Έντυπη Έκδοση

ΗΠΑ: βουλευτές «κουνάνε το δάχτυλο» στην Τουρκία για το Ισραήλ

Την κόντρα της Τουρκίας με το Ισραήλ επικρίνουν Αμερικανοί βουλευτές που κουνάνε το δάχτυλο στην Αγκυρα προειδοποιώντας την πως θα υποστούν πλήγμα οι σχέσεις της με την Ουάσιγκτον εάν εξακολουθήσει να ακολουθεί την αντι-ισραηλινή οδό. «Θα υπάρξει κόστος στην περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την παρούσα πορεία της κινούμενη πιο κοντά στο Ιράν και γίνει περισσότερο ανταγωνιστική έναντι του κράτους του Ισραήλ», προειδοποίησε ο βουλευτής Μάικ Πενς, τρίτος στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί καταδίκασαν την Τουρκία για τη στάση που τήρησε, υποστηρίζοντας τον στολίσκο με την ανθρωπιστική βοήθεια που επιχείρησε πρόσφατα να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας. Επιπλέον οι βουλευτές επέκριναν την αντίθεση της Τουρκίας στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στην Τεχεράνη, για τα χαρτιά που κρατάει κρυφά στο μυστικό πυρηνικό της πρόγραμμα. Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Ελιόν Ενγκελ, χαρακτήρισε «επαίσχυντες» τις ενέργειες της Τουρκίας, προσθέτοντας πως, παρ' όλο που η Αγκυρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει σταματήσει να κοιτάζει προς τη Δύση.

Εν τω μεταξύ, Ιράκ και Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία να συνεχιστεί για 12 χρόνια η εξαγωγή ιρακινού αργού πετρελαίου από το λιμάνι Τζεϊχάν της Τουρκίας, ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
ΗΠΑ
Ισραήλ
Σχετικά θέματα: Μέση Ανατολή
«Υπάρχω» με συνεχείς πολέμους
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Σκοπιανό
Συνάντηση με τον Γκρούεφσκι ζήτησε και είχε ο Παπανδρέου
«Να γίνει κάτι με την παράλογη ελληνική στάση...»
Ευρωπαϊκή Ενωση
Υπό δημοσιονομική σιδηρά εποπτεία...
Βρετανία: τα πιο σκληρά μέτρα...
Γαλλία: συναγερμός...
Υποχρεωτική η εισφορά των τραπεζών
Ρωσία
Οι Ρώσοι «μετακομίζουν» τον South Stream στη Ρουμανία
Γαλλία
Στους 25 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Γαλλία
Ιράν
Χτυπούν το Ιράν στο «κόκαλο» με κυρώσεις
Ισραήλ
Μόνον από ξηράς στη Γάζα
Μέση Ανατολή
«Υπάρχω» με συνεχείς πολέμους
ΗΠΑ: βουλευτές «κουνάνε το δάχτυλο» στην Τουρκία για το Ισραήλ