Έντυπη Έκδοση

«Υπάρχω» με συνεχείς πολέμους

Τώρα που κάθησαν τα νερά και «στέγνωσε» το αίμα των ακτιβιστών της Μεσογείου μπορούμε να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Για να βγουν όμως τα συμπεράσματα χρειάζεται να εξετάσουμε όλο το γεγονός και να διαβάσουμε όσους μίλησαν και αποκάλυψαν πολλές από τις θέσεις τους, τις προθέσεις τους για το μέλλον. Θα απαντήσουμε πρώτα στο ερώτημα «γιατί το κράτος του προφήτη Ισραήλ χρησιμοποίησε τόση βαρβαρότητα εναντίον των διεθνών ακτιβιστών στα διεθνή ύδατα».

Το πρώτο σκέλος της απάντησης το έδωσε χθες ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, σ' ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στους «Times» του Λονδίνου. Ο Αθνάρ γράφει «αν καταρρεύσει το Ισραήλ, θα καταρρεύσουμε και εμείς στον δυτικό κόσμο... Γιατί το Ισραήλ ανήκει στον χριστιανοεβραϊκό συνασπισμό... βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του μετώπου στην ταραγμένη αυτή περιοχή». Το κράτος αυτό πρέπει να εκφράζει τον χριστιανικό κόσμο, να είναι το πρόσωπό του στην ταραγμένη Μέση Ανατολή. Να εκτελεί τις εντολές του και να αμείβεται για τις υπηρεσίες που παρέχει. Ετσι μπορούμε να καταλάβουμε από πού προέρχεται η βαρβαρότητα του κράτους του προφήτη Ισραήλ και γιατί είναι απαραίτητη η παραμονή του στη Μέση Ανατολή, στην περιοχή με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο. Το δεύτερο σκέλος της απάντησης έδωσε πριν από δύο χρόνια ο Siboni Gabriel, πρώην συνταγματάρχης στην Ταξιαρχία Γκολάνι και τώρα ειδικός στο «Institute for National Security Studies» που έχει την έδρα του στο Τελ Αβίβ: «Ο στρατός του Ισραήλ θα πρέπει να δράσει άμεσα, αποφασιστικά και με δύναμη δυσανάλογη με αυτήν του εχθρού και της απειλής που προβάλλει. Η δράση αυτή αποσκοπεί στο να προκαλέσει ζημιές και μεγάλη τιμωρία σε βαθμό που θα απαιτήσει μακροχρόνιες και δαπανηρές διαδικασίες ανοικοδόμησης».

Ο Ισραηλινός πρώην συνταγματάρχης είπε πολλά άλλα, όπως ότι πια η ισραηλινή κοινωνία πρέπει να απεγκλωβιστεί από την επιζήμια λογική της έκθεσης του Βίνογκραντ, που έπειτα από πολλούς μήνες ερευνών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ μετά την αποτυχία του στον πόλεμο του 2006 εναντίον της Χεζμπολά, θα πρέπει να εξασφαλίσει πρώτα τις προϋποθέσεις της νίκης πριν ξεκινήσει έναν πόλεμο. Γιατί η ανάγκη του Ισραήλ να διεξάγει πολέμους κατά τακτά χρονικά διαστήματα ισοδυναμεί με την ίδια του την ύπαρξη. Ο πρώην συνταγματάρχης καλεί την ισραηλινή κοινωνία «να χωνέψει ότι η παραμονή του Ισραήλ στην περιοχή εξαρτάται από το να διεξάγει πολέμους». Δύο μήνες μετά, ανήμερα των Χριστουγέννων του 2008, το Ισραήλ, αφού πέταξε από πάνω του την έκθεση του Βίνογκραντ, ξεκίνησε πόλεμο εναντίον της Γάζας προκαλώντας τόσους θανάτους και τόσο μεγάλες σε έκταση καταστροφές στην πυκνοκατοικημένη αυτή περιοχή, ώστε προκάλεσε όλη τη διεθνή κοινότητα, ακόμα και τον χριστιανικό κόσμο, που καταδίκασε τη δυσανάλογη στρατιωτική βία την οποία χρησιμοποίησε το Ισραήλ. Ο ΟΗΕ σύστησε διεθνή επιτροπή, που ύστερα από πολλούς μήνες ερευνών, ο επικεφαλής της ο Γκόλντστουν κατηγόρησε το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου. Δεκαεφτά μήνες αργότερα, το πρόσωπο του δυτικού χριστιανικού πολιτισμού χτύπησε στα διεθνή ύδατα ακτιβιστές του δυτικού και ανατολικού κόσμου, προκαλώντας πάλι τη διεθνή κατακραυγή και καταδίκη. Την ίδια τύχη θα έχει και η επόμενη που σύστησε η κυβέρνηση του Νετανιάχου, γιατί, για τον στρατό του προφήτη Ισραήλ και του χριστιανικού κόσμου, η μόνη χρήσιμη στρατηγική είναι αυτή του Siboni Gabriel: όσους περισσότερους θανάτους και καταστροφές προκαλέσουν οι συνεχείς πόλεμοι του στρατού του προφήτη Ισραήλ τόσα περισσότερα χρόνια θα διατηρήσει την παραμονή του στη Μέση Ανατολή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Σχετικά θέματα: Μέση Ανατολή
ΗΠΑ: βουλευτές «κουνάνε το δάχτυλο» στην Τουρκία για το Ισραήλ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Σκοπιανό
Συνάντηση με τον Γκρούεφσκι ζήτησε και είχε ο Παπανδρέου
«Να γίνει κάτι με την παράλογη ελληνική στάση...»
Ευρωπαϊκή Ενωση
Υπό δημοσιονομική σιδηρά εποπτεία...
Βρετανία: τα πιο σκληρά μέτρα...
Γαλλία: συναγερμός...
Υποχρεωτική η εισφορά των τραπεζών
Ρωσία
Οι Ρώσοι «μετακομίζουν» τον South Stream στη Ρουμανία
Γαλλία
Στους 25 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Γαλλία
Ιράν
Χτυπούν το Ιράν στο «κόκαλο» με κυρώσεις
Ισραήλ
Μόνον από ξηράς στη Γάζα
Μέση Ανατολή
«Υπάρχω» με συνεχείς πολέμους
ΗΠΑ: βουλευτές «κουνάνε το δάχτυλο» στην Τουρκία για το Ισραήλ