Έντυπη Έκδοση

Γράψαμε τάνγκο για τον Μαραντόνα

«Το τάνγκο βρίσκεται στο DNA όλου του πλανήτη», υποστηρίζουν οι Gotan Project, που ανακάτεψαν το τάνγκο με τους ηλεκτρονικούς ρυθμούς
«Η ιδέα ήταν να πάμε πέρα από το τάνγκο με αυτόν τον δίσκο. Οπως στο ντεμπούτο μας κάναμε αναφορές στον Τσε Γκεβάρα και την Εβίτα Περόν, δύο διαφορετικά μεν αλλά αναμφισβήτητα σύμβολα της Αργεντινής, εδώ επιλέξαμε να πλησιάσουμε την ουσία του τάνγκο με διαφορετικό τρόπο. Από τη μία, ακούγεται η φωνή του Χούλιο Κορτάσαρ, ενός από τους πιο φημισμένους Αργεντινούς συγγραφείς. Και από την άλλη, συμμετέχει ο σούπερσταρ σπορτκάστερ της χώρας, ο Βίκτορ Χιούγκο Μοράλες».

Πλήρες θέμα...

 • Μουσική

  • Το Ναύπλιο τιμά Πολωνία και Ελβετία
   Ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης και ο κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος θα δώσουν συναυλία την Τετάρτη 23 Ιουνίου στο Βουλευτικό Το φετινό 19ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου είναι ντυμένο στα χρώματα των ελβετικής και πολωνικής σημαιών, αφού θα συμπράξουν Ελβετοί και Πολωνοί ερμηνευτές.
 • Βιβλίο

  • Ερωτας στα χρόνια της αποικιοκρατίας
   Κριτικός σινεμά, σκηνοθέτης, ποιητής και μεταφραστής του Πίντερ, ο Ν. Φένεκ Μικελίδης αποκαλύπτει ακόμη μία πλευρά του Δεν είναι λίγοι αυτοί, οι οποίοι γνωρίζουν την υπογραφή του Νίνου Φένεκ Μικελίδη, ήδη από τη δεκαετία του '60 στο περιοδικό «Εποχές», κυρίως με την ιδιότητα του κριτικού κινηματογράφου.
 • Μουσείο Ακρόπολης

  • Μπαίνει ο Περικλής, μένουν οι ελλείψεις
   Εκθέσεις-μπουτίκ, μικρές και θεματικές, θα οργανώνει το μουσείο. Ο λόγος; «Δεν είναι πολυδάπανες», είπε ο Δ. Παντερμαλής Ο Περικλής και ο «χρυσούς αιών» δεν ήταν εποχή παραδεισένια. Η νεοσύστατη δημοκρατία πέρασε στην κυριολεξία διά πυρός και σιδήρου, για να εδραιωθεί, μέσα από έναν Πελοποννησιακό Πόλεμο. Τα προβλήματα ήταν πολλά.
  • Μια χρονιά σε αριθμούς
   Η βιωματική σχέση των ανθρώπων με τα εκθέματα είναι αυτό που πέτυχε το μουσείο Από τις πύλες του πέρασαν συνολικά 2 εκατομμύρια άνθρωποι.
 • Συνέντευξη: Rimini Protokoll

  • ΔΥΟ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΜΥΘΙΚΟ ΗΡΩΑ «Προμηθέα Προμηθέα, είσαι εδώ;»
   Αντίστοιχο πρότζεκτ πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στη Βιέννη. Με τίτλο «100 per cent Vienna», εκατό Βιεννέζοι εκπροσώπησαν όλες τις τάσεις. Η ιδέα στην Αθήνα πάει ένα βήμα παραπέρα χάρη στο μύθο του «Προμηθέα Δεσμώτη» Τι συμβαίνει όταν 100 Αθηναίοι ανεβαίνουν στη σκηνή του Ηρωδείου; Τι συμβαίνει όταν αυτοί οι Αθηναίοι υποδύονται τους εαυτούς τους και μιλούν για τις ζωές τους; Ποια στοιχεία της τραγωδίας υπάρχουν στην καθημερινότητά τους; Με ποιον τρόπο προσεγγίζουν τον μύθο του Προμηθέα Δεσμώτη; Με ποιον από τους ήρωες νιώθουν να συνδέεται ο καθένας τους και πώς;
  • Η Κούνεβα συμμετέχει δι' αντιπροσώπου
   Οι Rimini Protokoll την επισκέφτηκαν τρεις φορές για να πάρουν τις απαντήσεις της Στην παράσταση συμμετέχουν αρκετοί μετανάστες -«περισσότεροι απ' όσους έλεγαν τα στοιχεία, καθώς από την απογραφή του 2001 ο αριθμός έχει αυξηθεί κατά πολύ»- αλλά και Ρομά. Ολες σχεδόν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες έχουν αντιπροσώπευση. Από αντιρρησίες συνείδησης μέχρι και θύματα βασανιστηρίων που, ίσως, εμφανιστούν με καλυμμένο πρόσωπο.
 • Τηλεόραση

  • Τα κανάλια και το σινεμά
   «Οι πολιτικοί θεωρούν ότι με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος θα λύσουν τα προβλήματα και δεν χρειάζεται να μάθουν κάτι, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια θεωρούν ότι ο ρόλος τους είναι να ελέγχουν την εξουσία και τα ίδια να μένουν ανεξέλεγκτα».
  • Περιορισμός εξόδων και για το Μουντιάλ
   Μειωμένος κατά περίπου 250.000 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ για την κάλυψη του Μουντιάλ της Ν. Αφρικής, σε σύγκριση με εκείνον του Euro 2008 σε Αυστρία και Ελβετία.
  • Λιγότεροι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ
   Τις αλλαγές στις σχέσεις εργασίας του έκτακτου προσωπικού στην ΕΡΤ δημοσιοποίησε χθες η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.