Έντυπη Έκδοση

Η ΠΡΩΤΗ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 10 ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ

Συμφώνησαν χθες διαφώνησαν σήμερα

Διαφωνίες ως προς την τελική κατάρτιση των ονομάτων των υπουργών και των υφυπουργών οι οποίοι θα κληθούν να ανοίξουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, παρατηρούνται στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens.

Ο Κ. Τζαβάρας αναλύει τη «λίστα των πρώην» στους δημοσιογράφους Ο Κ. Τζαβάρας αναλύει τη «λίστα των πρώην» στους δημοσιογράφους Αν και υπήρξε σχετική ομόφωνη απόφαση την Τετάρτη και χθες ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα, τα κόμματα της Αριστεράς αντέδρασαν κάνοντας λόγο για αυθαίρετες επιλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Τζαβάρας, ο οποίος είχε καταθέσει και τη σχετική πρόταση, ζητούσε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πρώην κυβερνητικών στελεχών οι οποίοι υλοποίησαν ή υπέγραψαν συμβάσεις με τη Siemens.

Ετσι χθες ανακοινώθηκαν τα ονόματα των Α. Τσοχατζόπουλου, Γ. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρ. Μαρκογιαννάκη, Β. Πολύδωρα, Τ. Μαντέλη, Χρ. Βερελή, Μ. Λιάπη, Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Βουλγαράκη. Και τα δέκα πρώην κυβερνητικά στελέχη σχετίζονται με τις συμβάσεις του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι με τον ΟΤΕ και με τον ΟΣΕ.

Ο κ. Τζαβάρας, που ανέλαβε από κοινού με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αν. Μακρυπίδη να συντάξει τη λίστα, διευκρίνισε ότι «το γεγονός πως συμπεριλαμβάνονται στη λίστα δεν προδικάζει πορισματική διαπίστωση που να τους εμπλέκει στο σκάνδαλο, ούτε ύποπτη σχέση». Παράλληλα τόνισε ότι είναι πιθανόν τις επόμενες ημέρες να προστεθούν και άλλα ονόματα στον κατάλογο αυτό.

Πάντως, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης δήλωσε ότι «ναι μεν έχουν καταρτιστεί τα κριτήρια με βάση τα οποία θα ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών αλλά δεν υπάρχει απόφαση για τη λίστα με τα ονόματα».

Στο ίδιο μήκος και ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «ο κατάλογος των ονομάτων που κυκλοφόρησε αποτελεί αυθαίρετη ενέργεια, αφού η εξεταστική επιτροπή δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να εξειδικεύσει με επιλεκτικά κριτήρια ή να ερμηνεύσει αυθαίρετα την ομόφωνη απόφαση».

Σ' ό,τι αφορά τη χθεσινή συνεδρίαση, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου κατέθεσε ενημερωτικό εσωτερικό έγγραφο της Siemens που φέρει την υπογραφή του Μ. Χριστοφοράκου και περιλαμβάνεται στην έκθεση της Debevoise. Στο έγγραφο, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφεται συνάντηση που είχε τον Αύγουστο του 2004 ο πρώην ισχυρός άνδρας της γερμανικής εταιρείας με τους τότε υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών Γ. Αλογοσκούφη και Μ. Λιάπη αντίστοιχα. Οι δύο πρώην υπουργοί φέρεται να έχουν εκφράσει την άποψη ότι η Siemens είναι πολύ αξιόπιστη εταιρεία, καταλύτης για την επίλυση προβλημάτων στο τροχαίο υλικό του ΟΣΕ και άφηναν να διαφανεί ότι έχουν εξασφαλίσει το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση για να χειριστούν την υπόθεση».

!

Με απόφαση της Ολομέλειας Εφετών Αθήνας, ο Νίκος Πιπιλίγκας είναι από χθες ο δεύτερος επίκουρος εφέτης ειδικός ανακριτής στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Πρόκειται για τον τρίτο εφέτη ειδικό ανακριτή που θα απασχολείται πλέον με την επίμαχη υπόθεση, καθώς έχουν ήδη οριστεί οι Μαρία Νικολακέα και Ι. Φιοράκης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ασφαλιστικό & Εργασιακό
«Κλείδωσε» το χειρουργείο για το Ασφαλιστικό
Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ για την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων
Ο Γιώργος προσπαθεί να μεταδώσει αισιοδοξία...
Ξεσπάει τσουνάμι απεργιών
Το Μνημόνιο παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα
Αντίθετοι στα μέτρα οι έμποροι, τρίβουν τα χέρια τους στον ΣΕΒ...
Παπαρήγα: Καθεστώς Νταχάου Τσίπρας: Θεσμική εκτροπή
ΕΛΠΕ
Στον Παπούλια ο Γιαννίτσης για την επένδυση 2 δισ. στα ΕΛΠΕ
Δομημένα ομόλογα
Συγκροτείται εξεταστική και για τα ομόλογα
Υπόθεση Siemens
Συμφώνησαν χθες διαφώνησαν σήμερα
Δημοσκόπηση
Προηγούνται το ΠΑΣΟΚ και η απογοήτευση
Βουλή
Στοιχεία-σοκ για τα νοσοκομειακά απόβλητα
Νέα Δημοκρατία
Η διγλωσσία προβληματίζει τη Ρηγίλλης
Εξαγωγές
Πλήρη απορρόφηση της παραγωγής προβλέπουν οι Κινέζοι
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ανοίγει πάλι η απόπειρα κατά του Βασ. Μιχαλολιάκου
ΣΥΡΙΖΑ
Ο Κουβέλης εκπρόσωπος ανεξάρτητων