Έντυπη Έκδοση

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Παπαρήγα: Καθεστώς Νταχάου Τσίπρας: Θεσμική εκτροπή

Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για «καθεστώς Νταχάου» που επιβάλλεται στους εργαζομένους.

Και εναντίον της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έστρεψε τα πυρά της η Αλέκα Παπαρήγα, λέγοντας ότι επί 20 χρόνια «δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να στηρίζουν τα προγράμματα σύγκλισης» Και εναντίον της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έστρεψε τα πυρά της η Αλέκα Παπαρήγα, λέγοντας ότι επί 20 χρόνια «δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να στηρίζουν τα προγράμματα σύγκλισης» Δήλωσε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για να εκθέσει τις απόψεις του ΚΚΕ και έθεσε ένα ρητορικό ερώτημα: «Οταν η λαϊκή οικογένεια δεν έχει να πληρώσει το φως και το νερό, τι έχει να κερδίσει που εκταμιεύεται η δεύτερη δόση του δανείου, η οποία πάλι θα πάει στους πιστωτές, στους επιχειρηματικούς ομίλους, που ευθύνονται για το χρέος;».

Η γ.γ. του ΚΚΕ όταν ρωτήθηκε γιατί χρησιμοποιεί τόσο σκληρό χαρακτηρισμό, απάντησε: «Οταν χρειάζεται να δουλέψεις 55 και 57 χρόνια για να πάρεις σύνταξη πολύ πιο λίγη από αυτή που έπαιρνες σήμερα, αυτό δεν είναι Νταχάου;».

Πυρά σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ

Οσο για τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, είπε ορθά-κοφτά: «Πολύ αργά για δάκρυα». Και πρόσθεσε: «Τίποτε δεν μπορεί να διορθώσει την εγκληματική πορεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων στον χώρο των μικρομεσαίων και της αγροτιάς. Για πάνω από 20 χρόνια δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να στηρίζουν τα προγράμματα σύγκλισης, της συμμετοχής στην ΟΝΕ και να καλλιεργούν το παραμύθι στον λαό ότι στην Ελλάδα έχουμε πισωγυρίσματα. Και μόνο με αυτές τις τοποθετήσεις έβαζαν βόμβα στα θεμέλια της αναγέννησης, της ανάκαμψης του εργατικού λαϊκού κινήματος».

Αναφερόμενη στους αγώνες των πολιτών, είπε ότι το ΚΚΕ επιθυμεί τη μαζικοποίησή τους, ενώ υπέβαλε τις ενστάσεις της σε σχέση με κάποια συνθήματα. Οπως δήλωσε, «πολλοί από αυτούς που λένε "θέλω αίμα", "να καεί η Βουλή", "να γεμίσει ο Κορυδαλλός από βουλευτές και υπουργούς", δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις άδολοι και αυθόρμητοι. Είναι οι μηχανισμοί και τα αναχώματα τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχει μια έλλειψη πείρας και ακριβώς γι' αυτό ρίχνουν αυτά τα συνθήματα, προκειμένου να εκτρέψουν το λαϊκό κίνημα, να το κουράσουν, να σπάσουν την αντοχή και να το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν προσχήματα και καταστολής και βαρβαρότητας κρατικής».

«Να το αναπέμψει»

Για «ωμή θεσμική εκτροπή» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την υλοποίηση του μνημονίου από την κυβέρνηση με Προεδρικά Διατάγματα. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αρμοδιότητα αλλά και ευθύνη να ελέγξει και να αναπέμψει αυτό το Προεδρικό Διάταγμα», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Η Βουλή πρέπει να συζητήσει και δημοκρατικά να αποφασίσει. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή, αντίστοιχη της οποίας δεν έχουμε ξαναδεί από τη μεταπολίτευση και μετά».

Λίγο νωρίτερα, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, είχε καυτηριάσει τη «σπουδή της να προχωρήσει στην υλοποίηση του μνημονίου με Προεδρικά Διατάγματα και σε μια πολιτική κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων».

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την επίσκεψή του στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Αφού χαρακτήρισε την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία τραγική, τόνισε: «Η κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα. Σκοπίμως όμως επιμένει σε μια πολιτική απαξίωσης της δημόσιας υγείας προς όφελος των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων».

«Αντισυνταγματική»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέδρο: «Αντί να κρύβεται πίσω από άθλια Προεδρικά Διατάγματα, οφείλει, αν τολμά, να τα φέρει στη Βουλή», τόνισε. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Πολ. Γραμματείας του ΣΥΝ, είπε ότι «η προώθηση των μέτρων με απλό Προεδρικό Διάταγμα συνιστά αυταρχισμό πρώτου μεγέθους και καθιστά όλη τη διαδικασία παράνομη και αντισυνταγματική».

Σε ανακοίνωσή της η Ανανεωτική Πτέρυγα (του ΣΥΝ) χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό το Προεδρικό Διάταγμα, αφού «καταργεί επί της ουσίας το συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων να συνάπτουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ελεύθερες διαπραγματεύσεις, διευκολύνει ακραία τις απολύσεις και ανάλγητα συμπιέζει την αμοιβή των νέων κάτω από τα 600 ευρώ».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Σφαγή δικαιωμάτων των εργαζομένων στο βωμό του συμφέροντος» θεωρεί η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) τα μέτρα που ανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Είναι ώρα για έναν πανεργατικό σεισμό απαιτώντας απαγόρευση των απολύσεων και αυξήσεις στους μισθούς», αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με την οποία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε «λαϊκή και εργατική πάλη». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση
ΚΚΕ
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά θέματα: Ασφαλιστικό & Εργασιακό
«Κλείδωσε» το χειρουργείο για το Ασφαλιστικό
Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ για την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων
Ο Γιώργος προσπαθεί να μεταδώσει αισιοδοξία...
Ξεσπάει τσουνάμι απεργιών
Το Μνημόνιο παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα
Αντίθετοι στα μέτρα οι έμποροι, τρίβουν τα χέρια τους στον ΣΕΒ...
Για το ίδιο θέμα
«Κλείδωσε» το χειρουργείο για το Ασφαλιστικό
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ασφαλιστικό & Εργασιακό
«Κλείδωσε» το χειρουργείο για το Ασφαλιστικό
Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ για την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων
Ο Γιώργος προσπαθεί να μεταδώσει αισιοδοξία...
Ξεσπάει τσουνάμι απεργιών
Το Μνημόνιο παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα
Αντίθετοι στα μέτρα οι έμποροι, τρίβουν τα χέρια τους στον ΣΕΒ...
Παπαρήγα: Καθεστώς Νταχάου Τσίπρας: Θεσμική εκτροπή
ΕΛΠΕ
Στον Παπούλια ο Γιαννίτσης για την επένδυση 2 δισ. στα ΕΛΠΕ
Δομημένα ομόλογα
Συγκροτείται εξεταστική και για τα ομόλογα
Υπόθεση Siemens
Συμφώνησαν χθες διαφώνησαν σήμερα
Δημοσκόπηση
Προηγούνται το ΠΑΣΟΚ και η απογοήτευση
Βουλή
Στοιχεία-σοκ για τα νοσοκομειακά απόβλητα
Νέα Δημοκρατία
Η διγλωσσία προβληματίζει τη Ρηγίλλης
Εξαγωγές
Πλήρη απορρόφηση της παραγωγής προβλέπουν οι Κινέζοι
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ανοίγει πάλι η απόπειρα κατά του Βασ. Μιχαλολιάκου
ΣΥΡΙΖΑ
Ο Κουβέλης εκπρόσωπος ανεξάρτητων