Έντυπη Έκδοση

Κινηματογραφικό

ΓΙΑ ΤΟΥΣ λάτρεις της έβδομης τέχνης ο Ιστός είναι πραγματικός θησαυρός, αφού περιέχει ένα σωρό sites και blogs που αφορούν τον κινηματογράφο.

Το www.cinemanews.gr είναι ένα από αυτά, με τη διαφορά ότι είναι αμιγώς εγχώριο και πάντα ενημερωμένο για όλα όσα αφορούν τη μεγαλή οθόνη. Θα βρείτε -εκτός από τα κλασικά: προσεχώς, τι παίζεται στις αίθουσες, υποθέσεις ταινιών κ.λπ.- άρθρα και αφιερώματα για τα Οσκαρ, τα BAFTA, αλλά και τηλεοπτικές επιλογές και παρουσιάσεις. Ακόμα υπάρχει ενότητα για την επικαιρότητα, βιογραφικά ηθοποιών και συντελεστών, δυνατότητα να παρακολουθήσετε τρέιλερ, συνεντεύξεις και ένα σωρό ακόμη, που όσοι αγαπάτε τον κινηματογράφο, απλώς θα λατρέψετε.

Κάνει περίληψη

ΠΡΩΤΑ τα καλά: το http://topicmarks.com παίρνει κείμενα που του δίνετε και κάνει αυτόματα μια μικρή περίληψη ώστε να μη χρειάζεται να διαβάζετε τα πάντα. Τώρα τα άσχημα: η υπηρεσία λειτουργεί μόνο για αγγλικά κείμενα και όχι ελληνικά. Ωστόσο επειδή είναι αρκετοί όσοι σπουδάζουν στο εξωτερικό ή έχουν να διαχειριστούν αγγλόφωνα κείμενα, σίγουρα η υπηρεσία θα τους φανεί χρήσιμη. Πάντως, και σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να μην έχετε και 100% εμπιστοσύνη σε κάθε τι που γίνεται αυτοματοποιημένα. Γιατί όπως και στην περίπτωση των online μεταφραστών, που το αποτέλεσμα είναι συχνά αστείο, έτσι και τώρα η υπηρεσία δουλεύει μόνο για να πάρετε μια ιδέα του πράγματος και όχι ως έμπιστος τυφλοσούρτης. Το πώς θα τη χρησιμοποιήσετε βέβαια, εναπόκειται αποκλειστικά σε σας.

Βιντεοπειράματα

ΚΑΙ ΚΑΤΙ πρωτότυπο, ενδιαφέρον και εκπαιδευτικό, που θα αρέσει σε γονείς, δασκάλους αλλά και παιδιά. Το www.sciencefix.com είναι ένα blog στο οποίο μια δασκάλα παρουσιάζει βίντεο με πειράματα φυσικοχημείας, τα οποία και εξηγεί, κάνοντας την επιστήμη πιο προσιτή στα πιτσιρίκια. Βέβαια το όλο εγχείρημα είναι στα αγγλικά, αλλά αφού τα μικρά σας μαθαίνουν από πολύ μικρά τη γλώσσα, τότε σκεφτείτε το ως «μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια». Επίσης ο ιστότοπος μπορεί να λειτουργήσει ως έμπνευση για δασκάλους, που έχουν τη δυνατότητα να κοπιάρουν, αν θέλουν, τα πειράματα και να τα παρουσιάσουν στην τάξη τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
www.τελείακαιπαύλα.enet
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
67χρονη για αρχαιοκαπηλία
Διεθνής επιστημονική διάκριση
ΜΙΤιληνιός στον πλανητάρχη
Εκπαίδευση
8 Ρίχτερ στην εκπαίδευση
11 σχολεία χωρίς σχολικά, αποχές και κινητοποιήσεις
Μικρή αύξηση των μαθητών
Παίζεται η δωρεάν σίτιση 2.500 φοιτητών
Υγεία
Εστελνε και παπάδες για τεστ ΠΑΠ!
Ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού
Ακόμα 8 νεκροί από γρίπη
Ψαλίδι στις προσλήψεις
Ξεκίνησαν μόνοι τους τον διάλογο για την Υγεία
ΚΕΠΕΠ Λεχαινών
Επιχειρούν κουκούλωμα
ΟΚΑΝΑ
7 χρόνια αναμονή για θεραπεία
Κερατέα
Τσίπρας στην Κερατέα
Συγκοινωνίες
10ήμερο χειρόφρενων
«Δωρεάν Μετακίνηση»
Σηκώνουν μπάρες την Κυριακή
Αγανάκτηση
Ενοπλες δυνάμεις
Ο Τέντες κατά συνδικαλισμού των στρατιωτικών
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Απάντηση από τη δημοτική σύμβουλο Χριστίνα Χριστοφάκη
Προς οριστική έκπτωση
Μεταναστευτική πολιτική
Μέχρι τελικής πτώσεως
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Κατάληψη
Άλλες ειδήσεις
Αίτηση Μέγερ
Ικανοποίηση