Έντυπη Έκδοση

ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Φοροφυγάδες με «ιερές» δωρεές-μαϊμού

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, τα ποσά που εμφανίζονταν στα βιβλία δωρεών των ναών και σε φορολογικές δηλώσεις των δωρητών απείχαν πολύ από την πραγματικότητα...
Στα ίχνη κυκλώματος φορολογουμένων με υψηλά βαλάντια, που έστηναν κομπίνες με δωρεές-μαϊμού σε μονές και εκκλησίες, βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών. Η μίζα για τους ιερείς έφτανε στο 7% και στο 3% για τους φοροτεχνικούς για τα πλαστά βιβλία δωρεών.

Πλήρες θέμα...

 • Marfin

  • «Δεν είχαμε δικαίωμα απεργίας»
   Με δάκρυα στα μάτια η Κατερίνα Ιωαννίδου, στέλεχος εξυπηρέτησης πελατών στην τράπεζα Marfin, προσπάθησε χθες να επαναφέρει στο μυαλό της την 5η Μαΐου του 2010, όταν η ίδια και οι συνάδελφοί της χρειάστηκε να παλέψουν για τη ζωή τους, προκειμένου να βγουν από το φλεγόμενο κτήριο στη Σταδίου.
 • ΔΝΤ

  • Ποιος είναι ο «μικρός Ολλανδός» του ΔΝΤ
   Τον αποκαλούν «μικρό Ολλανδό», λόγω της περιβολής του. Με κοστούμι και ένα σακίδιο στην πλάτη περιδιαβαίνει τα υπουργεία, χαράσσοντας τη σκληρή πολιτική του ΔΝΤ. Ο 57χρονος οικονομολόγος ανήκει στη σκληρή ομάδα των Βορειοευρωπαίων συναδέλφων του που θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός έκανε «πάρτι» με τα δανεικά των υπολοίπων.
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • Ποινή-μαμούθ για τον παιδεραστή Σειραγάκη
   Ποινή-ρεκόρ για τη μεγάλη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που αναστάτωσε πριν από δύο χρόνια την Κρήτη. Ο κατηγορούμενος Νίκος Σειραγάκης, προπονητής μπάσκετ, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά σε κάθειρξη 401 ετών, που κατά συγχώνευση γίνεται 220 χρόνια.
 • Πάντειο

  • ΠΑΝΤΕΙΟ Δεκτή από το ΣτΕ η αίτηση
   Θα επανακριθεί για τυπικούς λόγους η πειθαρχική ποινή εις βάρος του πρώην προϊστάμενου του λογιστηρίου και της γραμματείας του Παντείου Πανεπιστημίου Αν. Κουτσοδημητρόπουλου και καταδικασμένου σε ισόβια και 15ετή κάθειρξη για το σκάνδαλο του Παντείου την περίοδο 1992-1998.
 • Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

  • Αδιέξοδο με την αξιολόγηση του προσωπικού και την κατάργηση φορέων ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
   * Επανέρχεται η επετηρίδα, άκυρο το ερωτηματολόγιο ΣΕ «τυφλές» απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο προσανατολίζεται η κυβέρνηση, μετά τη διαπίστωση ότι δεν μπορεί να καταστεί πράξη το σχέδιο Μανιτάκη. Εμπλοκή παρατηρείται και με την απροθυμία των υπουργών να αποστείλουν τους καταλόγους με τους υπό κατάργηση οργανισμούς στο Μαξίμου. Μπροστά στο αδιέξοδο, επιτελείς του υπουργείου καλούν τον Α. Μανιτάκη να πετάξει το μπαλάκι των απολύσεων στους πολιτικούς αρχηγούς.
  • «Το σύστημα ισοπεδώνει τα πάντα προς τα κάτω»
   Συνέντευξη του Τάσου Σαλτέρη, προέδρου της Ενωσης Αποφοίτων Δημόσιας Διοίκησης ΗΕνωση Αποφοίτων Σχολών Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης έχει υψώσει εδώ και καιρό φωνή διαμαρτυρίας για όσα διαδραματίζονται στις δημόσιες υπηρεσίες. «Η Ενωσή μας», λέει ο πρόεδρός της, Τάσος Σαλτέρης, «δεν ζητεί τίποτα παραπάνω από την αξιοκρατία και την εφαρμογή του νόμου που έχει ψηφίσει η ελληνική πολιτεία.
 • Υπουργείο Παιδείας

  • ΟΜΑΛΑ ΚΥΛΗΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Τα «πάθη» του σύγχρονου ανθρώπου, θέμα της Εκθεσης
   Μαθητές του 46ου Λυκείου Αθηνών ετοιμάζονται να διαγωνιστούν την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων Η ζωή του σύχρονου ανθρώπου. Που παρακολουθεί την εκρηκτική πρόοδο της επιστήμης. Που πασχίζει να συμπορευτεί με την τεχνολογική έκρηξη της εποχής. Που βιώνει την κοινωνική ανασφάλεια. Που έχει να παλέψει πλήθος περιβαλλοντικά προβλήματα. Που καταλήγει στη μοναξιά και στην αποξένωση.
 • Άλλες ειδήσεις

  • ΕΝΑ «ΜΠΑΜ» ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΟΘΕΗ Φοβούνται τη σκιά τους στη γειτονιά του Τράα
   Μια «ξερογκαζιά» που αντηχεί μέσα από τις φυλλωσιές ταράζει την ησυχία των πάνοπλων φρουρών. Σ' αυτή τη γειτονιά όλοι είναι ύποπτοι. Ακόμα και τα παπάκια των διανομέων φαγητού. Συνηγορεί σ' αυτό και το περιστατικό που σημειώθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα, το οποίο δεν πήρε ποτέ δημοσιότητα.
  • Ποιος πληρώνει το ενοίκιο των 4.000 ευρώ το μήνα;
   Ο Ολλανδός αντιπρόσωπος του ΔΝΤ διέμενε αρχικά στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σε διαμέρισμα με ενοίκιο που φημολογείται ότι κυμαινόταν μεταξύ 9.000-11.000 ευρώ. Λέγεται πως η ανασφάλειά του τον οδήγησε στη Φιλοθέη. Ποιος πληρώνει το πολυτελές διαμέρισμα που έχει νοικιάσει στη Φιλοθέη έναντι του ποσού των 4.000 ευρώ ο Μπομπ Τράα;