Έντυπη Έκδοση

ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Πυρετός διαμαρτυρίας

Διαμαρτυρίες χθες σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του ΕΣΥ. Οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου πραγματοποίησαν το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου για την ΕΔΕ που διέταξε ο διοικητής, Γιώργος Χριστιανόπουλος, εις βάρος γιατρού της ΜΕΘ.

Η διοίκηση του «Ιπποκράτειου» απέσυρε την ΕΔΕ κατά του συνδικαλιστή μετά τη διαμαρτυρία των γιατρών (φωτογραφία αρχείου) Η διοίκηση του «Ιπποκράτειου» απέσυρε την ΕΔΕ κατά του συνδικαλιστή μετά τη διαμαρτυρία των γιατρών (φωτογραφία αρχείου) Ο γιατρός, γραμματέας της νοσοκομειακής επιτροπής, Γιώργος Μαλάμης, είχε δηλώσει ότι μια 30χρονη πολυτραυματίας κινδύνευε να μείνει παράλυτη, επειδή δεν υπήρχαν υλικά για να χειρουργηθεί άμεσα. Ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε στους γιατρούς και σε μέλη της διοίκησης της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ότι θα αποσύρει την ΕΔΕ κατά του Γ. Μαλάμη, η οποία θεωρήθηκε και ως δίωξη του συνδικαλισμού. Θα συνεχιστεί η δεύτερη ΕΔΕ που διενεργείται για να διαπιστωθεί αν όντως η καθυστέρηση οφείλεται σε έλλειψη υλικών ή αν ήταν απαραίτητη για να σταθεροποιηθεί η υγεία της γυναίκας ώστε να χειρουργηθεί.

Την ίδια ώρα περίπου, συνταξιούχοι και μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δημόσιας Υγείας. Η διαμαρτυρία αφορούσε τόσο τις ελλείψεις, τις προμήθειες και τις περικοπές στις εφημερίες, όσο και τα φακελάκια, τις λίστες αναμονής σε χειρουργεία και ραντεβού.

Στη διαμαρτυρία πήραν μέρος συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του Δημοσίου, του ΟΣΕ, του ΟΑΕΕ, του ΝΑΤ και του ΟΤΑ, οι οποίοι απαίτησαν δημόσια και δωρεάν Υγεία, ενώ φώναξαν συνθήματα και κατά των αλλαγών στο Ασφαλιστικό. Με ανακοίνωσή τους, οι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), υπογραμμίζουν ότι τη στιγμή που στα δημόσια νοσοκομεία υπάρχει έλλειψη στοιχειώδους υγειονομικού υλικού για τα χειρουργεία, τα εργαστήρια και τα άλλα τμήματα, «με εντολή της κυβέρνησης καλείται η διοίκηση του ΟΑΕΕ να περικόψει 1.323 από τους συμβεβλημένους με το Ταμείο γιατρούς».

Ζητούν ενιαίο -καθολικό- αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στα νοσοκομεία, άμεσο διορισμό μόνιμων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων παραγωγής και εμπορίας προϊόντων βιοϊατρικής τεχνολογίας, νοσηλευτικού υλικού και φαρμάκου και τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα παραγωγής, έρευνας και διάθεσης φαρμάκου και βιοϊατρικής τεχνολογίας.

Τα νοσοκομεία δεν είναι όμως τα μόνα που νοσούν. Με επιστολή του στη διοίκηση του ΙΚΑ, ο δήμαρχος Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, Σάββας Σερασίδης, καταγγέλλει το διευθυντή του ΙΚΑ Νεάπολης για «άκρως αρνητική στάση του να εξυπηρετήσει τους υπερήλικες ασφαλισμένους του ΙΚΑ που εξυπηρετούνται από τα ΚΑΠΗ του δήμου».

Οπως αναφέρει στην επιστολή του, εδώ και ένα μήνα περίπου, 4.150 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, που είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, μένουν χωρίς τη δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων, γιατί ο διευθυντής του υποκαταστήματος της Νεάπολης αρνείται, παρά τις εντολές των προϊσταμένων του, να διαθέσει συνταγολόγιο σε ένα γιατρό του ΙΚΑ Νεάπολης που εξυπηρετεί δύο ΚΑΠΗ στο δήμο, με το επιχείρημα ότι αυτό το τμήμα της Σταυρούπολης ανήκει στο ΙΚΑ της Πύλης Αξιού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Σχετικά θέματα: Εθνικό Σύστημα Υγείας
Δίνουν τα υλικά, περιμένουν το χρήμα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αρειος Πάγος: μείωση ποινής για τον πλοίαρχο του «Εξπρές Σαμίνα»
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Μετρό: προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την απεργία
Τον Ιούλιο ο νέος σταθμός στον Χολαργό
Αποχή εκπαιδευτικών
Υπ. Παιδείας: έτοιμο για καταστολή
Υπόθεση Ζαχόπουλου
4 σε δίκη για την «υπόθεση Ζαχόπουλου»
Εθνικό Σύστημα Υγείας
Πυρετός διαμαρτυρίας
Δίνουν τα υλικά, περιμένουν το χρήμα
Κέντρα ψυχικής υγείας
Ετοιμα κτήρια - άφαντα κονδύλια
Απεξάρτηση
Ναρκωτικά: υπάρχει σωτηρία και ελπίδα
Πολύτεκνοι
Φτωχοί, τρίτεκνοι και ξεχασμένοι
Αγρότες
Σε θέση μάχης για τα ροδάκινα
Το γάλα της οργής
Βγαίνουν τα τρακτέρ στο Σουφλί
ΑΠΘ
Φυτεύουν γκι και ελπίδες στην ορεινή Χαλκιδική
Περιβάλλον
Εισαγγελέας για το νέο έκτρωμα στο Δέλτα Αξιού
280 μέρες τον χρόνο πνίγονται στη ρύπανση!
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Ρίχνουν φως στο «μαύρο ταμείο»
Αναστέλλονται οικοδομικές άδειες, εργασίες
100.000 € για ζωγραφική κτιρίων
Εβρος
Στο έλεος των κουνουπιών
Θεσσαλία
Το 95% του νερού στην άρδευση
Μετανάστες
Προσφυγιά, κελί και ταπείνωση
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ερευνες, μέσω DNA, για το «τσιμενταρισμένο» πτώμα στο Διακοφτό Αχαΐας
Άλλες ειδήσεις
Εως 8 Ιουλίου οι μετατάξεις στις περιφέρειες
«Κομπίνα» μεταβίβασης 33 Ι.Χ.