Έντυπη Έκδοση

ΜΠΑΡΑΖ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ναρκωτικά: υπάρχει σωτηρία και ελπίδα

«Πυρετός» ανοικτών ενημερωτικών δραστηριοτήτων κατά της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, αλλά και καλλιτεχνικών, θεατρικών, αθλητικών εκδηλώσεων, δρώμενων και παρεμβάσεων σε χώρους όπως η Ομόνοια και οι φυλακές, επικρατεί σε σειρά πόλεων όπως οι Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Λάρισα, Λαμία, Καβάλα, Κρήτη και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Οι πρώην χρήστες, τα μέλη των φορέων της απεξάρτησης στη χώρα μας, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ, το 18ΑΝΩ και τα 71 Κέντρα Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων επιδίδονται σ' ένα ενημερωτικό μπαράζ αλλά επιπλέον αποκαλύπτουν μια πολυποίκιλη δραστηριότητα των πρώην χρηστών, αυτών που η κοινωνία όχι σπάνια χαρακτηρίζει «τελειωμένους», σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι υπάρχει σωτηρία από τα ναρκωτικά και ελπίδα για μια άλλη ζωή καθαρή από ουσίες.

«Χρέος μας... η ζωή» το κεντρικό μήνυμα της φετινής εκστρατείας του ΚΕΘΕΑ, που με δεκάδες εκδηλώσεις πανελλαδικά θα επιχειρήσει να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαρτημένοι στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, να αναδείξει την επιτακτική ανάγκη για κοινωνική επανένταξη, να ενημερώσει τους χρήστες και τις οικογένειές τους για τα σημεία επαφής με τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Η καμπάνια ενημέρωσης θα υποστηριχθεί με δωρεάν καταχωρίσεις σε εφημερίδες, με banners σε επιλεγμένα websites, με αφίσες σε Μέσα Μεταφοράς, με διανομή ενημερωτικού εντύπου σε πολυκινηματογράφους και βέβαια με ενέργειες ενημέρωσης ακόμη και πόρτα πόρτα.

Σήμερα μετά τις 7 το απόγευμα στο Μοναστηράκι η κοινότητα «Διάβαση», που απευθύνεται σε ενήλικους χρήστες ναρκωτικών, θα γιορτάσει τα εικοστά γενέθλιά της με δρώμενα, χάπενινγκ, κρουστά και ενημέρωση, ενώ οι εκδηλώσεις της κοινότητας θα «διαβαίνουν» την πόλη έως τον Νοέμβριο.

Σε σωφρονιστικά καταστήματα όπου λειτουργούν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και κινητοποίησης των κρατουμένων για θεραπεία, αλλά και συναυλία με τους Κυνηγούς Ηλιοφάνειας (24/6) και ποδοσφαιρικό τουρνουά (25/6/10) στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού.

Την ίδια περίοδο θα εντατικοποιηθούν οι δράσεις προσέγγισης χρηστών στο δρόμο σε «πιάτσες» της Αθήνας.

Η θεατρική ομάδα της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 ΑΝΩ θα εκπροσωπήσει το φορέα με δύο παραστάσεις της «Ειρήνης» του Αριστοφάνη σε διασκευή Γ. Καλατζόπουλου στις 22/6 στο Θέατρο Μελισσίων και στις 26/6 στην πλ. Αγ. Παρασκευής.

Ο ΟΚΑΝΑ οργανώνει εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ενημερωτικό περίπτερο σχετικά με την ουσιοεξάρτηση στην πλ. Κοραή (24-25/6), που θα πραγματοποιήσουν και μέλη, γονείς και θεραπευτικό προσωπικό της Μονάδας Εφήβων του ΟΚΑΝΑ «Ατραπός».

Το 3ο παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες θα παρουσιάσει ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων (3ης Σεπτεμβρίου 19Α, Αθήνα), στις 23-24-25 Ιουνίου. Τα μέλη του Σταθμού παρουσιάζουν αντικείμενα που έφτιαξαν στο πλαίσιο της Ομάδας Δημιουργικής Απασχόλησης. Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν οι δεξιότητες, το ταλέντο και οι ικανότητες των μελών μέσω της προσωπικής τους έκφρασης. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την εκδήλωση θα μπουν στον «κουμπαρά των μελών» του ταμείου του Σταθμού και θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των μελών.

Στο Athens Fringe Festival 2010: «Η Αθήνα μας ανήκει», 16-20 Ιουνίου, στον «Ελληνικό Κόσμο», κτήριο 56, συμμετέχει το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης (ΕΚΚΕ) με εικαστική και φωτογραφική έκθεση.

Στις αποβάθρες της Αττικό Μετρό από τις 21 έως τις 30 Ιουνίου θα προβάλλονται φωτογραφίες των μελών του Εργαστηρίου Φωτογραφίας.

Το Εργαστήρι Φωτογραφίας του ΕΚΚΕ φωτογραφίζει το Ejekt Festival (Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, Ελληνικό) και εκθέτει δημιουργίες μελών του σε χώρο του φεστιβάλ την Τρίτη 13 Ιουλίου.

Στη Θεσσαλονίκη το ΕΚΚΕ πραγματοποιεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Δευκαλίων», στο Καυταντζόγλειο με τη συμμετοχή του Συλλόγου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών και του Συλλόγου Διαιτητών σ' έναν αγώνα κατά των εξαρτήσεων.

Τη 12η Γέφυρα Ζωής -θεσμό πλέον για την πόλη της Πάτρας- «χτίζουν» τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας «Γέφυρα» του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών Πάτρας, πραγματοποιώντας τον κολυμβητικό διάπλου Αντιρρίου - Ρίου στις 26 Ιουνίου, στέλνοντας το μήνυμα στους εξαρτημένους και στις οικογένειές τους ότι υπάρχει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης.

Η Μονάδα Εφήβων ΟΚΑΝΑ Λάρισας θα στήσει ενημερωτικό περίπτερο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού (12-19 Ιουνίου), που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δήμο Λάρισας. Στο περίπτερο, που θα λειτουργεί όλες τις ημέρες του φεστιβάλ, θα γίνεται διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση για ζητήματα ουσιοεξάρτησης.

Μέλη του θεραπευτικού προγράμματος του Εξωτερικού Ιατρείου Ουσιοεξαρτήσεων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών θα αφηγηθούν μια ιστορία, μια σύνθεση των προσωπικών τους ιστοριών από τη χρήση στην απεξάρτηση, σε εκδήλωση. Θα ακολουθήσει μουσική και χορευτική εκδήλωση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αρειος Πάγος: μείωση ποινής για τον πλοίαρχο του «Εξπρές Σαμίνα»
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Μετρό: προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την απεργία
Τον Ιούλιο ο νέος σταθμός στον Χολαργό
Αποχή εκπαιδευτικών
Υπ. Παιδείας: έτοιμο για καταστολή
Υπόθεση Ζαχόπουλου
4 σε δίκη για την «υπόθεση Ζαχόπουλου»
Εθνικό Σύστημα Υγείας
Πυρετός διαμαρτυρίας
Δίνουν τα υλικά, περιμένουν το χρήμα
Κέντρα ψυχικής υγείας
Ετοιμα κτήρια - άφαντα κονδύλια
Απεξάρτηση
Ναρκωτικά: υπάρχει σωτηρία και ελπίδα
Πολύτεκνοι
Φτωχοί, τρίτεκνοι και ξεχασμένοι
Αγρότες
Σε θέση μάχης για τα ροδάκινα
Το γάλα της οργής
Βγαίνουν τα τρακτέρ στο Σουφλί
ΑΠΘ
Φυτεύουν γκι και ελπίδες στην ορεινή Χαλκιδική
Περιβάλλον
Εισαγγελέας για το νέο έκτρωμα στο Δέλτα Αξιού
280 μέρες τον χρόνο πνίγονται στη ρύπανση!
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Ρίχνουν φως στο «μαύρο ταμείο»
Αναστέλλονται οικοδομικές άδειες, εργασίες
100.000 € για ζωγραφική κτιρίων
Εβρος
Στο έλεος των κουνουπιών
Θεσσαλία
Το 95% του νερού στην άρδευση
Μετανάστες
Προσφυγιά, κελί και ταπείνωση
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ερευνες, μέσω DNA, για το «τσιμενταρισμένο» πτώμα στο Διακοφτό Αχαΐας
Άλλες ειδήσεις
Εως 8 Ιουλίου οι μετατάξεις στις περιφέρειες
«Κομπίνα» μεταβίβασης 33 Ι.Χ.