Έντυπη Έκδοση

*ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση πίσω από τις αρνητικές εξελίξεις

Τις κινήσεις Καραμανλή περιμένουν στο ΠΑΣΟΚ, μετά και το «απίθανο φιάσκο» -δικός τους ο χαρακτηρισμός- της έκδοσης Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ όμως ξεκινούν για να είναι έτοιμοι για όλα, εν όψει της ΔΕΘ αλλά και της πιθανότητας προκήρυξης πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο. Στο πλαίσιο αυτό αρχίζουν συναντήσεις με τους κοινωνικούς φορείς περί το τέλος της εβδομάδας.

Και εξακολουθούν να στρέφουν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς που ακολουθήθηκαν στο σκάνδαλο Siemens, όπως και να υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν οποιοδήποτε στοιχείο που να τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπήκαν χρήματα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ».

Η αναβολή της έκδοσης του πρώην μεγαλοστελέχους της γερμανικής εταιρείας οδηγεί την αξιωματική αντιπολίτευση στο συμπέρασμα ότι αλλάζει όλος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Δεν μπορούν ωστόσο με βεβαιότητα να προβλέψουν αν οι κινήσεις Καραμανλή θα κινηθούν στο επίπεδο απλώς ενός μίνι ανασχηματισμού ή στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, τις οποίες πάντως συνεχίζουν μετ' επιτάσεως να ζητούν.

Το σχόλιό τους πάντως είναι ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens, το πολιτικό σκηνικό εξελίσσεται «σε μια παρτίδα σκακιού, όπου η κυβέρνηση δεν έχει πια κινήσεις και απλώς περιμένει το λάθος του αντιπάλου». Γι' αυτό οι ίδιοι στρέφονται στα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας και της γρίπης, εκτιμώντας ότι αυτά κυρίως απασχολούν τους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Siemens και χθες το ΠΑΣΟΚ διά του Ντίνου Ρόβλια επετέθη στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι «κρύβεται πίσω από τις αρνητικές εξελίξεις στην υπόθεση Χριστοφοράκου γιατί το πολιτικό πρόβλημα της Ν.Δ. είναι η συσκότιση της περιόδου 2004-2007 που σχεδίασε και πέτυχε».

Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει επιθετική τακτική για το θέμα, αφού ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Παπακωνσταντίνου επανήλθε ζητώντας να έρθουν «όλα στο φως». Ο ίδιος έκανε λόγο για «reality που αναβάλλεται» με αποτέλεσμα «να αναδεικνύονται οι ευθύνες όλων αυτών που, τις τελευταίες μέρες, με καθαρά μικροκομματικά κριτήρια επιχείρησαν να στήσουν ένα show παράδοσης με χειροπέδες».

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα στείλει πιθανότατα σήμερα την προαναγγελθείσα επιστολή στους συνηγόρους του φυγόδικου πρώην διευθύνοντα συμβούλου, με την οποία θα ζητεί αποδεικτικά στοιχεία για την εισροή χρημάτων στα ταμεία του κόμματος.

Και με αφορμή το γεγονός αυτό ο Γ. Παπακωνσταντίνου άδραξε και πάλι την ευκαιρία να προκαλέσει τη Ν.Δ. να πράξει ανάλογα, διερωτώμενος «γιατί δεν τόλμησε να κάνει το ίδιο». Πρόσθεσε δε ότι «εμείς δεν θα ανεχτούμε το πολιτικό σύστημα να είναι όμηρος του κ. Χριστοφοράκου».

Επισήμως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε, όταν ρωτήθηκε, να κάνει εκτιμήσεις για το αν οι εξελίξεις επηρεάζουν τον χρόνο τέλεσης των εκλογών. Το ανήγαγε «σε υπόθεση του Κ. Καραμανλή». Στο δε ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με το άνοιγμα της ολομέλειας της Βουλής, το άφησε ανοιχτό λέγοντας πως «είναι ένα όπλο που η εκάστοτε αντιπολίτευση το χρησιμοποιεί όποτε κρίνει ότι είναι χρήσιμο και σίγουρα δεν το προαναγγέλλει».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
ΠΑΣΟΚ
Σχετικά θέματα: Υπόθεση Siemens
Αναβολή από μία εβδομάδα μέχρι εννέα μήνες
Τα ελληνικά βουλεύματα αξιοποιούν οι Γερμανοί δικηγόροι
Ψυχρολουσία στο υπουργείο
ΣΥΡΙΖΑ: Τα κόμματα του δικομματισμού να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν
Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, και Γερμανοί κρύβουν την αλήθεια
Πετροβολούν τον Δένδια για το γερμανικό φιάσκο
Για το ίδιο θέμα
Αναβολή από μία εβδομάδα μέχρι εννέα μήνες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπόθεση Siemens
Αναβολή από μία εβδομάδα μέχρι εννέα μήνες
Η κυβέρνηση πίσω από τις αρνητικές εξελίξεις
Τα ελληνικά βουλεύματα αξιοποιούν οι Γερμανοί δικηγόροι
Ψυχρολουσία στο υπουργείο
ΣΥΡΙΖΑ: Τα κόμματα του δικομματισμού να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν
Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, και Γερμανοί κρύβουν την αλήθεια
Πετροβολούν τον Δένδια για το γερμανικό φιάσκο
Χρηματοδότηση κομμάτων
Χρηματοδότηση από το κράτος στα κόμματα
Ονομασία των Σκοπίων
Καταθέτουν τις προτάσεις στον Νίμιτς
Κυπριακό
Καταδικαστέες οι ακρότητες
Συνασπισμός
Τσίπρας: Δεν είναι λύση η εκτροπή του Αχελώου
Άλλες ειδήσεις
Καταγγέλλουν κύκλωμα στις φυλακές