Έντυπη Έκδοση

Εσοδα στα τυφλά

Η αποτυχία στην είσπραξη των μεγάλων οφειλών αποδίδεται και στο γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να αναζητά έσοδα στα τυφλά, καθώς δεν έχει προχωρήσει σε εκκαθάριση μεταξύ αυτών που μπορούν πραγματικά να εισπραχθούν και όσων είναι ανεπίδεκτα είσπραξης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Μαρτίου 2013, στις 5 πρώτες θέσεις με τις μεγαλύτερες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο βρίσκονται δύο ΔΕΚΟ και 3 εταιρείες - «φαντάσματα», γεγονός που σημαίνει ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να προσδοκά έσοδα. Παρ' όλα αυτά, τα χρέη των συγκεκριμένων εταιρειών συνεχίζουν να υπολογίζονται κανονικά, καθιστώντας αδύνατη την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου από το φοροελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Στην πρώτη θέση με τις μεγαλύτερες οφειλές είναι ο ΟΣΕ, με 2,5 δισ. ευρώ, ακολουθεί η Ολυμπιακή Αεροπορία, με 698 εκατ. ευρώ, και ακολουθούν τρεις εταιρείες-«φαντάσματα», η Φωτοκυπριακή ΕΠΕ, με 602 εκατ. ευρώ, η Αγιομαυρίτης φωτογραφικά είδη, με 478 εκατ. ευρώ, και η Δυναμοχημική, με 431 εκατ. ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Σχετικά θέματα: Υπουργείο Οικονομικών
Συνεχίζουν να κυνηγούν τη... μαρίδα
Εκτός στόχων όλοι οι έλεγχοι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
FED
Η Κασσάνδρα της Fed
Αγροτικά θέματα
Εκτός ελέγχων η αγροτική εργασία
ΗΠΑ
17 δισ. «επένδυσαν» οι Αμερικανοί σε αυξήσεις κεφαλαίων το α' τρίμηνο
Υπουργείο Οικονομικών
Συνεχίζουν να κυνηγούν τη... μαρίδα
Εσοδα στα τυφλά
Εκτός στόχων όλοι οι έλεγχοι
Άλλες ειδήσεις
Αχελώος, το ποτάμι που διχάζει