Έντυπη Έκδοση

Πυρηνικά και Β. Κορέα

Franffurter Allgemeine

«Μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον η Β. Κορέα εμφανίζεται να έχει στάση ακόμη μεγαλύτερης αυτοπεποίθησης απ' ό,τι πριν.

Εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών στην Πιονγκγιάνγκ δηλώνει τώρα πως στην ανατολική Ασία υφίσταται ένα "πυρηνικό κενό", που η Β. Κορέα καλείται να συμπληρώσει.(...) Αυτό, βεβαίως, είναι μία πολύ ιδιάζουσα αντίληψη και παρουσίαση της πραγματικότητας, η οποία, όμως, θα μπορούσε να αποτελέσει ορόσημο για μία νέα επιχειρηματολογία.(...)

Η Πιονγκγιάνγκ αποσκοπεί να συμψηφίσει τη συμμαχία Ν. Κορέας και Ιαπωνίας με τις ΗΠΑ -που σε κατάσταση ανάγκης θα προβούν σε χρήση πυρηνικών για αμυντικούς λόγους- τοποθετώντας τις χώρες αυτές στον υποθετικό στρατηγικό της συλλογισμό απέναντι στο δικό της πυρηνικό πρόγραμμα. Σ' αυτόν τον συλλογισμό το πυρηνικό οπλοστάσιο της Κίνας μοιάζει να μην υφίσταται. Δεν γίνεται λόγος ούτε για διαπραγματεύσεις Εξι Ημερών, ακόμη κι αν οι (πρώην) εταίροι ζητούν την επανέναρξή τους. Οχι, η Β. Κορέα θέλει να διαλεχθεί με τις ΗΠΑ ως ατομική δύναμη προς ατομική δύναμη (...).

Είναι σαφές πως δεν τίθεται καν θέμα διεξαγωγής διαλόγου σχετικώς με το δικό της πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν αναφέρεται επισήμως πουθενά (...) Με την υπόθεση των δύο γυναικών ομήρων η Αμερική υπερτίμησε πολιτικώς τη Β. Κορέα. Και τώρα αναφαίνονται οι συνέπειες αυτής της κίνησης».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Στη στήλη
Στον κόσμο του Τύπου
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ινγκουσετία
Ο τρόμος ριζώνει στον Β. Καύκασο
ΗΠΑ
Συνωμοσίες σε ρυθμούς σάμπας
Η κοκαΐνη «στηρίζει» το δολάριο
Βενεζουέλα
Τσάβες: ο «φίλος της Ρωσίας» πάει Μόσχα, για πετρέλαιο και άρματα μάχης
Αφγανιστάν
Κάλπες στημένες σε ναρκοπέδιο
Άλλες ειδήσεις
Βρετανία: Προσφυγή κατά της «εξαγωγής» υπόπτων στις ΗΠΑ
Ιράκ: Εκατόμβες ομοφυλοφίλων!
Υπόθεση Λόκερμπι: μυστικό ραντεβού στην Κέρκυρα
«Arctic Sea»: βρέθηκε το πλοίο-φάντασμα
Χειμέρια τα πράγματα...