Έντυπη Έκδοση

Το Ναύπλιο τιμά Πολωνία και Ελβετία

Το φετινό 19ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου είναι ντυμένο στα χρώματα των ελβετικής και πολωνικής σημαιών, αφού θα συμπράξουν Ελβετοί και Πολωνοί ερμηνευτές.

Ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης και ο κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος θα δώσουν συναυλία την Τετάρτη 23 Ιουνίου στο Βουλευτικό Ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης και ο κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος θα δώσουν συναυλία την Τετάρτη 23 Ιουνίου στο Βουλευτικό Κορυφαία στιγμή του φεστιβάλ θα είναι ένα αφιέρωμα στον Φρεντερίκ Σοπέν, που φέτος γιορτάζουμε τα διακόσια χρόνια από τη γέννησή του. Η έναρξη θα γίνει σήμερα, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, με συναυλία του τσελίστα Λιονέλ Κοτέ, σε έργα Μέντελσον, Σοπέν, Μαρτέν και Ραχμάνινοφ. Αύριο, στο Παλαμήδι, η Σιμφονιέτα ντε Λοζάν θα παίξει έργα Τσιμαρόζα, Μπάρμπερ και Μότσαρτ. Την Κυριακή, ο πιανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, ο Γιάννης Βακαρέλης, θα συμπράξει με το Λοζάν Στρινγκ Κουαρτέτ, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, σε έργα Χάιντν, Μότσαρτ και Σούμαν.

Την άλλη εβδομάδα το πρόγραμμα θα παραμείνει και πάλι σε υψηλά επίπεδα. Την Τετάρτη (23) θα ακούσουμε το ντουέτο Γιάννη Βακαρέλη (πιάνο) και Διονύση Γραμμένου (κλαρινέτο), ενώ την επόμενη μέρα, την Πέμπτη (24), στον ίδιο χώρο, θα δώσουν ρεσιτάλ ο βαθύφωνος Δημήτρης Καβράκος και η σοπράνο Κάτια Πάσχου. Θα τους συνοδεύσει ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας, σε έργα Μότσαρτ, Ντονιτσέτι, Βέρντι, Πουτσίνι, Ροσίνι, Ντουράντε και Κερν.

Η εβδομάδα θα κλείσει μ' ένα συναυλιακό τριήμερο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Ο πιανίστας Κρίστοφ Γιαμπλόνσκι θα παίξει έργα Σοπέν και Ραχμάνινοφ την Παρασκευή και αποκλειστικά Σοπέν το Σάββατο. Την Κυριακή, θα ολοκληρωθεί με το Κουαρτέτο «Απόλλων Μουσηγέτης», σε έργα Μπετόβεν, Σοπέν και Σιμανόφσκι.

Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από τρεις εκθέσεις. Του Ελβετού φωτογράφου Φρεντ Μπουασονά (1858-1946), με τίτλο «Εικόνες της Ελλάδας», με φωτογραφίες-εθνολογικά ντοκουμέντα μιας ξεχασμένης Ελλάδας. Και με δύο αφιερωμένες στον Φρεντερίκ Σοπέν: «Ο Σοπέν στο Παρίσι» και «2010. Ετος Σοπέν, Φρεντερίκ Σοπέν 1810-1849». Περισσότερες πληροφορίες: www.nafplionfestival.gr και 210- 5149656, 27520, 27153, info@ phormigx.gr

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Σχετικά θέματα: Μουσική
Γράψαμε τάνγκο για τον Μαραντόνα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Γράψαμε τάνγκο για τον Μαραντόνα
Το Ναύπλιο τιμά Πολωνία και Ελβετία
Βιβλίο
Ερωτας στα χρόνια της αποικιοκρατίας
Μουσείο Ακρόπολης
Μπαίνει ο Περικλής, μένουν οι ελλείψεις
Μια χρονιά σε αριθμούς
Συνέντευξη: Rimini Protokoll
«Προμηθέα Προμηθέα, είσαι εδώ;»
Η Κούνεβα συμμετέχει δι' αντιπροσώπου
Τηλεόραση
Τα κανάλια και το σινεμά
Περιορισμός εξόδων και για το Μουντιάλ
Λιγότεροι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ