Έντυπη Έκδοση

Ποινή-μαμούθ για τον παιδεραστή Σειραγάκη

Ποινή-ρεκόρ για τη μεγάλη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που αναστάτωσε πριν από δύο χρόνια την Κρήτη. Ο κατηγορούμενος Νίκος Σειραγάκης, προπονητής μπάσκετ, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά σε κάθειρξη 401 ετών, που κατά συγχώνευση γίνεται 220 χρόνια.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του κατηγορούμενου να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Διέταξε, επίσης, τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για 5 χρόνια, καθώς και την υποχρέωσή του να αποζημιώσει τα θύματα που το ζήτησαν.

Νομικοί κύκλοι επισήμαναν ότι είναι η αυστηρότερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ σε κατηγορούμενο για παιδεραστία στην Ελλάδα, αλλά και από τις τρεις μεγαλύτερες ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης που έχουν επιβληθεί ποτέ στη χώρα για αδικήματα για τα οποία η νομοθεσία δεν προβλέπει την ποινή των ισοβίων.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο τον απάλλαξε ομόφωνα από το κακουργηματικό αδίκημα της κατοχής και διάθεσης παιδικού πορνογραφικού υλικού, καθώς έκρινε ότι τα στοιχεία ενοχής δεν ήταν επαρκή.

Η υπόθεση ξέσπασε τον Ιανουάριο του 2011, όταν συνελήφθη ο Ν. Σειραγάκης, προπονητής μπάσκετ στα παιδικά και εφηβικά τμήματα της ομάδας μπάσκετ του Ρεθύμνου. Τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι στη μεγαλύτερη υπόθεση παιδεραστίας των τελευταίων χρόνων. Στις πολύμηνες ανακρίσεις που ακολούθησαν, συνολικά 53 παιδιά, από 11 έως 17 ετών, κατέθεσαν ότι έπεσαν θύματά του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Marfin
«Δεν είχαμε δικαίωμα απεργίας»
ΔΝΤ
Ποιος είναι ο «μικρός Ολλανδός» του ΔΝΤ
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ποινή-μαμούθ για τον παιδεραστή Σειραγάκη
Πάντειο
Δεκτή από το ΣτΕ η αίτηση
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Απολύσεις χωρίς καν αξιολόγηση
«Το σύστημα ισοπεδώνει τα πάντα προς τα κάτω»
Υπουργείο Οικονομικών
Ιερές δωρεές με ανίερα οφέλη
Υπουργείο Παιδείας
Τα «πάθη» του σύγχρονου ανθρώπου, θέμα της Εκθεσης
Άλλες ειδήσεις
Φοβούνται τη σκιά τους στη γειτονιά του Τράα
Ποιος πληρώνει το ενοίκιο των 4.000 ευρώ το μήνα;