Έντυπη Έκδοση

Λιγότεροι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ

Τις αλλαγές στις σχέσεις εργασίας του έκτακτου προσωπικού στην ΕΡΤ δημοσιοποίησε χθες η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Οπως είχε γράψει η «Ε», το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προωθεί σε πολυνομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού» διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες οι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ θα υπογράφουν συμβάσεις εργασίας (και όχι έργου όπως μέχρι τώρα) ορισμένου χρόνου που δεν θα ξεπερνούν τους 12 μήνες. Το πολυνομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, οι συμβάσεις εργασίας για το 2010 θα αντιστοιχούν στο 70% των συμβασιούχων που είχε η ΕΡΤ το 2009. Για δημοσιογράφους και καλλιτέχνες που εξαιρούνται από το ΑΣΕΠ η διοίκηση της ΕΡΤ «θεσπίζει κριτήρια επιλογής που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία», ενώ για τις άλλες ειδικότητες θα εφορμοστούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ όπως προβλέπεται.

Οι συμβάσεις εργασίας δεν θα ξεπερνούν σε διάρκεια τους 12 μήνες και θα δίνεται βαρύτητα στην ειδική εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι απασχοληθέντες με σύμβαση έργου στην ΕΡΤ. Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου αποτελεί η έκδοση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), η οποία έχει ξεκινήσει και «μόλις δημοσιευθεί η αναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση θα ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης και πρόσληψης έκτακτου προσωπικού της ΕΡΤ».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
ΕΡΤ
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Τα κανάλια και το σινεμά
Περιορισμός εξόδων και για το Μουντιάλ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Γράψαμε τάνγκο για τον Μαραντόνα
Το Ναύπλιο τιμά Πολωνία και Ελβετία
Βιβλίο
Ερωτας στα χρόνια της αποικιοκρατίας
Μουσείο Ακρόπολης
Μπαίνει ο Περικλής, μένουν οι ελλείψεις
Μια χρονιά σε αριθμούς
Συνέντευξη: Rimini Protokoll
«Προμηθέα Προμηθέα, είσαι εδώ;»
Η Κούνεβα συμμετέχει δι' αντιπροσώπου
Τηλεόραση
Τα κανάλια και το σινεμά
Περιορισμός εξόδων και για το Μουντιάλ
Λιγότεροι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ