρκετά mail από πολίτες που δηλώνουν πρόθυμοι να προσφέρουν βοήθεια για την καλύτερη εικόνα του ιδρύματος, ενώ ζητήθηκαν σχετικές πληροφορίες και από ΜΜΕ του εξωτερικού.

Το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Γιωργιόπουλος, υπεύθυνος στους τομείς της Οικονομίας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε μια προσπάθεια να δει από κοντά την κατάσταση του ιδρύματος. Τα όσα είδε -όπως είπε στην «Ε»- τον προβλημάτισαν πολύ.

«Οταν μπήκα μέσα στο ίδρυμα ένιωσα ένα σφίξιμο στην καρδιά μου. Σοκαρίστηκα από τις εικόνες που αντίκρισα. Ο τομέας της καθαριότητας δεν ήταν και ο καλύτερος, ενώ από τον πρώτο όροφο κι επάνω υπήρχε μια έντονη και άσχημη μυρωδιά. Σε πολλά σημεία διαπίστωσα ότι ο εξοπλισμός και τα κρεβάτια ήταν παμπάλαιος και τοποθετημένος με τέτοιο τρόπο που έδειχνε μια ανοργανωσιά. Δυστυχώς μέσα σε αυτό το ίδρυμα φιλοξενούνται άτομα με διάφορες ασύμβατες παθήσεις μεταξύ τους. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και ειδικευμένο προσωπικό.

»Διαπίστωσα ακόμα ότι το μη ειδικευμένο προσωπικό ήταν επαρκές, ενώ το ειδικευμένο παρουσίαζε μεγάλες ελλείψεις. Εκτιμώ ότι η νέα διοίκηση του ιδρύματος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την καλυτέρευση της γενικότερης εικόνας και τη σωστή περίθαλψη των φιλοξενούμενων. Από την πλευρά μας θα είμαστε δίπλα στην όποια προσπάθεια πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα», δήλωσε ο κ. Γιωργιόπουλος.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Δημήτρης Αρβανίτης, σοκαρισμένος και προβληματισμένος από τις τελευταίες αποκαλύψεις, δήλωσε στην «Ε» ότι ο δήμος είναι πάντα αρωγός στη διοίκηση του προβλήματος για τη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης και πρόσθεσε ότι δρομολογείται η διαδικασία το συγκεκριμένο ίδρυμα να χτιστεί από την αρχή σε νέες βάσεις σε περιοχή 18 στρεμμάτων που έχει παραχωρήσει ο δήμος.

Χθες το μεσημέρι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή απευθυνόμενοι στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι βουλευτές επισήμαναν τις αναχρονιστικές συνθήκες λειτουργίας στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας σημειώνοντας ότι ο έντονος ρατσισμός, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η απουσία συγκεκριμένων πολιτικών από την πολιτεία για τη στήριξη οικογενειών ατόμων με αναπηρίες, δημιουργεί αυτά τα φαινόμενα.

* Οι Οικολόγοι Πράσινοι με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως η ψυχιατρική μεταρρύθμιση πρέπει με κάθε προσπάθεια να εδραιωθεί και ζητούν την άμεση ενίσχυση των δομών αποασυλοποίησης που έχουν δημιουργηθεί.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ψυχολογία και Ψυχιατρική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
67χρονη για αρχαιοκαπηλία
Διεθνής επιστημονική διάκριση
ΜΙΤιληνιός στον πλανητάρχη
Εκπαίδευση
8 Ρίχτερ στην εκπαίδευση
11 σχολεία χωρίς σχολικά, αποχές και κινητοποιήσεις
Μικρή αύξηση των μαθητών
Παίζεται η δωρεάν σίτιση 2.500 φοιτητών
Υγεία
Εστελνε και παπάδες για τεστ ΠΑΠ!
Ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού
Ακόμα 8 νεκροί από γρίπη
Ψαλίδι στις προσλήψεις
Ξεκίνησαν μόνοι τους τον διάλογο για την Υγεία
ΚΕΠΕΠ Λεχαινών
Επιχειρούν κουκούλωμα
ΟΚΑΝΑ
7 χρόνια αναμονή για θεραπεία
Κερατέα
Τσίπρας στην Κερατέα
Συγκοινωνίες
10ήμερο χειρόφρενων
«Δωρεάν Μετακίνηση»
Σηκώνουν μπάρες την Κυριακή
Αγανάκτηση
Ενοπλες δυνάμεις
Ο Τέντες κατά συνδικαλισμού των στρατιωτικών
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Απάντηση από τη δημοτική σύμβουλο Χριστίνα Χριστοφάκη
Προς οριστική έκπτωση
Μεταναστευτική πολιτική
Μέχρι τελικής πτώσεως
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Κατάληψη
Άλλες ειδήσεις
Αίτηση Μέγερ
Ικανοποίηση