Έντυπη Έκδοση

«Δεν είχαμε δικαίωμα απεργίας»

Με δάκρυα στα μάτια η Κατερίνα Ιωαννίδου, στέλεχος εξυπηρέτησης πελατών στην τράπεζα Marfin, προσπάθησε χθες να επαναφέρει στο μυαλό της την 5η Μαΐου του 2010, όταν η ίδια και οι συνάδελφοί της χρειάστηκε να παλέψουν για τη ζωή τους, προκειμένου να βγουν από το φλεγόμενο κτήριο στη Σταδίου.

«Ηταν σαν να ζούσα εξωσωματική εμπειρία, σαν να μην ήμουν εγώ αλλά κάποιος άλλος», κατέθεσε, εμφανώς συγκινημένη, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, στο εδώλιο του οποίου κάθονται τέσσερα στελέχη της τράπεζας Marfin. «Δεν είχαμε το δικαίωμα να απεργήσουμε. Αν το είχαμε, θα το ασκούσαμε. Υπήρχε μια τρομοκρατία», επισήμανε η υπάλληλος, εξηγώντας ότι η τράπεζα είχε γίνει στόχος και στο παρελθόν: «Κάθε φορά είχαμε αγωνία και χτυποκάρδι. Λέγαμε: Πώς θα πάμε στις δουλειές μας σήμερα. Νιώθαμε σαν να είμαστε στα χαρακώματα. Τραπεζικοί υπάλληλοι είμαστε, όχι κομάντος για να ζούμε τέτοια πράγματα».

Για πρώτη φορά χθες αναγνώστηκε στο δικαστήριο μία επιστολή που είχε στείλει η κατηγορούμενη υποδιευθύντρια του τραπεζικού υποκαταστήματος στη Σταδίου, Αναστασία Κούκου, προς τον Ανδρ. Βγενόπουλο, λίγο μετά τη φονική εμπρηστική επίθεση. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι υπήρχε δικαιολογημένη ανησυχία, καθώς λόγω θέσης του κτηρίου είχαν σημειωθεί διάφορα βίαια περιστατικά, ενώ κατέληγε: «Ανησυχήσαμε, αλλά σε τέτοιο βαθμό, που δεν είχαμε λόγο να κλείσουμε το κατάστημα, αφού ούτε η διεύθυνση ασφαλείας ούτε η διεύθυνση δικτύου μάς έδωσαν την παραμικρή ενημέρωση περί του αντιθέτου, αλλά και γιατί η πορεία μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ειρηνική, πράγμα που σημαίνει ότι τίποτα δεν προμήνυε το τι θα ακολουθούσε».

Η δίκη συνεχίζεται στις 21 Μαΐου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Marfin
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Marfin
«Δεν είχαμε δικαίωμα απεργίας»
ΔΝΤ
Ποιος είναι ο «μικρός Ολλανδός» του ΔΝΤ
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ποινή-μαμούθ για τον παιδεραστή Σειραγάκη
Πάντειο
Δεκτή από το ΣτΕ η αίτηση
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Απολύσεις χωρίς καν αξιολόγηση
«Το σύστημα ισοπεδώνει τα πάντα προς τα κάτω»
Υπουργείο Οικονομικών
Ιερές δωρεές με ανίερα οφέλη
Υπουργείο Παιδείας
Τα «πάθη» του σύγχρονου ανθρώπου, θέμα της Εκθεσης
Άλλες ειδήσεις
Φοβούνται τη σκιά τους στη γειτονιά του Τράα
Ποιος πληρώνει το ενοίκιο των 4.000 ευρώ το μήνα;